Minule na kraji cesty zastavilo auto, vykláňajúc sa z okienka na mňa po rusky mladík kričal otázku, kadiaľ na prešov. Pochopila som, ale v tom momente som zabudla rovnako po rusky ako cestu do prešova, ktorú som absolvovala fakt nedávno a nie prvý krát.
raz sa ma niekde pytali na cestu do hotela a o dva dni asi mi doslo ze som ich poslala niekam uplne doriti a nechapem co som si vtedy myslela ja mam zlu tu predstavivost taku ze kde kam odbocit
Tak vzhladom na to ,že každý deň cestujem hore dole cez tri kraje a vzhladom na to, že moja škoal ma naučila celkom dosť cestovať a brať to ako bbežnú záležitosť, a vzhladom na to, že frajerov som mala takmer zasadne len zo vzdialenych kutov slovenska, so zemepisom slovenska si dovolim pvoedat nemam takmer ziadny problem... a myslim ze rukami-nohami by som to nejak vysvetlila i cudzincovi, ktorý nevie ani po slovensky, cesky, polsky, anglicky, francuzsky, .....
najčastejšie sa ma pýtajú v rámci dediny a to poviem v pohode a tiež v susednom meste poviem v pohode čo kde je ale minule ma zastavili nejaký chalani a po anglicky sa ma pýtali na neviem akú ulicu. A keďže bratislavu nepoznám podla názvu ulíc tak som im povedal že neviem. A ešte raz sa ma v bratislave pýtal po anglicky jeden starší pár a tých som poslal neviem kde lebo som im poradil zle odbočiť
Raz sa ma v meste niekto po anglicky pýtal ako sa dostať na hlavné námestie...ako "choďte rovno, zabočte doprava, tam ej hento toto" by som zo seba vyhapkala ale ani za svet som si nevedela spomenúť ako sa ku*na na to hlavné námestie ide
tak raz ma zastavili Poliaci,že hladaju hotel..samaneviemako som im vysvetlila cestu, vďačne poďakovali,ale podľa neskorších zistení sa tam aj tak neubytovali. na ich pomery bol asi pridrahy
ako to povedať... napríklad Levoču by som fakt nehľadala na západe a do Trenčína by som (od nás) fakt nešla cez Lučenec (ako niektorí ľudia v autoškole, o ktorých nám inštruktor rozprával)
a už sa ma pár ľudí spýtalo na cestu tam a tam, ale zhodou okolností som akurát ani ja nebola v tom meste domáca, čiže som im fakt nevedela poradiť
a celkovo som v tomto fakt hrozná, keď sa niekam potrebujem dostať, tak si to neskutočne dopodrobna naštudujem a nechávam si kopec času, ak by sa mi náhodou podarilo stratiť sa... a napríklad ako teraz chodím do autoškoly, tak som bola akože len na okolí tuto v rôznych...eh..."mestách", ale úplne v riti som bola z toho, kde všade som a keby mám teraz tadiaľ ísť znovu a sama, tak skončím niekde úplne inde...
však ja som schopná stratiť sa už len na nejakom sídlisku, kde je viac panelákov
@mcvpn my sme minule išli cez Slatinské Lazy a ona sa ma pýta, že či viem, kde sme...a ja samozrejme všetky tabule ignorujem, tak som sa tvárila, že rozmýšľam a potom náhodou som videla po chodníku ísť kamarátku, tak som si teda tipla, že sú to tie SL a naozaj sme boli v nich
horšie bolo, keď sme sa minule vozili po Potoku, to úplne všetky domy a všetko rovnaké, absolútne som nevedela kde sme až sme zrazu vyšli na nadjazd
Ja som mala orientáciu na mape naozaj dosť na hovno, aj čo sa týka geografických znalostí som na tom bola absolútne hrozne, ale odkedy som robila na autobusovej linke Košice - Praha vrchnou aj spodnou slovenskou trasou, tak ovládam takmer dokonale geografiu celého Slovenska, takže asi by som ich vedela navigovať správne
A čo sa týka takej tej slovnej a reálnej orientácie, tú mám dobrú, takže teraz v spojitosti s nadobudnutými vedomosťami je to celkom v pohode
Mam hrozne geograficke znalosti a genialny zmysel pre dezorientaciu. Ale sestra je na tom este horsie. Niekolko krat som sa stratil ale vzdy som sa nejak potom dostal na miesto kam som mal dojst.
Stalo sa mi aj ze sa ma nejaky turisti pytali na cestu ale povacsinou som povedal ze neviem kde je to alebo som isiel s niekym a ten sa im to pokusil vysvetlit ale tak neviem ci trafili A minuly rok v lete sa mi podarilo stratit sa niekde za Hainburg an der Donau a nejaky turisti ktorym som prd rozumel sa ma este pytali na cestu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ano
ano
podla mna niesu zaujimave, proste sa spytali a ja som odpovedal
nie, neposlal som, ked tak som povedal ze neviem
skoro
áno
áno
nie, radšej sa priznám
@ssnehulienka ale kde je horný kubín to si si istá nebola
... tie ulice sú tam dosť blbo označené a plno ešte k tomu kopa firiem
ale to je je na Ružomberskú stranu, s nimi nie sme kamaráti, to sa neráta
a už sa ma pár ľudí spýtalo na cestu tam a tam, ale zhodou okolností som akurát ani ja nebola v tom meste domáca, čiže som im fakt nevedela poradiť
a celkovo som v tomto fakt hrozná, keď sa niekam potrebujem dostať, tak si to neskutočne dopodrobna naštudujem a nechávam si kopec času, ak by sa mi náhodou podarilo stratiť sa... a napríklad ako teraz chodím do autoškoly, tak som bola akože len na okolí tuto v rôznych...eh..."mestách", ale úplne v riti som bola z toho, kde všade som a keby mám teraz tadiaľ ísť znovu a sama, tak skončím niekde úplne inde...
však ja som schopná stratiť sa už len na nejakom sídlisku, kde je viac panelákov
@indifferentgirl no ja som bol vymlety v autoškole, keď mi povedali, že smerom na ktoré mesto mám ísť... asi som si mal tie tabule všímať
horšie bolo, keď sme sa minule vozili po Potoku, to úplne všetky domy a všetko rovnaké, absolútne som nevedela kde sme až sme zrazu vyšli na nadjazd
eh, keď tak nad tým rozmýšľam, tak išla asi po ceste
tak ste šli z Klokoča? či tam ako je tá križovatka asi za Slatinou smerom na Lazy alebo do Očovej?neviem kam to vedie
no ja som tam chodník nezazrel
A čo sa týka takej tej slovnej a reálnej orientácie, tú mám dobrú, takže teraz v spojitosti s nadobudnutými vedomosťami je to celkom v pohode
a to, že sa nevyznám poriadne ani v našej malej dedine, to tiež o ničom svedčí
Stalo sa mi aj ze sa ma nejaky turisti pytali na cestu ale povacsinou som povedal ze neviem kde je to alebo som isiel s niekym a ten sa im to pokusil vysvetlit ale tak neviem ci trafili A minuly rok v lete sa mi podarilo stratit sa niekde za Hainburg an der Donau a nejaky turisti ktorym som prd rozumel sa ma este pytali na cestu