Veľa ľudí sa zamýšla, aké tajomstvo skrýva Mona Lisa. Prečo zrovna za jej obraz boli ochotní ponúknuť 100 milionov amerických dolárov (bolo to v r.1962, takže na prepočet na túto dobu je to asi 608 milionov USD)
nechápem odkiaľ berú všetci tí vedci a historici tieto teórie, že chceli vtedajší maliari niečo odkázať či čo , jednoducho len kreslili a hotovo, kreslili lebo ich to bavilo a kreslili ako chceli, to len my terajší ľudia za všetkým hneď hľadáme nejakú záhadu, najradšej by som tých "historikov" vystrieľal ...
Urcite ten obraz niecim zaujimavy byt musi, kedze dnes taky obraz (taky ako vyzera) namaluje kazdy druhy maliar... Musi mat v sebe kopu tajomstiev, bohate myslienky, a vela prace.
Ale nemyslim si ze niekto niekedy pride PRECO to tak je...
za prvé, nie da "Vinči" ale da Vinci a inak,Mona Lisa bola manzelkou isteho Leonardovho priatela, a bola to jedina zena, ktora Leonarda nepritahovala svojou krasou, ale cistotou, jednoduchostou a cnostami. Bola to pre neho viac ako sestra a najlepsia priatelka, povedala by som ze priam spriaznena dusa.... citil z nej zvlastnu pritazlivost a pri tom bola skoro jeho anjelom... ja to neviem tak dobre opisat, lebo som o tom len citala, a mozno mal zvlasnty pocit ze je s nim, ked tu olejomalbu nosil so sebou, lebo v pamatiach sa hovorilo o jeho poslednej schodzke s nou, ked obraz tak primerane domaloval, ze to stacilo uz len dorabat, co vlastne robil az do smrti... takze asi tak nejak, hoci historici tam neboli a nevedia vsetko, ale tak zasa, da Vinci by neklamal svojim memoarom a dennikom...
asi sa uz nikdy nedozvieme co je na mone lise take zaujimave, videla som ten obraz nazivot v Louvri a zdal sa mi sice zaujimavy no jej caro pre leonada bolo podla na skor v niecom, co bolo blizke jemu samotnemu, co pre nas take zaujimave byt nemusi...
mňa zaujalo to pozadie, na každej strane iné a to, že ako má ruky, nie je fyzicky možné ale inak, neviem, či v nej niečo je...možno sa stala slávna len tým, že "vás prenasleduje pohľadom"?
@Pietro93 myslela som celé paže, ona je do boku, ale ruky má tak trochu viac pred sebou - pozri si ten obraz (práve si ho googlim), jej ľavý lakeť by mal byť viac vzadu, vlastne má o kúsok kratšiu ľavú ruku. ale ja by som si to ani nevšimla, ktosi mi to vravel.
No, vygúglila som si Lízu a nebyť všetkých teórií a rozborov, nevšimla by som si nič zaujímavé. Ospravedlňujem sa, asi som ignorant.
Čo sa "posolstva" skrytého v obraze týka, nemám dojem, že by sa v ňom skrývalo niečo osožné pre ľudstvo. Možno sú to len nejaké súkromné tajomstvá...spomienky ( ? ), za ktorými nemusíme hľadať nič úžasné.
no ja som počula, že tí, čo to skúmajú, zistili, že existuje vzorec na vypočítanie uhla, z ktorého sa máte pozrieť a vtedy má vyzerať ako neskutočne krásna...ale zatial to nikto nevypočítal...ale už je tu toľko verzií, že to nemusí byť pravda..ale tá teória ma zaujala
podľa mňa aj obraz hovna keby bol tak ospevovaný ako Mona Lisa tak by mal rovnaku hodnotu.. Nepochopte to zle, ale celé umenie je založené na subjektivite - každému sa páči niečo iné a má to preňho inú hodnotu... Podľa mňa je to zbytočne nafúknutá bublina, pretože keby ľudia brali obraz z pohľadu subjektivity a vlastného názoru tak by rozhodne nebol tam kde je teraz... O tom je celé umenie nielen výtvarné, takisto si možme zobrať určitú pesničku, pre niekoho može byť všetkým pre niekoho zas ďalšia zbytočnosť a hodnotiť nejakú všeobecne hodnotu je úplne bezvýznamné si myslím...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale nemyslim si ze niekto niekedy pride PRECO to tak je...
(nehral za náš tím náhodou Chck Norris?)
a zrejme máš pravdu, nikto nato nepríde....
@hangtime11 nikdy nevieš ....
njn, citanie pamati vela obnasa
a ten ony mal s nou syna a ten syn chcel vidiet ako vyzerala jeho matka, tak ten oný poziadal Leonarda aby ju namaloval
pocula som aj take dohody ze leonardo namaloval ten obraz pre toho jeho syna podla nejakej zeny co naozaj zila alebo ze si ho vymyslel
boze a tolko dohadov bude..ze je to hermafrodit a neviem ake konspiracie co tym chcel povedat.
Čo sa "posolstva" skrytého v obraze týka, nemám dojem, že by sa v ňom skrývalo niečo osožné pre ľudstvo. Možno sú to len nejaké súkromné tajomstvá...spomienky ( ? ), za ktorými nemusíme hľadať nič úžasné.