Juj, kazdy sme sa narodili s rovnakym poctom obliciek, tak co budem zadarmo rozdavat svoje organy ? Ale no dobre.. tu moznost som oznacila len preto, ze bola jedina prazdna, tak nech je pestrejsi diagram. Keby som mohla, mozno by som darovala aj neznamemu cloveku, ak by bol po nejakej tazkej havarii, mal zenu a dve deti a za nefunkcnost tych svojich obl. by si naozaj nemohol sam. Lenze s mojim pitnym rezimom to nie je ziadna slava, takze je otazne, ako dlho by to moja jedna oblicka zvladala a co potom?
Ale keby k tomu naozaj došlo a boli by ste v takej situácii, tak ktovie, či by ste naozaj na to pristúpili.
Tým nechcem rýpať ani nič, ale prečítať si otázku a len tak niečo označiť pričom človek nad tým rozmýšla jednu sekundu je niečo iné ako byť v konkrétnej situácii.
Ja osobne nemám momentálne takú blízku osobu , mala som v minulosti, znamenala pre mňa veľa, ale naozaj si netrúfnem odpovedať, čoby som vtedy naozaj urobila, ak by taká situácia nastala.
@d170 otazka je prilis hypoteticka...myslim, ze ak by k takej skutocnosti naozaj doslo tak sa tych sucasnych 50% znizi mozno na 10% ...hold..na nete je kazdy borec..
no neviem... záleží od toho, nakoľko vážne by to bolo. keby mal 2 a pokazila sa mu jedna, tak by to bolo hlúpe, aby som mu ja dala svoju, ostala s jednou a on zasa s dvomi... ale kebyže išlo o život... :/
N I E , a každý čo hovorí áno kecá.Keby prišlo na lámanie chleba koľko by vás zostalo?Možno ani jeden,pretože ani najlepší kamarát nestojí za to aby som kvôli nemu riskoval vlastné zdravie.
@d170 zalezi asi aj od toho, kto je nam najlepsi priatel. pre mna to je sestra. v tesnom zavese mama. az potom mam naozajstnych priatelov, ktori nespadaju do rodinnych vztahov - neviem ci je to pochopitelne co som prave napisala. a sestre a mame by som nevahala jednu z nich hoc aj teraz dat. kedykolvek.
@marttina Tak rodina je rodina, napríklad si neviem predstaviť že matka by nechcela dať obličku dieťaťu, ak by mu to malo zachrániť život a aj opačne, pokým sa ten rodič správal ako rodič.
Ale tu sa niekto pýtal priamo na najlepšieho kamaráta a myslím si, že keby nastala taká situácia, tak by si ani všetci tí čo dali áno neboli tým tak istí.
Už len tá samotná choroba môže dosť naštrbiť ich vzťah, kamarátstvo rýchlo vznikne, ale môže aj rýchlo zaniknúť.
Plus málokto sa asi zamýšlal v priebehu pár sekúnd kým klikol na áno a riešil to, čo by ten jeho krok konkrétne znamenal, ako by mu to zasiahlo do života.
@d170 rodina je rodina to mas pravdu. najlepsi kamarat nie je prilis definovany pojem ale . a mas pravdu aj v tom, ze vela ludi by to neurobilo keby na to prislo. najlepsiemu kamaratovi by som oblicku nedala ked uz teda, a kamaratke uprimne povedane neviem. zalezalo by asi aj od okolnosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Nie kvôli patetickým drístom, skôr preto, že ma fascinuje proces transplantácie. A áno, potrebovala by som si niečo dokazovať.
Ale keby k tomu naozaj došlo a boli by ste v takej situácii, tak ktovie, či by ste naozaj na to pristúpili.
Tým nechcem rýpať ani nič, ale prečítať si otázku a len tak niečo označiť pričom človek nad tým rozmýšla jednu sekundu je niečo iné ako byť v konkrétnej situácii.
Ja osobne nemám momentálne takú blízku osobu , mala som v minulosti, znamenala pre mňa veľa, ale naozaj si netrúfnem odpovedať, čoby som vtedy naozaj urobila, ak by taká situácia nastala.
Iné je niečo len-tak nezáväzne označiť a iné vykonať.
@krvaaa Ako to?
Ale tu sa niekto pýtal priamo na najlepšieho kamaráta a myslím si, že keby nastala taká situácia, tak by si ani všetci tí čo dali áno neboli tým tak istí.
Už len tá samotná choroba môže dosť naštrbiť ich vzťah, kamarátstvo rýchlo vznikne, ale môže aj rýchlo zaniknúť.
Plus málokto sa asi zamýšlal v priebehu pár sekúnd kým klikol na áno a riešil to, čo by ten jeho krok konkrétne znamenal, ako by mu to zasiahlo do života.