Ja by som darovala vajíčka, keby som o tejto možnosti vedela skôr, ale teraz už by som do toho nešla. Inak ženy znášajú isté riziko-preto sa za vajíčka platí viac ako za spermie.
@corvuscorax no a? ta bunka nesie isty geneticky kod. nie zeby som bola nejak na svoje ja hakliva, ale mrzelo by ma, keby som vedela, ze kdesi tam je niekto, kto sa mraci presne tak, ako moj dedo a ja to nevidim, alebo kto ma taky hudobny sluch, ako moj brat a neviem o tom, ci niekto, kto ma take divne znamienko na ruke ako ja a nepoznam ho. skratka nie.
mne sa na tom darovaní najviac "páči" to, že mi predtým urobia všetky možné testy, či som zdravá a môžem darovať. a sú to testy, na ktoré normálne financie nemám.
neviem ako ty, ale nemyslim si ze peniaze su nieco, za co si kupis vsetko. a preto su pre mna dolezitejsie a cennejsie veci. jednou z nich je i vola mat vlastne deti o ktorych viem a ktore vychovam a ktore nebehaju kdesi po svete ze ani neviem..
nehovoriac o tom nech to este niekto pouzije na vyskum ci ine..
Táto ankety mi pripomína jeden labák z biológie, keď sme ako celá skupina sledovali pod mikroskopom "materiál" jedného môjho kamaráta. A on ho doniesol do laboratória v takej tej nádobe z Kinder vajíčka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
V zahraničí ponúkajú viac peňazí za "materiál"
Niekde dajú materiál od tej osoby, ale zväčša sa to robí tak,že dajú materiál od neznámeho darcu-aj keď si darcu donesieš- to kvôli anonymite.
nerobím tu nábor len ma to zaujíma - ja osobne by som tiež nešla - tak ako som napísala už do prvého odkazu
ja sa proti darcovstvu nestaviam negativne, naopak. kto sa na to citi, klobuk dole. ale ja by som to nepodstupila
som pragmatik
neviem ako ty, ale nemyslim si ze peniaze su nieco, za co si kupis vsetko. a preto su pre mna dolezitejsie a cennejsie veci. jednou z nich je i vola mat vlastne deti o ktorych viem a ktore vychovam a ktore nebehaju kdesi po svete ze ani neviem..
nehovoriac o tom nech to este niekto pouzije na vyskum ci ine..
Je mi jedno komu by to už šlo.