chcela by som byť kreatívna, ale tak, aby som to aj vedela zrealizovať, lebo keď mi občas niečo napadne, tak aj tak to neviem nikdy dostať do takej formy ako to mám v hlave...
a to logické myslenie, to podľa mňa má každý človek aspoň ako také, génius nemusím byť
Nakoniec som vybrala prvé, lebo v nejakej malej miere by som to logické myslenie predpokladám mala, aby som sa vo svete nestratila a byť umelecky talentovaný je výraznejšia vlastnosť, ako mať logické myslenie, to je také všeobecnejšie.
A musím nesúhlasiť s @ouch (ale stále je to 3:2 , uvažovať podľa princípov logiky je len jeden spôsob, ako generovať nápady, kreatívne myslenie zahŕňa aj asociácie, ktoré nemusia byť logické, alebo spájanie prvkov do nových celkov tak, že je to až protichodné a tým pádom to odporuje logike. Proste, nie každé spracovávanie informácie/generovanie nápadov/rozmýšľanie sa rovná použitie logiky A niektorí logicky mysliaci ľudia môžu stále používať pri riešení problémov ten istý princíp (bez potreby skúšať čokoľvek nové, keď jeden spôsob funguje na všetko), čo sa nezhoduje s tým, že by mali byť kreatívnymi.
kreatívna som dosť.....ono je to kúl dačo vytvoriť..........to hej
ale logiku mám priemernú.........a narozdiel od kreativity, ktorá je občas blesková, ja mám dlhé vedenie .a občas je to na škodu
ale ak by som nemala ani trochu z jedného (takých ľudí nie je veľa) brala by som logiku, lebo rozum sa vždy zíde, ITčkári veľa zarábajú a narozdiel od umelcov som ešte nevidela predávkovaného kockáča (ak by som mala preháňať)........
@cjubou "prežiješ"? pravdepodobnosť, že sa ocitnem na pustom ostrove, je pomerne malá a s tým umelcom je to len vymyslený príklad, nedostatok logiky neznamená predsa zabitie sa, alebo to, že ťa budú využívať, nejak srandovne si predstavuješ logiku to aj ja si môžem vymyslieť nejaké pseudopríklady podporujúce moju teóriu, ale takto sa podľa mňa tvoja ospevovaná logika nepoužíva
každý človek má logiku aj kreativitu (logické myslenie sa nachádza na lavej strane mozgu a na pravej strane sa nachádza zasa ludská tvorivosť alebo inak povedané kreativita) ludia obvikle využívajú lavú stranu mozgu a je to hlavne kvôly školskému spôsobu učenia... (vyžadujú práve logiku od ludí čo nie je na škodu, no potláčajú pri tom u človeka potrebu prejaviť sa svojou kreativitou...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
a to logické myslenie, to podľa mňa má každý človek aspoň ako také, génius nemusím byť
ale keby si môžeš vybrať iba jedno.. ktoré by to bolo? za predpokladu že predtym si nemal nič
ale je ťažšie to zrealizovať, alebo na to nemám veľmi podmienky..
A musím nesúhlasiť s @ouch (ale stále je to 3:2 , uvažovať podľa princípov logiky je len jeden spôsob, ako generovať nápady, kreatívne myslenie zahŕňa aj asociácie, ktoré nemusia byť logické, alebo spájanie prvkov do nových celkov tak, že je to až protichodné a tým pádom to odporuje logike. Proste, nie každé spracovávanie informácie/generovanie nápadov/rozmýšľanie sa rovná použitie logiky A niektorí logicky mysliaci ľudia môžu stále používať pri riešení problémov ten istý princíp (bez potreby skúšať čokoľvek nové, keď jeden spôsob funguje na všetko), čo sa nezhoduje s tým, že by mali byť kreatívnymi.
a hmmm.... asi by som nevedela argumentovať ako ty, ale za svojím si stojím!
ale logiku mám priemernú.........a narozdiel od kreativity, ktorá je občas blesková, ja mám dlhé vedenie .a občas je to na škodu
ale ak by som nemala ani trochu z jedného (takých ľudí nie je veľa) brala by som logiku, lebo rozum sa vždy zíde, ITčkári veľa zarábajú a narozdiel od umelcov som ešte nevidela predávkovaného kockáča (ak by som mala preháňať)........
na sport , hudbu.
Najlepsie je mat z oboch
ale tak kazdy sme nejaki, asi je len dolezite robit to, na co mame...
ale s čím prežiješ dlhšie, s kreativitou bez kúska ( či s maličkým kúskom) logiky alebo opačne?
v prvom prípade by si mohla dopadnúť ako bláznivý umelec, ktorý sa zabije pre nejakú hlúposť, prípadne ho bude niekto doživotne využívať
v druhom obyčajný nevýrazný človiečik, ak sa podarí tak človek využívajúci šialeného umelca
Keď chceš niekoho využívať, nezíde sa ti viac práve kreativita ako logika?
P.S.: @anzu
v skutočnosti ludia dokážu vytvoriť umelecke dielo len keď logika a kreativita spolupracujú (sú v rovnováhe...)