do piče no, toto som dojebal mala tam byť ešte možnosť 50eur a nič..
takže, kamarátovi som nechtiac rozjebal displej na telefone..
pri istej činnosti si ho nechal na zemi pod mikinou, nikomu nedal nič vedieť a ja som na to nechtiac skočil a rozbil mu ho. pýtaju od neho v oprave 150€a pýta to odomňa.. ale podľa mňa je to neprávom.. váš názor?
tazko povedat. ale on polozil mobil pod mikinu takze si nemal sancu vediet alebo nieco.... ako nieco by som mu dal ale 150€ za dispelj? to uz radsej volaky pouzity mobil rovno...
hrali sme floorball a on to mal pri bránke.. ako som mal vedieť, že má pod tým mobil? bol som v súboji a nechtiac som mu tam skočil.. určite som mu nedupol po tom naschvál, zas tu nerob zo mňa kokota.. proste som ani netušil, že som mu niečo rozjebal, ani som to necítil, až na konci hry si našiel mobil rozbitý a samozrejme, padlo to na mňa
škoda, že to je tvoj kamarát.
ak by to bol cudzí človek, pri ktorom by ti bolo jedno, aký ma na teba názor, tak by si mu nemusel dať ani cent. Poškodil si to omylom.
Nám na aute omylom rozbili čelné sklo s futbalovou loptou, výmena stála 330€ nevideli sme ani cent, polícia nevymáhala peniaze nijakým spôsobom, jediné čo môžeme urobiť je dať vinníka na občianskoprávny súd..
a nejake kamaratske vztahy by som neriesil. toto mi prave ze nepride vobec kamaratske, ak si za to moze sam. ak by mi niekto rozbil mobil/cokolvek ine (v podobnom pripade, ako si opisal situaciu) pritom by som si za to mohol sam, urcite by som od cloveka nepytal ziadne peniaze.
ani 50... z toho doodu ze sme kamarati, by som mu dal 30€ max. ... a opytal by som sa ho preco si ten mobil dal tam, kam si ho dal... vobec to podla mna nie je tvoja chyba..
Už len že keby sme kamaráti tak si nič nepýta odo mňa a ak si pýta, tak kamaráti asi až takí nie ste čo to má za mobil že pýtaju 150€? veď výmenu ti spravia do 100€
skorej by samu ten mobil nerozbil keby ho dá pri tú bránku a nezakryje ho, jeho sračky
@reym je to kokot, ze si to tam nechal, co nerozmysla???? tak aby sa nepovedalo a nepokazili vztahy, tak mu troska prispej, ale skor na kupu rozumu....
mal si na to davat pozor. co su to za sposoby nechavat svoje veci na zemi a cakat, ze kazdy okolo toho bude chodit jak okolo svateho? po zemi sa chodi, tak jasne, ze to bola nehoda, ale z jeho strany sa tomu dalo predist, on je na vine...
Jednoznačne by som mu peniaze dal. Nie som žiadny samaritán a je to síce jeho kokotizmus ale pokiaľ to je dobrý kamarát tak. Ja som na ten telefón skočil takže nie je o čom. Nabudúce si budem dávať pozor, kam stúpam.
@reym skús toto:
na kúsok papiera napíš "prebratím tohoto dokumentu sa zriekam akejkoľvek náhrady za škodu spôsobenú (reym - radšej tvoje meno) na mojom poškodenom mobile dňa xx.xx.xxxx"
potom papierik poskladaj - daj do obálky a podaj mu ho zo slovami "súhlasíš s týmto?"
ani v rámci zachovania dobrých vzťahov... ak je kamarát, nemá právo to od teba pýtať, sám by mal rozmýšľať, že to nie je vhodné miesto na uskladnenie mobilu, nedala by som mu ani cent...
@reym
neviem z akeho si mesta, ale 150eur je fakt moc za displej.. ak to je android a si z kosic, mam kamosa co ti vymeni za 50eur (ziadna odflaknuta praca)
tak ako, dat si mobil na zem, kde sa hraje floorbal pod mikinu a potom pytat od niekoho 150eur to chce gule ... nejakych mas cudnych kamaratov, ti moji by sa citili trapne, za toto odomna pytat peniaze, ale mozno by som mu 50 dal, ale len zato, ze je to kamarat, urcite je to jeho chyba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
takže, kamarátovi som nechtiac rozjebal displej na telefone..
pri istej činnosti si ho nechal na zemi pod mikinou, nikomu nedal nič vedieť a ja som na to nechtiac skočil a rozbil mu ho. pýtaju od neho v oprave 150€a pýta to odomňa.. ale podľa mňa je to neprávom.. váš názor?
ak by to bol cudzí človek, pri ktorom by ti bolo jedno, aký ma na teba názor, tak by si mu nemusel dať ani cent. Poškodil si to omylom.
Nám na aute omylom rozbili čelné sklo s futbalovou loptou, výmena stála 330€ nevideli sme ani cent, polícia nevymáhala peniaze nijakým spôsobom, jediné čo môžeme urobiť je dať vinníka na občianskoprávny súd..
a ma si priznat, ze je to jeho chyba...to je akoby mal pri hre okuliare a ty by si ho trafil, tak by pytal peniaze
skorej by samu ten mobil nerozbil keby ho dá pri tú bránku a nezakryje ho, jeho sračky
na kúsok papiera napíš "prebratím tohoto dokumentu sa zriekam akejkoľvek náhrady za škodu spôsobenú (reym - radšej tvoje meno) na mojom poškodenom mobile dňa xx.xx.xxxx"
potom papierik poskladaj - daj do obálky a podaj mu ho zo slovami "súhlasíš s týmto?"
a nech skúsi povedať, že nevedel čo bolo v obálke
neviem z akeho si mesta, ale 150eur je fakt moc za displej.. ak to je android a si z kosic, mam kamosa co ti vymeni za 50eur (ziadna odflaknuta praca)