čo treba spraviť(ak ste sa vykašlali na vysoku)ako prvé?
..sama som sa rozhodla-to je fuk. Potrebujem ale pomoc, čo a na aké úrady mám zaniesť, čo všetko vybaviť, aby som si to potom nemusela zaplatiť - lebo uradnici na swk su niekedy uplne mimo. Má tu niekto skúsenosti? a da sa aj ked ste na urade prace, popri
neviem ti v tomto presne poradit ..treba to ale nahlasit tam do socialnej poistovne napr ak tvoji rodicia poberaju na teba danove bonusy a pridavky..dalej myslim na urade prace by si sa mala zahlasit ...ale tak neviem este studujem a ked sa aj rozhodnem ukoncit studium tak len vtedy ked uz budem mat podpisanu zmluvu do zamestnania...ci uz na zivnost alebo klasicky ako zamestnanec na TPP
tak za prvé - pokial ťa nevyhodili zo školy, ale si sa vykašlala na školu tak si zatial stále študentka, a preto sa nikam nehlás. Ak si už študentka neni lebo ťa vyhodili, tak treba samozrejme pobehať úrady ako napr - úrad práce sociálnych vecí a rodiny - a tam zaniesť papier že ťa vyhodili ( alebo si ukončila ) aby tvoji rodičia už nepoberali prídavky. Na úrad práce sa musíš zahlásiť, a budeš tam chodiť pravidelne či ti náhodou nenašli prácu. Nedostaneš žiadnu podporu, ale ked ťa pošlú niekam že ti našli prácu, tak sa ťa nebudú pýtať či ti vyhovuje alebo nie, ale budeš musieť tam ísť. Alebo sa zaeviduj ako dobrovolne nezamestnaná, budeš si platiť všetky poplatky štátu ( odvody ) a môžeš si samozrejme popri tom všetkom privyrábať brigádami ( ale už nie dohoda o brigádnickej práci študenta ) a budú ti z každej výplaty, aj ked zarobíš len 100 korún strhávať dane hned. a podobne. je to na dlho kolko máš možností, radšej si nájdi niekoho kto ti to všetko vysvetlí osobne...ale podla mna sa zahlás, a usilovne si hladaj prácu
ty si môj prípad, tiež som sa na výšku vyprdol .. skončil som asi 2 mesiace pred koncom semestra, ale že končím som nahlásil až ku koncu augusta, dovtedy som bol stále študent .. dostanl som pri odchode 5 papierov o ukončení, jeden išiel ocovi na rodinné dávky, potom MHD, zdravotná poišťovňa a podobne chujoviny, jeden originál si ale treba nechať pre každý prípad, na UP ho budú chcieť
ak pôjdeš na UP, tak budeš potrebovať prefotene maturitné vysvedčenie, ukončenie z VŠ a to bude tuším všetko, ja som tam šiel len kvôli tomu, že platili za mňa zdravotné poistenie, inak je tá inštitúcia zbytočná, robotu som si aj tak sám našiel .. to že ma niekam poslali a odmietol som kvôli peniazom, tak kvôli tomu ma chceli vyradiť z evidencie, lebo som odmietol robotu
dalej je tam možnosť do 25 rokov chodiť na absolventskú prax za 1700 Sk na mesiac, 4 hod. denne. a chodil som na brigády normálne
ja som požiadal o ukončenie štúdia tiež (dobrovolne nedobrovolne), ale bolo to až v auguste. V ten mesiac kedy prestávaš byť študentkou, to musíš dať vedieť na úrad socialnych vecí a rodiny (teda rodičia, lebo oni za teba poberajú rodinné), aby nepoberali nezákonne prídavky. Ako už spomenul @huncut99 , na úrad práce sa hlásiť nemusíš, nie je to povinné. Ale v tom prípade musíš ísť do svojej zdravotnej poisťovne, že si sama budeš platiť zdravotné (od nového roku to je tuším niečo cez 800sk, čiže pakatel). Ja som sa vykašlal z vysoka na úrad práce, nakoľko sa mi nechcelo štvať s ich niekedy diktátorským správaním, pod neustálym strachom že ma vyradia z evidencie. Mne stačia brigády na ten čas kým sa vrátim na výšku.
ty si študovala politologiu na ucm? nesadlo ti to?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
ak pôjdeš na UP, tak budeš potrebovať prefotene maturitné vysvedčenie, ukončenie z VŠ a to bude tuším všetko, ja som tam šiel len kvôli tomu, že platili za mňa zdravotné poistenie, inak je tá inštitúcia zbytočná, robotu som si aj tak sám našiel .. to že ma niekam poslali a odmietol som kvôli peniazom, tak kvôli tomu ma chceli vyradiť z evidencie, lebo som odmietol robotu
dalej je tam možnosť do 25 rokov chodiť na absolventskú prax za 1700 Sk na mesiac, 4 hod. denne. a chodil som na brigády normálne
ty si študovala politologiu na ucm? nesadlo ti to?