Ahoj. Meriam 173 cm a dosť ma to štve , lebo keď prídem niekde , tak každý je odomna vyšší . Proste mám z toho "komplexy". Napríklad som šiel dnes po ulici a stretol som kamaráta , ktorý je mladší , a prerastol ma. Citil som sa ako menejcenný. Ani by ma t
ano lieci sa to rastovym hormonom. hGH a IGF-1. cim v nizsom veku sa zacne podavat tym viac mozes narast do vysky v 16 roku zivota, uz moc neporasties. rastove strbiny sa uzatvaraju v 18tom roku zivota potom uz do vysky neporasties vobec.
Zmier sa s tým, nič iné ti neostáva
A pritom je to normálna výška
Keď sa ti nepáči, že to hovorí, tak prečo za ňou nepôjdeš a nepovieš jej, že sa kvôli tomu cítiš zle ?
ja som este rastla po 20tke napriklad a zrejme aj teraz rastiem este posledne milimetre lebo vela ludi co boli napriklad rovnaky vysoki ako ja ke som mala 18, som uz prerastla a ja som vtedy zacala castejsie sportovat, tak eviem ci to je tym sportom v podstate uz v case ked mas mat rast ukonceny alebo sa mi ponatahovali stavce
a ako 16 rocny chalan je dost velka sanca ze este porasties, lebo rast mozes aj do 26tky...
@yoloforever je to veľmi individuálne ale všeobecne - rast je ukončený okolo 21 r. života, takže pokojne môeže rásť ešte ďalšie 4 roky
@Gitarista445 v 16 rokoch to nie je nič mimoriadne, pokojne môžeš v priebehu ďalších 2 - 3 rokov narásť o ďalšie cm... ak máš na výšku gen. predispozíciu a v rodine nemáte vysokých ľudí, nepočítaj s tým, že narastieš na 185 cm (ani vďaka podp. látkam) ale ako písal @yoloforever , existujú rastové hormóny no určite ich nezháňaj a neužívaj len tak, bez rady lekára... napr. aj lieky (aj homeopatiká) ako Osteocynesine alebo Symphytum Q
@gitarista445 ako som písal vyššie, je to veľmi individuálne a záleží od mnohých faktorov vrátane gen. predispozície... kľudne môžeš ešte rásť ale sleduj si výšku priebežne a dajme tomu ak za rok nevyrastieš aspoň o 1 cm, potom treba hladať lek, pomoc... no ja mám 176 cm a som max. spokojný
Jasne, ze sa da a vykasli sa na reci inych, ze nie,o genetike to vobec nie je, skoro tom xci mas uzatvorene kosti...ale v tvojom veku som mal tiez ako ty a zacal som makat na sebe- pravidelne plavanie, behanie, strecing, dokonca som robil rok trojboj, teda, tazke vahy v 14.rokoch zivota, no a o tri roky som vyrastol asi 10cm, ale s vahou to moc nepohlo, co ma dost stve
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
A pritom je to normálna výška
Keď sa ti nepáči, že to hovorí, tak prečo za ňou nepôjdeš a nepovieš jej, že sa kvôli tomu cítiš zle ?
a ako 16 rocny chalan je dost velka sanca ze este porasties, lebo rast mozes aj do 26tky...
@Gitarista445 v 16 rokoch to nie je nič mimoriadne, pokojne môžeš v priebehu ďalších 2 - 3 rokov narásť o ďalšie cm... ak máš na výšku gen. predispozíciu a v rodine nemáte vysokých ľudí, nepočítaj s tým, že narastieš na 185 cm (ani vďaka podp. látkam) ale ako písal @yoloforever , existujú rastové hormóny no určite ich nezháňaj a neužívaj len tak, bez rady lekára... napr. aj lieky (aj homeopatiká) ako Osteocynesine alebo Symphytum Q