Všetko ! muži proste budu vždy podradnejší, lebo ženy dnes dokážu všetko a muži su len nato aby sa zachovalo potomnstvo. ženy su lepšie vo všetkom v matematike, sú lepšie šoferky, kuchárky,muži na ne nikdy mať nebudú to je fakt.
Ženy.. Možno neviem hovoriť za všetky, ale veľakrát variť, hospodáriť s peniazmi, upratovať (celkovo - starať sa o domácnosť). Sme kreatívnejšie, častejšie umelecky založené.
Sme empatickejšie, vieme lepšie počúvať, máme viac trpezlivosti, vieme robiť viac vecí naraz. Sme bojovníčky, hľadáme v živote ako sa čo dá a nie ako čo nejde a nestačí nám "menej". Sme ochotné drieť a makať za "viac".
Keď ma ešte niečo napadne, napíšem, toto bolo len tak z brucha
@coquette za prvé si nemyslím, že muži sú podradní, je XY vecí, ktorý by určite tvoj drahý (alebo chlap) zvládol lepšie, ako ty...nerobme z toho feministické fórum...
A rozhodne nevieme lepšie šoférovať. Šoférujeme opatrnejšie, ale práve tým veľakrát spôsobujeme nehody.
podla mna nic...chlapi vedia lepsie aj veci, ktore by mnohi povazovali za zenske, ked sa do toho pustia a posnazia sa...ved kolko muzov vie perfektne varit alebo tancovat?
@yosef samozrejme že sú tak neviem čo je na tom vtipné..nepotrebujú sa pri šoferovaní predvádzať a ísť 200tofkou jak mnoho slovenských junákov čo práve v rukách obdržali vodičák aj to čírou náhodou
@rapid ženy by boli oveľa lepšie staviteľky, lebo sú presnejšie, trpezlivejšie a menej pudové, len si neveria. A potom kvôli takým názorom nejdú na školy technické, stavebné... a pritom by to zvládli ľavou zadnou,lebo nie je nič ľahšie. To len muži im hovoria nemáš nato, nezvládneš to keby sa do toho pustili lepšie by to tu vyzeralo,tym som si istá
@coquette 90 % žien nedokáže rovno navrtať len dieru do steny. Už si viem predstaviť ženskú stavbu. Dokonca aj drvivá väčšina najslávnejších módnych návrhárov sú muži. A móda je práve dosť ženská záležitosť.
tie komentáre ... a poďme bitka .... súhlasím s @nobile ... Nemôžme všetkých hádzať do jedného vreca. Každý vie niečo lepšie a niečo horšie, nedá sa škatuľkovať.
@assasins nehovoriac a vynálezcoch a vedcoch.. Okrem Marie Curie (ktorej zrejme aj tak dosť pomáhal jej starý) by toho moc nebolo.. a doteraz by ženy prali na potoku.. nehovorím, že muži sú lepší, alebo ženy horšie.. ale také kecy ako tuto koketná fakt nemusím..
Neviem co zeny robia lepsie, ale viem co lepsie nerobia:
- nevedia lepsie varit (minimalne moje rovesnicky a mladsie - cize uz to bude len a len horsie)
- nevedia lepsie soferovat
- nevedia lepsie riesit logicke ulohy (vacsina vedcov su muzi, vacsina technickych /myslim prirodne vedy kde treba rozmyslat a zaroven ovladat matiku, fyziku atd/ povolani su muzi)
- nevedia lepsie zvladat stres (citova stranka)
- nevedia lepsie honit (aj ked vam vas drahy povie, ze vam to ide, tak vam to nejde, resp nejde tak dobre ako nam)
@coquette prepac ale prislo mi to vtipne to je asi tak ako ked muz povie o muzoch ze su skveli kuchari ale po vacsine to nie je pravda ale najdu sa aj vynimky tak ako pri soferovani u zien
@coquette ty neviem kde zijes spickovy kuchari su vzdy muzi (šéfkuchár) @9 šéfkuchárka som este nepocul.
Svetovy tanecnici boli su a vždy budu muži. ( Michael jackson, alebo napr: elektro buggy som zenu este nikdy nevidel tancovat pretoze to ženy nedokazu).
je Vedecky dokazane ze viac nehôd maju pri soferovany viac zeny.
A co sa tika Matematiky tak najlepsie mozgy sveta su prevazne muzy, napr: albert einstein
leonardo da vinci
Stephen Hawking
Garry Kasparov
Kim Ung-yong
Philip Emeagwali
Bill Gates... a pod
A je tiez vedecky dokazane ze muzy lepsie rozumeju prirode takze sa vedia lepsie orientovat v priestore a vela dalsieho,
Muzi dokazu ovela viac veci lepsie ako, zeny ci je to uz varenie, soferovanie . A muzi maju pravdu v tom, zeny na stavbe vhodne nesu lebo nedvihnu, zeny taku vahu kg ako muzi , muzi su predsa len silnejsi a keby, zeny mali stavat , domy, byty alebo nejake obejkty tak by to nedostavali podla mna nikdy na rozdiel od muzov, alebo mozno o 20 rokov dlhsie minimalne by im to trvalo keby stavali sme mi zeny a nie muzi.
@couquette a este robila si niekedy projekt rodinneho domu alebo nejakej budovy ? ja ano v skole som musela odovzdat projekty na maturu a poviem ti vyskusaj si urobit jeden projekt minimalne ked to vies dobre robit ty do zaberie mesiac a ak to robit nevies tak pokial sa to naucis zabere ti to aj pol roka tak mi povedz ako dlho by si stavala dom, alebo nejaku budovu podla projektu minimalne 20 rokov podla mna keby ti pomahali iba , zeny .
@tommyhot - ty poznáš všetky ženy na svete? JA viem bohovsky variť, a nehanbím sa to takto napísať, neskutočne ma to baví, a venujem sa tomu asi už od 11tich, ak nie od 9tich, to si nepamätám :/
@nobile Ďakujem, že si pochopil môj koment na rozdiel od @mm47 Ale nehádž ani ty všetky do jedného vreca, ja viem variť
@nobile ja zdvihnem všetko dokonca som niekoľkokrát sťahovala nábytok diery do stien vyvrtam, bicykel napumpujem, proste všetko dokážem aj žiarovku vymeniť káble zapojiť, chlap je pri mne ako decko.
@coquette ale skutočnosť je taká že ženy sú uspešnejšie - ano? tak to obhajuj v com su lepsie ako muži? daj mi niejake priklady ludi ako som ty dal ja.
@fleur1301 ano som naozaj caja ......@coquette lebo, zena neni taka silna ako muz nevladze tolko robit ako muz , zeny nezdvihnu neviem ake velmi tazke veci na rozdiel od muzov ,muzi su predsa len silnejsi ako mi zeny .
@nobile ty si celý extremny ty exot! no mne je to tak fuka či som ti sympatická kukni si profil , určite zmeníš názor, lebo ty si ženu asi ani nevidel podľa toho ako sa vyjadruješ.
@mirka158 nehovor o všetkých..čím viac mužov sa rodí nízkeho a chudého vzrastu a naopak ženy zmuhutneli bývajú vyššie ako kedysi a pokiaľ by si videla mňa tak zmeníš názor
@nationalgeographic majú vyšší potenciál a keby neboli ušlapané mužmi tak by boli viac v popredí, lebo ženy sa nesprávaju tak pudovo ako muži viac rozmýšľajú
@mirka158 ešte stále tomu veľmi neverím, že si žena, ale ok... v tomto s tebou súhlasím (asi jedno z mála) - fyzicky toľko nezvládneme. Ale je to paradox, lebo naša kostra je kvôli širšej "základni" (panve) stavaná na väčšiu záťaž. Ale tu pôjde asi skôr o svaly...
Ale psychicky zvládneme viac.
@nationalgeographic sorry, chalan, ale minimálne v gramatike....to, čo píšeš, má určite niečo do seba, ale žasnem pri každom tvojom komente nad tým, koľko sa dá urobiť chýb
@fleur1301 aha dalsia, ucitelka slovenciny, iba trapko ako ty môze cloveka kritizovať za gramatiku, na tomto fore ked nema co komentovat pretoze mu dosla múza...
@fleur1301 ak neveris mozem ti napisat bud moj nick na pokec alebo na fb do tsky chces? a tam si precitas, ze som , zena aj ked sa ti do nezda ak by som nebola, zena nemohla by som byt tehotna ako som
@coquette maju vyssi potencial, ty pises v basnickach? co keby si aj napísala niejake príklady? preco ziadne nenapises v com konkretne su lepsie? Nenapises pretoze takmer v nicom nie su. A okrem toho dneska ( v 21. storočí ), uz zeny nie su takmer vôbec potlacane mužmi v modernich statoch, a nezda sa mi ze by nieco zacinaly dokazovat.
@nationalgeographic hahaha,sorry, vtipný nie si, si smiešny Tak ja ti uznám, že píšeš k veci, len je hrozná gramatika a ty ma ideš hneď urážať...to vôbec nie je o múzach, miláčku, našlo by sa tu určite viac ľudí, ktorým by tie neskutočné hrubky bili do očí...
@coquette poyri , zeny mozu byt vysie ale nikdy nebudu silnejsie ako muzi ale neviem preco ty si to priznat nevies , muzi su niektory mozno nizsieho vzrastu ako zeny ale silu stale muzi maju väcsiu , muzi aj posiluju na rozdiel od mnohych zien . Muzi maju vypracovane ruky aj tela aspon väcsina .
@nationalgeographic takto. bez nás žien by ste vy muži neboli nikde, nebudem tu menovať tie milióny žien, ktoré toho dokázali strašne veľa . Ak chlap chce uspieť v spoločnosti, už len nato potrebuje ženu, ktorá ho bude reprezentovať a tým pádom mu zvýši prestíž. žena vždy bude tá ktorá toho dokáže viac bez nej by muž bol celkom stratený.
@mirka158 poznám tolko žien čo posiluju a majú telo pružnejšie pevnejšie ako muži takže to je inviduálne, mnoho mužov je lenivých len telka jesť spať, nič nerobia a ženy su aj po psychickej stránke odolnejšie.
@fleur1301 Hybaj si ho vyhoniť, možno budeš kľudnejší - tak k tomu ti poviem iba jedno TRAPKA - a este aby som pisal k teme tak: kludne môzes prist aj ty
@nationalgeographic ty si mi strašne sympatický ináč, lebo si nevieš vygoogliť to množstvo lekárok političiek, vojvodkýň, režíserok,spisovateliek tanečníčok , speváčok...???keby som to začala menovať tak do rána neskončím, je jasné že muži sú najlepší práve na reprodukciu lebo dokážu oplodniť neskutočné množstvo žien to je známe, povedala by som že v tomto doslova vynikajú
@fleur1301 boze, chod s tymi fem-hlaskami niekam! ja len hovorim cistu pravdu, nemam potrebu dehonestovat vlastne pohlavie...a sice toto je diskutabilne, lebo sama som skor ako chalan v istych veciach, aj sa radsje bavim s chalanmi, baby moc nemusim, mam len velmi malo kamosiek medzi zenami
Ale aby ste si teda nemysleli chlapeci že si myslím že ste neschopní, tak v reprodukcii ste najlepší to musím uznať.Oplodniť niekoľko žien v takej krátkej dobe ??v tomto jednoducho vediete !
@coquette lebo si nevieš vygoogliť to množstvo lekárok političiek, vojvodkýň, režíserok,spisovateliek tanečníčok , speváčok ------ ved oto ide ze v kazdom rebricku co si napisala su najlepsi muzi a kludne mi sem napis tie zeny ktore stiahnes na google ( to smiesne cislo ) a potom ty ja napisem zas muzov, kto bude mat viac ok?
v skratke - muzi su viac inovativni-dokazu mysliet "samostatne", a nie tak ako ich to niekto naucil=> slavni vedci, umelci, modni navrhari, dokonca aj najlepsi kuchari na svete su muzi...zeny su lepsie v monotonnej praci - lepsie ju zvladaju ako muzi, a este si myslim, ze zeny su lepsie v komunikacii a celkovo v socialnej sfere, i su lepsie herecky ako muzi......
A spomenuty multi-tasking je mytus ... media si zle vysvetlili skutocnost, ze zena pouziva naraz obe hemisfery mozgu, a muz "prepina" z jednej na druhu ako to, ze zena zvlada viac veci naraz a muz nie...poznam muzov, co to zvladaju tiez a zeny, ktore ledva robia poriadne len 1 vec......
Myslím, že jedna predstaviteľka ženského pohlavia sa tu už predviedla dostatočne na to, aby táto diskusia nepotrebovala ďalšie komentáre A myslím, že to aj odpovedá na otázku diskusie
ženy vedia fakt lepšie len vyzerať auto by som sa bála chytiť do ruky, aby som s ním nešľahla do prvého stromu, alebo zákopy, logické veci, a tieto sračky mi síce idú, ale v praxi som nepoužiteľná, a čo sa týka varenia, moji rodičia vedia variť obaja, dokonca niektoré veci otec lepšie, a pamätám si, ako sa toť pred mesiacom moja mama pýtala môjho frajera či by neuvaril ryžu, lebo ja by som pri tom vraj podpálila dom
ešte aj v ženských veciach ako móda či varenie sú lepší muži, tak potom ma už asi ani žiadna sféra nenapadá
ale ja si myslím, že nič nenahradí ich schopnosť byť matkami a to je stokrát viac ako nejakí najlepší mužský dizajnér ale šéfkuchár, putá s matkami sú aj isto pevnejšie a silnejšie ako s otcom
@momoglamorous ty hovoríš ČISTÚ PRAVDU? Ty si majiteľka pravdy? Tak ok, aj teba pozdravujem
@mm47 s tebou už som tu tiež mala dočinenia tu na birdzi...a ani s tebou nemá zmysel sa baviť, lebo všetci traja reagujete ako ..........., aj keď vám človek len niečo normálne napíše.....aj teba pozdravujem
@rachel1 nieje to zakázane, len je to v debate dosť kontraproduktívne.. niečo som sa pýtal a ty mi odpovedáš maximálne nezmyselnou ďaľšou otázkou.. čo to má akože byť?
@fleur1301 ked sa chlap pusti do varenia, ide mu to lepie ako zenam, ked sa pusti do roznej umeleckej cinnosti, ide im to lepsie ako zenam, uz len ked sa chlap o seba stara a vie sa upravit, aj to mu ide lepsie ako ktorejkolvek zene
@momoglamorous viem variť lepšie, ako ktorýkoľvek chlap, ktorého poznám, lebo okrem toho, že som žena a beriem to ako automatiku, ešte ma to aj BAVÍ a asi od desiatich som sa mame motala v kuchyni
Chodila som na umeleckú školu, a ANI JEDEN CHALAN nebol lepší, ako baby, hoci sme boli v triede pol na pol. Modelovanie z hliny bolo medzi tými najlepšími cca vyrovnané (chalani a baby), kreslili a maľovali jednoznačne lepšie baby, jedine PC išli lepšie chalanom. Samozrejme, sú šikovní na rôzne vzory a grafiky, ornamenty, tribaly. Ale ženy sú lepšie v maľovaní, tieňovaní, realistických aj abstraktných záležitostiach - skrátka všetko čo má byť nejakým spôsobom estetické, jemnejšie, vkusné. Chalanom šli odjakživa lepšie tie ostré tvary. Predsalen sme to "nežnejšie" pohlavie.
A keď sa chlap chce upraviť? Aká je veda nagélovať si vlasy, navoňať sa, a obliecť sa? Čo iné ešte robia? Maľujú sa? Robia si lokničky, dávajú si natáčky, kulmujú alebo žehlia si vlasy? Ak áno, sú to homosexuáli a metrosexuáli, a tých v pomere na stovku narátaš asi na jednej ruke.
OK, nie všetci chlapi to vedia, ale myslím, že urobiť si účes alebo dobrý make up, čo robí veľa žien denno-denne, je omnoho ťažšie...
Ja síce chápem, že ty píšeš asi o sebe, a nič z vyššie spomenutého nevieš, ale nie každý je ty, ty majiteľka pravdy Keby som podľa týchto vecí, čo si spomenula, urobila vo svojom okolí štatistiku, dopadla by veľmi nepriaznivo - pre teba
@fleur1301 neviem, podloa coho posudzujues moje schopnosti, ked o nich v tomto fore vobec nepisem
keby si bola taka mudra, tak by si vedela, ze nic z toho, co clovek dokaze, aj tak nema nic spolocne s pohlavim, to, co som napisala, je moja statistika z okolia
a stale si budem mysliet, ze jedinne veci, ktore vedia zeny robit, je prehanat, komplikovat a ohovarat
my dve si aj tak nebudeme nikdy rozumiet, trochu z teba srsi feminizmus a tolko zzenstilosti, ze by som ti s prepacenim dala jednu po hube, ja take zeny nemusim
@momoglamorous hahaha, ty si si asi tiež nečítala celú diskusiu, na začiatku som oponovala babe, ktorá napísala, že baby vedia všetko lepšie...vôbec nie som feministka. Keby sa na začiatku autorka fóra pýtala, že nevie, čo robia lepšie muži, tak budem písať veci, v ktorých sú lepší muži...ale šlo tu o to, v čom sú lepšie ženy, a ty - tak ako mnoho iných báb tu - začneš s tým, že vo všetkom sú lepší chlapi...ani keď sa zamyslíš nad sebou, tak nevieš nič lepšie ako chlap? Alebo si natoľko zakomplexovaná, slepá, alebo máš potrebu zhadzovať seba aj ostatné ženy? A čo ti už úplne šibe???
Ja viem, že chlapi sú v mnohých veciach šikovnejší. Ale v každej jednej veci sú buď (štatisticky) lepšie ženy, alebo muži. Nikto nehovorí, že neexistujú výnimky.
Alebo tie práce doma majú partneri nejako rozdelené. Ale veď aj preto tvoríme páry, do riti! Aby sme sa dopĺňali...ja sa viem postarať o domácnosť (navariť, poumývať, očistiť, oprať, zašiť, nakúpiť) on vie opravovať (zašróbovať, rozmontovať, opraviť, zmontovať, zatĺcť, pomerať)....on vie "vyklepať" auto, ja zvládam lepšie design, aranžujem, mám lepší vkus, viem kresliť, tancovať, spievať...on vie hrať na gitare, ja viem spievať...a nemusím ani hovoriť ďalej...Nejde o to, že ja by som nevedela niečo pribiť, alebo zamontovať, ale opraviť napríklad ovládač, alebo vyklepať auto proste neviem. Možno preto, že som sa to neučila, rovnako ako on sa neučil spievať, tancovať kresliť. A nejde ani o to, že on by nevedel uvariť, ale určite nie to čo ja...alebo nevie prať. MOMENTÁLNE. Keby sa to chcel naučiť, možno to aj navarí lepšie ako ja, čo ja viem? Ale NAČO, keď vieme, že sme tu jeden pre druhého a môžeme sa na seba spoľahnúť? A že toho druhého môžeme poprosiť? Keby ma manžel nikdy nepotreboval, cítila by som sa zbytočná. A on by sa cítil rovnako. Alebo aspoň na hovno, (keby som mu napr. vyklepávala auto) keď už nie zbytočne.
Každý vieme robiť takmer všetky práce, čo robieva bežne ten druhý, ale načo, keď ten druhý v tom má väčšiu prax, alebo mu to ide lepšie...? Proste každý pár je iný...a ja som tak isto, ako veľa iných báb bola vedená k veciam, ktoré robia doma ženy, a on bol vedený k tým, čo robia muži.
A preto ich máme tak rozdelené aj my. Ja poznám jeden pár, kde vie VŠETKO okrem áut robiť lepšie baba, ale niekedy aj pochybujem, či aj baba je...aj varí, stará sa o deti, šije, upratuje, ale aj kachličkuje, robí sádrokartón, aj zatepľuje, aj špáruje, aj pokladie škridle, aj parkety...načo má potom taká baba doma chlapa? A ten chlap sa necíti doma ako debil, keď nevie ani jedny, ani druhé práce? To by som mohla osrať, aby som sa o všetko v domácnosti starala ja! Potom toho chlapa nepotrebujem, to už môžem zostať rovno sama...
Teba učili rozmontovať, opraviť a zmontovať telku, namiesto prania a upratovania? Namiesto toho, aby si vedela niečo zašiť, uháčkovať, alebo uštrikovať ťa učili vymeniť žiarovku na aute, alebo kde nájdeš na Žigulákovi štartér? A namiesto toho, aby si komunikovala a snažila sa rozumne riešiť problémy, tak ťa posielali mlátiť sa???
Aj ja by som ti dala jednu po hube....lebo ty asi nie si baba...ale len takú facku, mňa totiž neučili sa biť, vieš.... Nevieš nič o ženskosti, ani o partnerstve. Tak sa zobuď, alebo prejdi na "opačnú stranu rieky". Či už orientáciou, alebo sa daj preoperovať. Alebo sa zavri do izby bez chlapov, bez žien, a hlavne s nikým nekomunikuj.
Totižto to, že si sa narodila s vagínou, maternicou, vaječníkmi a že ti narástli prsia; to že máš širšiu, srdiečkovitú panvu (uspôsobenú na rodenie, len tak medzi rečou) a hladšiu lebku s menej výraznými nadočnicovými oblúkmi, sánkou a výraznejšie lícne kosti neznamená, že si psychicky a emočne žena. Možno sa matka príroda poplietla.
PS: Nikdy som nevedela háčkovať, ani štrikovať - nemala som trpezlivosť na to, aby som sa to naučila. Môj manžel to vie, dokonca vie robiť aj rôzne bavlnkové srandy do vlasov, aj náramky a ešte vie aj pliesť košíky....okrem iných aj toto on vie a ja nie.
@fleur1301 preco mas pocit, ze zhadzujem seba a zeny? ja len hovorim pravdu, nemavam pocity, ze som lepsia od niekoho, kvoli pohlaviu, ale kvoli schopnostiam, zrucnostiam, ktore nezalezia od pohlavia, ako som uz spominala a taktiez nemam potrebu vyzdvihovat zeny, ked nie je za co
uz si skoncila, alebo ides dales pokracovat v tom, ake mas uzastne manzelstvo a ako sa vo vsetkom doplnate blablabla...o to vobec nejde v tejto debate, ale mam pocit, ze keby sa rozoberala monetarna expanzivna politika, tak zacnes hovorit o tom, aky je vy dvaja skvely parik
pises akoby hlavny ucel spoluzitia dvoch ludi, bolo rozdelenia si veci okolo domacnosti...a co, ked taka zena vsetko zvlada? podla mna si zasluzi respekt a mozno jej aj trochu zavidis a obracas to na to, ze naco potrebuje chlapa, ja ju obdivujem, ze sa dokaze o seba postarat uplne sama, co by mal zvladnut kazdy
"Teba učili rozmontovať, opraviť a zmontovať telku, namiesto prania a upratovania? Namiesto toho, aby si vedela niečo zašiť, uháčkovať, alebo uštrikovať ťa učili vymeniť žiarovku na aute, alebo kde nájdeš na Žigulákovi štartér? A namiesto toho, aby si komunikovala a snažila sa rozumne riešiť problémy, tak ťa posielali mlátiť sa???" nie vsetky veci platia, ale fakt som bola vedena k tym muzskym cinnostiam, nakolko mam len jedneho bratranca, ktory je o rok mladsi a spolu sme vyrastali pomaly ako surodenci a od mala ma skor otec spolu tahal k tym chalanskejsim veciam a som za to rada, nechcela by som byt vychovana tym zenskym sposobom, ze terba vediet varit atd...niektorych muzov bavi varit samych od seba, potom je zbytocne, ked by mala varit aj zena, ked to sam vie lepsie
a z detstva si pamatam skor, ako som skusala jazdit na aute a pomala otcovi pri kutilskych veciach a ako som sa hrala skor so skladackami, ani raz som s mamou nevarila, ani som sa s babikami nehrala
a nemozem povedat, ze neviem varit, ked som to poriadne ani neskusala, ale skor som zvladla opravu vlastneho mobilu
ucit bit sa mas sama, ked mi niekto povie, ze nie som baba, tak je to len kompliment
o zenskosti sa da nieco vediet? a poviem ti asi to, ze z vlastnej skusenosti mi urciti chalani povedali, ze sa so mnou radej bavia nez s inymi babami, ktore nevedia, co je sranda a su urazlive
preoperovat sa urcite nedam, lebo v tom pripade by som "bol" asi homosexual, lebo by som so zenami nikdy "nechcel" mat nic spolocne, takze chvala bohu mam zenske telo
ved o to tu ide, vdaka fyzike nemusis mat aj taku psychiku, veru by som sa hanbila kebyze sa mam vo vsetkom chovat ako zena
PS: no vidis a kebyze zmyslam ako ty, tak asi poviem, ze sa mal kvoli tomu narodit ako zena, alebo nech sa da peroperovat teda
@momoglamorous hahaha, seriózne si ma rozosmiala, najmä s tou politikou...a áno, keďže sa rozoberá téma "ženy vs. muži" prirovnať, ako to máme napr. my "rozdelené" mi nepripadá od veci...keby sme sa bavili o cigaretách, o hudbe, o alkohole, o obľúbenej farbe, o obľúbenom jedle, o názore na momentálnu politickú situáciu, alebo o niečom inom, čo sa netýka mužov a žien (SPOLU), tak nepotrebujem spomínať náš...ako si to nazvala...? ÚžasTné manželstvo, aha....
OK, to, prečo takáto si, už chápem, "vychovali" ťa chlapi. Nehovorím, že je to správne alebo nesprávne, ale je to prinajmenšom...netradičné alebo neobvyklé. Ak ťa to bavilo, OK - ja to akceptujem. Ale ty láskavo akceptuj to, že iné baby boli vedené k tomu byť BABY.
...a ja nemám problémy v chlapskej partii. Vždy som bola viac medzi chlapmi ako medzi babami....ale tebe to nemá zmysel rozvádzať.
Je neskutočné, že človek napíše jednu vetu o tom že si opak feministky a toto z toho vznikne...asi ťa musím ignorovať, lebo s tebou nemá zmysel sa baviť. Ak raz budeš mať vážny vzťah alebo sa vydáš, rada sa s tebou porozprávam, ak to v živote ani nechceš a nehľadáš, tak sa nikdy nebudeme mať o čom baviť.
@fleur1301 len dve veci: mozno pride k rozvodu a co mi budes rozpravat potom? dalsia: mam vztah a od teba by som si rady nebrala ani keby som bol spita ako duha, dakujem
@momoglamorous a ja som ani slovkom nespomenula, že ti chcem radiť. Len, že sa s tebou POTOM rada porozprávam, o tvojich názoroch a tak...
A keby prišlo k rozvodu, to by sa muselo niečo katastrofálne udiať, a zatiaľ sa nič také nedeje, takže tak...to je pre teba až také nestráviteľné, že sa našli ľudia, ktorí si rozumejú takmer vo všetkom bez problémov a ľúbia sa? Alebo si sprosto myslíš, ako veľa iných, že zato, že som vydatá taká mladá, tak je to len pobláznenie alebo že sa nám to rozpadne? Tak si mysli
Prešli sme si už veľmi rôznymi problémami, ktoré boli málokedy spôsobené nami dvomi. A sme stále spolu a ľúbime sa...
Ja nevylučujem nič, ak sa budú mať naše cesty rozísť, tak sa rozídu, ale vždy som robila všetko pre to, aby sa tak nestalo a vždy to robiť budem. A preto sme šťastní
Lebo pokazené veci sa nezahadzujú, ale opravujú...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
155 komentov
vedia sa lepsie pretvarovat, hrat divadlo
Sme empatickejšie, vieme lepšie počúvať, máme viac trpezlivosti, vieme robiť viac vecí naraz. Sme bojovníčky, hľadáme v živote ako sa čo dá a nie ako čo nejde a nestačí nám "menej". Sme ochotné drieť a makať za "viac".
Keď ma ešte niečo napadne, napíšem, toto bolo len tak z brucha
A rozhodne nevieme lepšie šoférovať. Šoférujeme opatrnejšie, ale práve tým veľakrát spôsobujeme nehody.
ale inač ma nič také nenapadá momentálne
Ja si nemyslím, že ženy vedia lepšie variť. Ženy to majú v" cviku" , "musia" sa to naučiť kvôli budúcej rodine..
Muži musia len chcieť a naučia sa to.
A neboja sa experimentovať. To je hlavné
A su cele vlhke z toho, ze ja varit viem.
Niekedy sa to pekne ucilo od mamicky varit, dnes na to kasle radsej objedna cinu
A myslim, ze tato debata nikam nepovedie, dnes to nie je o tom, ze muzi a zeny...
Kazdy vie nieco lepsie a nieco horsie, neda sa skatulkovat.
ˇ@2 @3 z tohto mi je do plaču , práve pre takéto názory sa so ženami zaobchádza tak ako sa zaobchádza
k teme...bla bla bla...vykecavaju a vykecavaju...
Vymenuj tri slávne módne návrharky.
Vymenuj tri slávne šéfkuchárky.
Vymenuj tri slávne dizajnérky.
a skús to bez použitia googla.
Znasilil ta 'rom' v detstve?
- nevedia lepsie varit (minimalne moje rovesnicky a mladsie - cize uz to bude len a len horsie)
- nevedia lepsie soferovat
- nevedia lepsie riesit logicke ulohy (vacsina vedcov su muzi, vacsina technickych /myslim prirodne vedy kde treba rozmyslat a zaroven ovladat matiku, fyziku atd/ povolani su muzi)
- nevedia lepsie zvladat stres (citova stranka)
- nevedia lepsie honit (aj ked vam vas drahy povie, ze vam to ide, tak vam to nejde, resp nejde tak dobre ako nam)
Svetovy tanecnici boli su a vždy budu muži. ( Michael jackson, alebo napr: elektro buggy som zenu este nikdy nevidel tancovat pretoze to ženy nedokazu).
je Vedecky dokazane ze viac nehôd maju pri soferovany viac zeny.
A co sa tika Matematiky tak najlepsie mozgy sveta su prevazne muzy, napr: albert einstein
leonardo da vinci
Stephen Hawking
Garry Kasparov
Kim Ung-yong
Philip Emeagwali
Bill Gates... a pod
A je tiez vedecky dokazane ze muzy lepsie rozumeju prirode takze sa vedia lepsie orientovat v priestore a vela dalsieho,
ale skús porozmýšľať, aké mali ženy do 20. stor. možnosti študovať (ach)
hoci máte s tými technickými vecami pravdu, ale povedala by som, že to tak malo byť, aby boli naše mozgy stavané na odlišné úkony
@37 kde nadobudnem takú prax ako chlap, ktorý sa robí aspoň raz denne neviem od koľkých rokov? nejaký dobrovoľník?
-odhalovať lož
-Vidieť komplexnosť vzťahov medzi ľudmi.....ale iba cudzích, vo vlastných maju často bordel
-udržiavať poriadok
-zvladať agresivitu, lebo maju menej testosteronu
- milovať
Viete niekto, ako sa volá, keď žena dehonestuje svoje pohlavie? Lebo neviem, ako mám pomenovať @mirka158 - teda, ak si fakt baba. A @momoglamorous
@mygate ty si chuj
@tommyhot - ty poznáš všetky ženy na svete? JA viem bohovsky variť, a nehanbím sa to takto napísať, neskutočne ma to baví, a venujem sa tomu asi už od 11tich, ak nie od 9tich, to si nepamätám :/
@nobile Ďakujem, že si pochopil môj koment na rozdiel od @mm47 Ale nehádž ani ty všetky do jedného vreca, ja viem variť
Nehovorim, ze vsetky na svete maju problem s varenim
Viac uz asi neni potrebne k tejto teme dodat
A si mi nesympaticka... Si extremisticka. Nemam rad extremistov
Ale idem pozriet na tvoj profil, mozno si nehorazne sexy kunda a v tom pripade zmenim nazor.
@nobile tak to si zabil @60 xD
Ale psychicky zvládneme viac.
@nationalgeographic sorry, chalan, ale minimálne v gramatike....to, čo píšeš, má určite niečo do seba, ale žasnem pri každom tvojom komente nad tým, koľko sa dá urobiť chýb
Mojim zivotom preslo zien viac nez dost
A som toho nazoru, ze platena socialna pracovnicka je prijemnejsou spolocnostou ako ty
Nazor som nezmenil, neobjavil som u teba ziadne fotky...
Nemam moznost posudit a teda svoj nazor prehodnotit
...Napriek vsetkemu ti prajem pekny vecer
inak takí ako ti ma vždy brali, počúvaj
Napriek všetkému aj ja tebe ty beťár
Hybaj si ho vyhoniť, možno budeš kľudnejší
Si mi strasne nesympaticky clovek a nie preto ze mas iny nazor ale preto ze sa hadas za svoju pravdu aj ked ju nevies sama obhajit.
PS: chcel by som vidiet ako by sa zeny bez muzov rozmnozovali,
A spomenuty multi-tasking je mytus ... media si zle vysvetlili skutocnost, ze zena pouziva naraz obe hemisfery mozgu, a muz "prepina" z jednej na druhu ako to, ze zena zvlada viac veci naraz a muz nie...poznam muzov, co to zvladaju tiez a zeny, ktore ledva robia poriadne len 1 vec......
ale ja si myslím, že nič nenahradí ich schopnosť byť matkami a to je stokrát viac ako nejakí najlepší mužský dizajnér ale šéfkuchár, putá s matkami sú aj isto pevnejšie a silnejšie ako s otcom
feminizmus nadovšetko.
dobre sa dodrbal ten birdz, samé čudné existencie sem chodia
@momoglamorous ty hovoríš ČISTÚ PRAVDU? Ty si majiteľka pravdy? Tak ok, aj teba pozdravujem
@mm47 s tebou už som tu tiež mala dočinenia tu na birdzi...a ani s tebou nemá zmysel sa baviť, lebo všetci traja reagujete ako ..........., aj keď vám človek len niečo normálne napíše.....aj teba pozdravujem
Všetkým vám posielam pusinku!
"Mám pocit, že v tomto byte je len jeden chlap a aj to je Romana. Jediná z nás má gule."
takže máme viac gule?
Chodila som na umeleckú školu, a ANI JEDEN CHALAN nebol lepší, ako baby, hoci sme boli v triede pol na pol. Modelovanie z hliny bolo medzi tými najlepšími cca vyrovnané (chalani a baby), kreslili a maľovali jednoznačne lepšie baby, jedine PC išli lepšie chalanom. Samozrejme, sú šikovní na rôzne vzory a grafiky, ornamenty, tribaly. Ale ženy sú lepšie v maľovaní, tieňovaní, realistických aj abstraktných záležitostiach - skrátka všetko čo má byť nejakým spôsobom estetické, jemnejšie, vkusné. Chalanom šli odjakživa lepšie tie ostré tvary. Predsalen sme to "nežnejšie" pohlavie.
A keď sa chlap chce upraviť? Aká je veda nagélovať si vlasy, navoňať sa, a obliecť sa? Čo iné ešte robia? Maľujú sa? Robia si lokničky, dávajú si natáčky, kulmujú alebo žehlia si vlasy? Ak áno, sú to homosexuáli a metrosexuáli, a tých v pomere na stovku narátaš asi na jednej ruke.
OK, nie všetci chlapi to vedia, ale myslím, že urobiť si účes alebo dobrý make up, čo robí veľa žien denno-denne, je omnoho ťažšie...
Ja síce chápem, že ty píšeš asi o sebe, a nič z vyššie spomenutého nevieš, ale nie každý je ty, ty majiteľka pravdy Keby som podľa týchto vecí, čo si spomenula, urobila vo svojom okolí štatistiku, dopadla by veľmi nepriaznivo - pre teba
keby si bola taka mudra, tak by si vedela, ze nic z toho, co clovek dokaze, aj tak nema nic spolocne s pohlavim, to, co som napisala, je moja statistika z okolia
a stale si budem mysliet, ze jedinne veci, ktore vedia zeny robit, je prehanat, komplikovat a ohovarat
my dve si aj tak nebudeme nikdy rozumiet, trochu z teba srsi feminizmus a tolko zzenstilosti, ze by som ti s prepacenim dala jednu po hube, ja take zeny nemusim
Ja viem, že chlapi sú v mnohých veciach šikovnejší. Ale v každej jednej veci sú buď (štatisticky) lepšie ženy, alebo muži. Nikto nehovorí, že neexistujú výnimky.
Alebo tie práce doma majú partneri nejako rozdelené. Ale veď aj preto tvoríme páry, do riti! Aby sme sa dopĺňali...ja sa viem postarať o domácnosť (navariť, poumývať, očistiť, oprať, zašiť, nakúpiť) on vie opravovať (zašróbovať, rozmontovať, opraviť, zmontovať, zatĺcť, pomerať)....on vie "vyklepať" auto, ja zvládam lepšie design, aranžujem, mám lepší vkus, viem kresliť, tancovať, spievať...on vie hrať na gitare, ja viem spievať...a nemusím ani hovoriť ďalej...Nejde o to, že ja by som nevedela niečo pribiť, alebo zamontovať, ale opraviť napríklad ovládač, alebo vyklepať auto proste neviem. Možno preto, že som sa to neučila, rovnako ako on sa neučil spievať, tancovať kresliť. A nejde ani o to, že on by nevedel uvariť, ale určite nie to čo ja...alebo nevie prať. MOMENTÁLNE. Keby sa to chcel naučiť, možno to aj navarí lepšie ako ja, čo ja viem? Ale NAČO, keď vieme, že sme tu jeden pre druhého a môžeme sa na seba spoľahnúť? A že toho druhého môžeme poprosiť? Keby ma manžel nikdy nepotreboval, cítila by som sa zbytočná. A on by sa cítil rovnako. Alebo aspoň na hovno, (keby som mu napr. vyklepávala auto) keď už nie zbytočne.
Každý vieme robiť takmer všetky práce, čo robieva bežne ten druhý, ale načo, keď ten druhý v tom má väčšiu prax, alebo mu to ide lepšie...? Proste každý pár je iný...a ja som tak isto, ako veľa iných báb bola vedená k veciam, ktoré robia doma ženy, a on bol vedený k tým, čo robia muži.
A preto ich máme tak rozdelené aj my. Ja poznám jeden pár, kde vie VŠETKO okrem áut robiť lepšie baba, ale niekedy aj pochybujem, či aj baba je...aj varí, stará sa o deti, šije, upratuje, ale aj kachličkuje, robí sádrokartón, aj zatepľuje, aj špáruje, aj pokladie škridle, aj parkety...načo má potom taká baba doma chlapa? A ten chlap sa necíti doma ako debil, keď nevie ani jedny, ani druhé práce? To by som mohla osrať, aby som sa o všetko v domácnosti starala ja! Potom toho chlapa nepotrebujem, to už môžem zostať rovno sama...
Teba učili rozmontovať, opraviť a zmontovať telku, namiesto prania a upratovania? Namiesto toho, aby si vedela niečo zašiť, uháčkovať, alebo uštrikovať ťa učili vymeniť žiarovku na aute, alebo kde nájdeš na Žigulákovi štartér? A namiesto toho, aby si komunikovala a snažila sa rozumne riešiť problémy, tak ťa posielali mlátiť sa???
Aj ja by som ti dala jednu po hube....lebo ty asi nie si baba...ale len takú facku, mňa totiž neučili sa biť, vieš.... Nevieš nič o ženskosti, ani o partnerstve. Tak sa zobuď, alebo prejdi na "opačnú stranu rieky". Či už orientáciou, alebo sa daj preoperovať. Alebo sa zavri do izby bez chlapov, bez žien, a hlavne s nikým nekomunikuj.
Totižto to, že si sa narodila s vagínou, maternicou, vaječníkmi a že ti narástli prsia; to že máš širšiu, srdiečkovitú panvu (uspôsobenú na rodenie, len tak medzi rečou) a hladšiu lebku s menej výraznými nadočnicovými oblúkmi, sánkou a výraznejšie lícne kosti neznamená, že si psychicky a emočne žena. Možno sa matka príroda poplietla.
PS: Nikdy som nevedela háčkovať, ani štrikovať - nemala som trpezlivosť na to, aby som sa to naučila. Môj manžel to vie, dokonca vie robiť aj rôzne bavlnkové srandy do vlasov, aj náramky a ešte vie aj pliesť košíky....okrem iných aj toto on vie a ja nie.
uz si skoncila, alebo ides dales pokracovat v tom, ake mas uzastne manzelstvo a ako sa vo vsetkom doplnate blablabla...o to vobec nejde v tejto debate, ale mam pocit, ze keby sa rozoberala monetarna expanzivna politika, tak zacnes hovorit o tom, aky je vy dvaja skvely parik
pises akoby hlavny ucel spoluzitia dvoch ludi, bolo rozdelenia si veci okolo domacnosti...a co, ked taka zena vsetko zvlada? podla mna si zasluzi respekt a mozno jej aj trochu zavidis a obracas to na to, ze naco potrebuje chlapa, ja ju obdivujem, ze sa dokaze o seba postarat uplne sama, co by mal zvladnut kazdy
"Teba učili rozmontovať, opraviť a zmontovať telku, namiesto prania a upratovania? Namiesto toho, aby si vedela niečo zašiť, uháčkovať, alebo uštrikovať ťa učili vymeniť žiarovku na aute, alebo kde nájdeš na Žigulákovi štartér? A namiesto toho, aby si komunikovala a snažila sa rozumne riešiť problémy, tak ťa posielali mlátiť sa???" nie vsetky veci platia, ale fakt som bola vedena k tym muzskym cinnostiam, nakolko mam len jedneho bratranca, ktory je o rok mladsi a spolu sme vyrastali pomaly ako surodenci a od mala ma skor otec spolu tahal k tym chalanskejsim veciam a som za to rada, nechcela by som byt vychovana tym zenskym sposobom, ze terba vediet varit atd...niektorych muzov bavi varit samych od seba, potom je zbytocne, ked by mala varit aj zena, ked to sam vie lepsie
a z detstva si pamatam skor, ako som skusala jazdit na aute a pomala otcovi pri kutilskych veciach a ako som sa hrala skor so skladackami, ani raz som s mamou nevarila, ani som sa s babikami nehrala
a nemozem povedat, ze neviem varit, ked som to poriadne ani neskusala, ale skor som zvladla opravu vlastneho mobilu
ucit bit sa mas sama, ked mi niekto povie, ze nie som baba, tak je to len kompliment
o zenskosti sa da nieco vediet? a poviem ti asi to, ze z vlastnej skusenosti mi urciti chalani povedali, ze sa so mnou radej bavia nez s inymi babami, ktore nevedia, co je sranda a su urazlive
preoperovat sa urcite nedam, lebo v tom pripade by som "bol" asi homosexual, lebo by som so zenami nikdy "nechcel" mat nic spolocne, takze chvala bohu mam zenske telo
ved o to tu ide, vdaka fyzike nemusis mat aj taku psychiku, veru by som sa hanbila kebyze sa mam vo vsetkom chovat ako zena
PS: no vidis a kebyze zmyslam ako ty, tak asi poviem, ze sa mal kvoli tomu narodit ako zena, alebo nech sa da peroperovat teda
OK, to, prečo takáto si, už chápem, "vychovali" ťa chlapi. Nehovorím, že je to správne alebo nesprávne, ale je to prinajmenšom...netradičné alebo neobvyklé. Ak ťa to bavilo, OK - ja to akceptujem. Ale ty láskavo akceptuj to, že iné baby boli vedené k tomu byť BABY.
...a ja nemám problémy v chlapskej partii. Vždy som bola viac medzi chlapmi ako medzi babami....ale tebe to nemá zmysel rozvádzať.
Je neskutočné, že človek napíše jednu vetu o tom že si opak feministky a toto z toho vznikne...asi ťa musím ignorovať, lebo s tebou nemá zmysel sa baviť. Ak raz budeš mať vážny vzťah alebo sa vydáš, rada sa s tebou porozprávam, ak to v živote ani nechceš a nehľadáš, tak sa nikdy nebudeme mať o čom baviť.
A keby prišlo k rozvodu, to by sa muselo niečo katastrofálne udiať, a zatiaľ sa nič také nedeje, takže tak...to je pre teba až také nestráviteľné, že sa našli ľudia, ktorí si rozumejú takmer vo všetkom bez problémov a ľúbia sa? Alebo si sprosto myslíš, ako veľa iných, že zato, že som vydatá taká mladá, tak je to len pobláznenie alebo že sa nám to rozpadne? Tak si mysli
Prešli sme si už veľmi rôznymi problémami, ktoré boli málokedy spôsobené nami dvomi. A sme stále spolu a ľúbime sa...
Ja nevylučujem nič, ak sa budú mať naše cesty rozísť, tak sa rozídu, ale vždy som robila všetko pre to, aby sa tak nestalo a vždy to robiť budem. A preto sme šťastní
Lebo pokazené veci sa nezahadzujú, ale opravujú...
Prajem ti pekný deň.