daj si na ranajkoy surove maso ale bravcove a kazdy den na obed si daj nieco lahsie, napriklad mcdonalds na olovrant si daj jednu tortu, opakuj kazdy den a na veceru si daj surove hovadzie
preboha.. nic nerob so svojou vahou.. este dospievas.. co chces mat rovno 55 a dufat,ze si udrzis taku vahu cely zivot? .. nepriberaj, zi dalej svoj nadherny zivot
ako všetci vravia netráp sa tým! určite sa nájdu debili čo ti budu hádzať poznámky, ale ser na nich mňa volajú g-force lebo mám 15 a 154cm a čo mám to v peečku smejem sa s nimi.....
Ja meriam 179 a vazim len o dve kila viac. Bohuzial vsetky moje pokusy o pribratie zlyhali, tak ti asi moc neporadim. Ale skus nutri drinky, predpise ich aj lekar. Ja ich nemozem, bo su mliecne a ja nemozem mlieko.
v 12tich to je podla mna normalne aj ked ta vyska asi moc nee no ale dnes uz su seci nejaky velky nic si s toho nerob to sa vekom podla mna nejako spravi samo,, ja napr ako maly som bol tiez chudy a teraz som tlsty len to som bol mladsi este ako ty
1. PREBOHA! ZJAVENIE! normálna holka! (z hľadiska ako rozmýšľa o svojej váhe)
2. BMI (body mass index) kalkulačka National Health Organization USA
( » www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm... ) hlási miernu podváhu, druhá BMI kalkulačka, ktorá bude podľa mňa presnejšia, pretože počíta aj s vekom, a porovnáva údaje so štatistickými údajmi WHO (World Health Organization)
( » www.halls.md/body-mass-index... ) tvrdí, že si v norme, aj keď to bude asi niekde v tej chudšej časti normy (ževraj máš percentil 29, čo znamená že 71% ľudí kt. sú v tvojom veku sú "tučnejší" (majú vyšší bmi).
3. Ak ti to vadí, a vyslovene to chceš zmeniť, tak proste zvýš príjem kalórií = viac jedz. Ak ješ normálne, tzn. keď si hladná tak sa naješ tak aby si nebola, tak to podľa mňa riešiť nemusíš, ani tvoje telo sa ešte asi poriadne nerozhodlo že aký (rýchly/pomalý, náročný/nenáročný) metabolizmus má.
Aj mňa veru vcelku trápi, že mám 19, 160 cm a 46 kg - napchávam sa, ako sa len dá a dokopy nič z toho....ale ty sa ešte aspoň vyvíjaš....a pre tých plnších - nie je to bohviečo, chudému človeku je nanajvýš zima, lebo ho nemá čo hriať ...
@10saia Nie, to je normálne. Takú postavu si udržuj! Kamarátka meria 150cm a váži 37 kg a postavu má dobrú, takže keď ty máš o 9cm a 7kg viac tak to je dobré..
S touto váhou spadáte do pásma obezity. Mali by ste sa vážne zamyslieť nad svojím životným štýlom. Obezita nie je len kozmetický problém, ale vážne ohrozuje aj vaše zdravie. Býva príčinou mnohých ochorení, medzi ktoré patria aj tak závažné stavy, ako kardiovaskulárne ochorenia, či rakovina. Odporúčame diétu a pohyb. Znížiť na minimum objem tučných a sladkých jednál. Nahraďte ich zeleninovými šalátmi. Prípadne sa obráťte na odborníka v oblasti výživy."
- inak ja ked som chodil mozno tak do 1. triedy ZS tak som bol hrozne chudy a moja sestra bola trochu tucnejsia, no a teraz ja vazim 110kg a sestra daco okolo 50 .
A mne raz jedna doktorka hovorila nieco asi ako ze mam zacat trochu cvicit (to som mal len niaku miernu nadvahu) a ze ked budem v puberte tak ze vraj narastiem a budem mat normalnu vahu, asi by to malo fungovat aj naopak. No ja som to nepocuval a som teraz tucny ale nic si s toho nerobim, tak ani ty si z toho ze si chuda nic nerob, proste niekto je chudy a niekto tucny a nic s tym nespravime
Niekto si myslí, že priberanie je len o žraní???? S časti je to pravda ale je to len 50% uspechu ako pribrat....dolezitejšou vecou je dostatočne dlhy spanok a tzv. nič nerobenie...
Spanok minimalne 12 hodin denne najlepšie si ho rozdelit na: nočny a poobednajši.....v noci spím 9-11 hodín a poobede si postim 2-3 hodinky.
Tý čo chodia do školy maju to troška tažšie z toho dovodu že sa nemaju kedy najest ( kratke prestavky, stresy-nechutenstvo atd....)
Strava by mala byt vysokokalorická ale v podstate pribera sa skoro zo všetkeho....vyhýbajte sa bielkovinovej strave... ta je jedine dobra na priberanie svalovej hmoty co je zdaleka tažšie u ludí s rýchlim spalovaním....Ak mate rychle spalovanie nevadí ja mam tiez.....dokazal som pribrat 18 kíl za 42 dní ( 3 týždne ) čo je neuveritelne a dokazu to aj ty ktory maju taky isty problem ako som mal ja. Dopomožu vam k tomu aj tabletky ktoré su volne dostupné v lekarni a nepotrebujete na nich žiadny recept. Ak chcete vediet viac píšte mi na Facebook- Peter Rousek alebo na pokec - Mustangs21
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Hodnota Vášho BMI je 17.4 (podváha)
» wanda.atlas.sk/sluzby/bmi/...
Nad 20 je normálne, ja mám 21.3.. x>25 je už mierná obezita..
Inakšie, meriam 174 a vážim 61
má podvahu, skôr by mala jesť..
viď @3
Podľa mňa je to dosť jedno do tých 18 ono sa to strašne mení ešte
BMI je od 15 rokov..
a max čo ti poviem že jedz zdravo a pravidelne!
ja som meral na inej stránke a tam bol rebríček
Ak nemáš nejaké zdravotné problémy, tak je to v poriadku.
Poznám veľa dievčat, ktoré boli veľmi štíhle, ale okolo 15-tky-16-tky prestali rásť a teraz majú normálnu postavu, nie sú vôbec štíhle.
Niektoré dokonca majú teraz skôr opačné problémy, lebo boli zvyknuté veľa jesť a teraz ak zjedia toľko čo počas obdobia rastu, tak priberajú.
tancuj dievca tancuuuuuj
2. BMI (body mass index) kalkulačka National Health Organization USA
( » www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm... ) hlási miernu podváhu, druhá BMI kalkulačka, ktorá bude podľa mňa presnejšia, pretože počíta aj s vekom, a porovnáva údaje so štatistickými údajmi WHO (World Health Organization)
( » www.halls.md/body-mass-index... ) tvrdí, že si v norme, aj keď to bude asi niekde v tej chudšej časti normy (ževraj máš percentil 29, čo znamená že 71% ľudí kt. sú v tvojom veku sú "tučnejší" (majú vyšší bmi).
3. Ak ti to vadí, a vyslovene to chceš zmeniť, tak proste zvýš príjem kalórií = viac jedz. Ak ješ normálne, tzn. keď si hladná tak sa naješ tak aby si nebola, tak to podľa mňa riešiť nemusíš, ani tvoje telo sa ešte asi poriadne nerozhodlo že aký (rýchly/pomalý, náročný/nenáročný) metabolizmus má.
Ideálnu váhu si rátam asi tak, že výška mínus 110...čiže keď máš dajme tomu
159 cm - 110 = 49 kíl...toľko by si mala vážiť
tých päť kíl, čo ti chýba, nie je žiadna tragédia...oni ešte prídu, neboj sa
"Hodnota Vášho BMI je 31.5 (obezita)
S touto váhou spadáte do pásma obezity. Mali by ste sa vážne zamyslieť nad svojím životným štýlom. Obezita nie je len kozmetický problém, ale vážne ohrozuje aj vaše zdravie. Býva príčinou mnohých ochorení, medzi ktoré patria aj tak závažné stavy, ako kardiovaskulárne ochorenia, či rakovina. Odporúčame diétu a pohyb. Znížiť na minimum objem tučných a sladkých jednál. Nahraďte ich zeleninovými šalátmi. Prípadne sa obráťte na odborníka v oblasti výživy."
- inak ja ked som chodil mozno tak do 1. triedy ZS tak som bol hrozne chudy a moja sestra bola trochu tucnejsia, no a teraz ja vazim 110kg a sestra daco okolo 50 .
A mne raz jedna doktorka hovorila nieco asi ako ze mam zacat trochu cvicit (to som mal len niaku miernu nadvahu) a ze ked budem v puberte tak ze vraj narastiem a budem mat normalnu vahu, asi by to malo fungovat aj naopak. No ja som to nepocuval a som teraz tucny ale nic si s toho nerobim, tak ani ty si z toho ze si chuda nic nerob, proste niekto je chudy a niekto tucny a nic s tym nespravime
večer sa najedz, jedz koľko vládzeš, aj sladkostí si daj dosť... a hlavne veľa vody...
Spanok minimalne 12 hodin denne najlepšie si ho rozdelit na: nočny a poobednajši.....v noci spím 9-11 hodín a poobede si postim 2-3 hodinky.
Tý čo chodia do školy maju to troška tažšie z toho dovodu že sa nemaju kedy najest ( kratke prestavky, stresy-nechutenstvo atd....)
Strava by mala byt vysokokalorická ale v podstate pribera sa skoro zo všetkeho....vyhýbajte sa bielkovinovej strave... ta je jedine dobra na priberanie svalovej hmoty co je zdaleka tažšie u ludí s rýchlim spalovaním....Ak mate rychle spalovanie nevadí ja mam tiez.....dokazal som pribrat 18 kíl za 42 dní ( 3 týždne ) čo je neuveritelne a dokazu to aj ty ktory maju taky isty problem ako som mal ja. Dopomožu vam k tomu aj tabletky ktoré su volne dostupné v lekarni a nepotrebujete na nich žiadny recept. Ak chcete vediet viac píšte mi na Facebook- Peter Rousek alebo na pokec - Mustangs21