hudba ako kazda ina , a ty si zas ... cisty kkt ... kazdemu sa paci nieco ine , ale len kokot bude strkat nos tam kam nema, ked sa ti nieco nepaci nechaj si to pre seba, naco ponizovat ine styly....
deathcore....hm.....ja to beriem ako ďalšie kombinovanie toho a toho....ako už tisíckrát predtým.....akože, neviem no, stále u mňa vyhráva "obyčajný" death a black
@junkychess ja respektujem kazdy styl okrem tohoto a jj som kkt.. lebo nazvat suicide silence deathmetalom je urazka napr mojho stylu takze je to prosta filozofia a niesom jediny co si to mysli anti deathcore tricka svedcia o necom
@junkychess kinder su tvoje skupiny co ku jednemu albumu vydaju 5 druhov plnefarbnych triciek a kratasy aby co najviac zarobili a davaju si nazvy typu ukradolsombabanyzosupermarketu to je kinder
@flagrantine ale je to sucast ich image ako mas napr pri blackmetale warpaint tie ofiny.. a teraz tie skupiny vyzera ako armada 90% su potetovany odhora nadol a ak nema emo uces tak tunel ako vlakovy tunel mi pride ze je to viac o mode a okolo toho ako o hudbe
@sazarael veď práve takto som to myslela...nikdy som nezačala počúvať niečo len kvôli tomu čo majú na hlave a podobne....toto je podľa mňa hudba pre emobaby...keď idú v buse aby im tam niečo "peckovalo", aby vyzerali brootal...
Najviac počúvam death metal, ale mám rád aj deathcore.. ale.. nechápem, prečo hudbu a imidž dávate dokopy.. pre mňa sú to 2 rozdielne veci a preto je to podľa mňa metalový štýl ako každý iný.
@flagrantine a sa len smejem z tych dvoch vyssie ked ma nazvu deckom za to ze ja to nazvem komcerciou co ine to je ked si na koncerte nekto pyta za trika 20 eur lol a este cena jedneho songu na ep je drahsia ako cena songu na regulernom albume a skupina samozrejme vyda 1 elbum,3xep a zasa album.. co ine to je ako len snaha zarobit... a este povedia ze hraju death metal....lol... a to ani nehovorim o urovni textov ako pre male deti je to pisane
@fr4nk1 no cely last.fm som ti nekukal ale s prvych stran mozem povedat ze ani ne ale ked si povedal death metal som ratal iba death metal nie donoze.. ale chvalim ta za hypocrisy a nedavame lenze tu ide image nad hudbu hudba ktore je horrible ak to tak mozem povedat.... ale ak myslis hudbou breakdowni ktore sa uz opakaju a x skupin ich obohrava tak fajn
@flagrantine mne stacilo citat komenty od deathcore fanusikov ze mitch lucker pozuva harsh vokal alebo ze vokalista Thyrfingu ovlada dobre screamo... som si myslel ze zomrem
A čo teraz si tym chcel povedať akože? Si napiš blog o tom jak ťa sere deathcore a nezakladaj diskusie ktore su o hovne...a neviem ale ak ti je hento komercia, tak čo je potom taky popik a la lady gaga? ...suhlas s @junkychess a @sneziteraz tvoje nazory su nanajvyš detinske pusti si svoj deathmetal a nepičuj
@bangbangboom ale keby je o hovno ni ksa nezapoji ale zapojila si sa aj ty a to ma tesi jj ale prezentoval som tu aj seriozne veci preco si mylsim ze je to komercne a emo.. co vy nic
@bangbangboom ze sa aspon vyventilujem ale zasa skus kus poogligit takychto for je plno ale na dost takych velkych strankach.. a nazory nie rozdielne od mojoh neco na tom bude
za prvé... toto úplne najviac milujem, keď niekto spojí deathcore a podobne s emo štýlom... skús sa zamyslieť nad tým ako ten štýl vznikol, kde, prečo a kto z neho spravil komerčný ,,životný štýl" ak sa to tak dá vôbec nazvať. To, že tí muzikanti vyzerajú tak ako vyzerajú sa spája s ich vyjadrovaním. Ak ťa žere, že sú úspešní, beriem.
za druhé. prosím ukáž mi jeden hudobný štýl, kde nie je ani jeden komerčný interpret! nech sa páči. počuvam.
a za tretie... musíš byť mentálne zaostalý, pretože človek v tvojom veku väčšinou z týchto jebnutých otázok už dávno vyrástol. toto je čistá provokácia a nezmyselná téma.
@sabnacke ano v kazdom style su komercne skupiny ale styl ktory sa hra na underground a pritom je to upolna komercia a ciste zarabanie.... preco je to zarabanie som vysvetlil vyssie. Pisal so maj co ma zere ze to nazyvaju death metal alebo to s tym spajaju.. ziadna sanca. Ok otazka na teba co tym chcu vyjadrit?
Po dalsie vela textov o samovrazde nooo ach nwm co si mysliet o tom. Ked je to tema nezmyslena potom si odporujes lebo aj provokacia je urcity druh zmyslu a konania a som rad ze som ta vyprovokoval a ano som rad ze som zaostaly ako kopu dalsich.
A ok este jedna vec na zamyslenie. Malokedy najdes video na youtube ktore vytvoril metalista aby kritizoval nejaky iny styl metalu vynimocne tak deathcore zaradim. Tak si najdi kolko je takych videi o deathcore.. ano od metalistov pocuvajucich vsetky mozne zanre.... to je tiez na zamyslenie. Ked povie jeden to a to a nik iny ok asi mu j*be ale ked nekto utoci na vlastny subzaner ak sa to tak da povedat hmmm ok som mentalne zaostaly a je mi dobre
tomu žánru veru dvakrát neholdujem. znie to ako úplne jednoduchá, priamočiara hudba, len nezmyselne pritvrdená.. aj keď, nechcem generalizovať.
čo sa prvkov vizáže deathcorových kapiel týka.. v týchto hudobných vodách asi všeobecne platí, že keď sa niekto príliš silno pokúša o štýl a pritom nejde o recesiu, je to fail
deathcore, grindcore a podobne styly, kde maju "spevaci" nieco zaseknute v krku, ciciny namalovane na bielo a pchaju si dozadku opacne otoceny kriz, pre mna nie je hudba.. nech si kazdy pocuva co chce, ale mne osobne sa to prieci nazvat hudbou... takze asi tolko si o tom myslim...
ja osobne mám deathcore rada.. zo začiatku som mu nevedela prísť na chuť, no časom sa mi zapáčil. je pravda, že drvivá väčšina kapiel znie rovnako.. že sa tam obohráva dokola to isté.. ale dá sa nájsť aj viacero kapiel, ktoré aj za niečo stoja. len si treba otvoriť oči, dať tomu šancu a hľadať..
takí Despised Icon, momentálne už nefungujúce zoskupenie, tí majú skvelé albumy. spomínaní Suicide Silence - pred dvomi dňami im vyšiel tretí album, ktorý už aj podľa mňa stojí za hovno. ale taký The Cleansing, ich debut, to je fakt výborný album. a trebárs pred tromi týždňami boli tu v BA v Randali - a ten koncert za to naozaj stál. Chelsea Grin - minulý rok im vyšiel najnovší radový album a je to skvelá hudba, dovolím si povedať, že dnes sú jednou z najlepších kapiel v tomto štýle. Suffokate, Vegas In Ruins, War From A Harlots Mouth, Whitechapel, Oceano...
a dokonca sa mi páči aj posledný album Bring Me The Horizon - no zabite ma. je iný než predošlé (ktoré ma moc neberú) a podľa mňa rozhodne lepší... hudobne aj textovo. aj napriek tomu, že spevák je idolom 14ročných dievčat a má ten typický image, ktorý si opísal.
ja ti názor neberiem, sama až príliš dobre poznám to čaro death metalu. dlhú dobu som si do uší nedokázala dostať nič iné, než US brutal death (Suffocation, Devourment, Severed Savior, Malodorous..), či rôzny technical death. je toho hafo, bola som na mnohých koncertoch, spoznala vďaka tomu XY ľudí, začala som hrať na bicie... takže ver mi, že ťa aspoň čiastočne chápem.
deathcore má proste tú smolu, že sa stal masovou záležitosťou a drvivá väčšina novovznikajúcich kapiel (a že ich je požehnane) sa stará v prvom rade o svoj imidž, a preto to aj tak dopadá s hudbou..
takže ak to mám zhrnúť, tak áno, množstvo dc kapiel znie rovnako, množstvo ich vyzerá ako z cirkusu a množstvo ich nikdy radšej ani nemalo vzniknúť. a to človeka odrádza od toho, aby mu dal šancu a veril, že v tej kope je aj niečo dobré..
aj by som tu mozno neico napisal, ale @miaw to napisala za mna.. presne tak isto, pocuval som a pocuvam death/melodeath/techdeath a deathcore som nemusel, ale nasiel som tam potom nieco pekne ( metalcore som pocul v pohode ), hardcore pasaze a influence mi vobec nevadia
aj kapely co pisala, su dost reprezentativne, skusil by som napriklad este Salt The Wound, potom taki volnostyliari All Shall Perish ( najviac kapela ) alebo Thy Art Is Murder
text je aky je, trebalo by poznat preco sa pisal, ale hudobne to je bez breakdownov death, ak pocuvas tie riffy a bicie, tak
osobne je mi to u piči, deathcore ma nikdy nejako netrápil pre nedostatok melodickosti. až to na mňa pôsobí ako diletantský prístup k hudbe ako takej zo strany tých čo to hrajú.
celkovo core žánre idú sú bližšie k mainstreamu, čo sa samozrejme odráža na rastúcom počte nevystajlovaných kapiel, ktorých hra stojí za málo, ale merch sa predáva takže idú ďalej.
@sabnacke inak este som zabudol vy sami ste primitivny lebo diskusia zacina tym ze ma zaujima aj nazor druhych a napisal som svoj nazor na to nwm co je na tom ze diskusia zacina negativnym nazorom namiesto toho aby ste neco konstruktivne napisali ako napr @miaw alebo ti dvaja tak ste ma nazvali mentalne zaostalym deckom a nwm cim ked tak na to spätne pozeram ste na tom horsie ako ja a miaw nemysli ze ja som sa tomu nesnazil dat sancu dokonca viac krat a vela skupin ale mne pride ze je to taka cielena umela brutalita aby z toho vytlkli peniaze a ss som kukal vela videi live ako som cital ze skupiny co sa nehybu nemaju co robit na podiu ale akoze ten podiovy prejav bol hrozny a fadny taky chris barnes zo sfu nemusi urobit ani krok ale gesta a atd kto videl vie o com hovorim stara skola proste novu odrovnava
No mne osobne deathcore tiez nie je prilis po chuti... vypocujem si rad oldschool death, moderny death, ak mam naladu aj HC klasikov, ale spojene dokopy to so mnou prilis nezamava... patri do tejto skatulky aj Between Buried and Me? To jedine este uhram V podstate mi ta hudba inak nic nehovori a uz znovu sa podpisujem pod nazor @Ast27. To uz radsej dubstepove EP Iwrestledabearonce.
(No a idem si hned radsej Hendrixa pustit, nez tieto zverstva
No tak ja pocuvam v podstate vsetko od folk metalu az po goregrind ale o deathcore som sa dozvedel az tu. stravil som nejaku dobu googlenim atd. a mam pocit ze toto vsetko tu uz bolo. deathcore je cista komercna vykradacka a neda sa pocuvat a to som dost tolerantny.
sazarael ma pravdu Dr. Uchyl ma dostal. Haemorrhage 4ever! uz su tu roky a svoju nemocnicnu/marnicnu/zahrobnu brutalitu vipilovali k dokonalosti vid. napr klip furtive dissection.
Taktiez vyssie spominany stary dobry Barnes. ten ked zacne metat dredmi na podiu metlaci saleju plus ma charizmaticky growl. dobry bol aj jeho vdlajsi projekt s kapelou torture killer co je taktiez vinikajuca kapela len skoda ze si nevedia ustalit zostavu.
@obnoxious grind moc nemusim, ako vypocujem si, ale nemusim to, nemam rad totalnu jednotvarnost v tomto style, velakrat zistim, ze po 2och songoch je to katastrofalny kapor :S
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
treba ludi co pocuvaju rozne styly respectovat
@sazarael kinderko ty z toho vyrasties neboj ...mozno raz...niekedy...mozno nikdy
za druhé. prosím ukáž mi jeden hudobný štýl, kde nie je ani jeden komerčný interpret! nech sa páči. počuvam.
a za tretie... musíš byť mentálne zaostalý, pretože človek v tvojom veku väčšinou z týchto jebnutých otázok už dávno vyrástol. toto je čistá provokácia a nezmyselná téma.
Po dalsie vela textov o samovrazde nooo ach nwm co si mysliet o tom. Ked je to tema nezmyslena potom si odporujes lebo aj provokacia je urcity druh zmyslu a konania a som rad ze som ta vyprovokoval a ano som rad ze som zaostaly ako kopu dalsich.
A ok este jedna vec na zamyslenie. Malokedy najdes video na youtube ktore vytvoril metalista aby kritizoval nejaky iny styl metalu vynimocne tak deathcore zaradim. Tak si najdi kolko je takych videi o deathcore.. ano od metalistov pocuvajucich vsetky mozne zanre.... to je tiez na zamyslenie. Ked povie jeden to a to a nik iny ok asi mu j*be ale ked nekto utoci na vlastny subzaner ak sa to tak da povedat hmmm ok som mentalne zaostaly a je mi dobre
čo sa prvkov vizáže deathcorových kapiel týka.. v týchto hudobných vodách asi všeobecne platí, že keď sa niekto príliš silno pokúša o štýl a pritom nejde o recesiu, je to fail
takí Despised Icon, momentálne už nefungujúce zoskupenie, tí majú skvelé albumy. spomínaní Suicide Silence - pred dvomi dňami im vyšiel tretí album, ktorý už aj podľa mňa stojí za hovno. ale taký The Cleansing, ich debut, to je fakt výborný album. a trebárs pred tromi týždňami boli tu v BA v Randali - a ten koncert za to naozaj stál. Chelsea Grin - minulý rok im vyšiel najnovší radový album a je to skvelá hudba, dovolím si povedať, že dnes sú jednou z najlepších kapiel v tomto štýle. Suffokate, Vegas In Ruins, War From A Harlots Mouth, Whitechapel, Oceano...
a dokonca sa mi páči aj posledný album Bring Me The Horizon - no zabite ma. je iný než predošlé (ktoré ma moc neberú) a podľa mňa rozhodne lepší... hudobne aj textovo. aj napriek tomu, že spevák je idolom 14ročných dievčat a má ten typický image, ktorý si opísal.
ja ti názor neberiem, sama až príliš dobre poznám to čaro death metalu. dlhú dobu som si do uší nedokázala dostať nič iné, než US brutal death (Suffocation, Devourment, Severed Savior, Malodorous..), či rôzny technical death. je toho hafo, bola som na mnohých koncertoch, spoznala vďaka tomu XY ľudí, začala som hrať na bicie... takže ver mi, že ťa aspoň čiastočne chápem.
deathcore má proste tú smolu, že sa stal masovou záležitosťou a drvivá väčšina novovznikajúcich kapiel (a že ich je požehnane) sa stará v prvom rade o svoj imidž, a preto to aj tak dopadá s hudbou..
takže ak to mám zhrnúť, tak áno, množstvo dc kapiel znie rovnako, množstvo ich vyzerá ako z cirkusu a množstvo ich nikdy radšej ani nemalo vzniknúť. a to človeka odrádza od toho, aby mu dal šancu a veril, že v tej kope je aj niečo dobré..
aj kapely co pisala, su dost reprezentativne, skusil by som napriklad este Salt The Wound, potom taki volnostyliari All Shall Perish ( najviac kapela ) alebo Thy Art Is Murder
text je aky je, trebalo by poznat preco sa pisal, ale hudobne to je bez breakdownov death, ak pocuvas tie riffy a bicie, tak
osobne je mi to u piči, deathcore ma nikdy nejako netrápil pre nedostatok melodickosti. až to na mňa pôsobí ako diletantský prístup k hudbe ako takej zo strany tých čo to hrajú.
celkovo core žánre idú sú bližšie k mainstreamu, čo sa samozrejme odráža na rastúcom počte nevystajlovaných kapiel, ktorých hra stojí za málo, ale merch sa predáva takže idú ďalej.
(No a idem si hned radsej Hendrixa pustit, nez tieto zverstva
napríklad spomínaných Chelsea Grin a All Shall Perish si rada celkom rada vypočujem.
a čo sa týka čiastočne deathcorových skupín, The Black Dahlia Murder majú posledný album dosť vydarený.
@fragile. BtBaM podľa mňa svojou tvorbou takú škatuľku dosť presahujú
a grindcore je horsi..( Am sorry pitr )
este ze 80% mojej hudby tvori death metal a grindcore je v tom zvysku
a 20% grindu je vela
neviem tak dakomu nadomnou