(a zároveň sa idem hanbiť do kúta, lebo som so zopár otázkami mala problémy a myslím, že ma to dostatočne vyburcovalo a idem sa seriózne venovať stredoveku)
Nám učiteľka vždy nadiktovala poznámky a v nich sa vždy našla odpoveď na otázky. Si mala rovno napísať, že sa Ti to nechce hľadať. A prázdniny boli celkom dlhé, takže sa to dalo zvládnuť.
4. a tam by som doplnil potopenie anglického zaoceánskeho parníku Lusitania (celkovo zomrelo 1198 a z toho niekoľko Američanov). A drobnosť, pojmy totálna vojna a pod. sa používali skôr počas existencie Tretej ríše
Nehľadala si ich. Keby si hľadala, tak v učebnici to máte, a viem to na 100%, minulý rok som bola deviatačka. Takže nech sa páči, nebuď lenivá, vypni počítač, zdvihni zadok a hľadaj v učebnici!!!!!
Na Slovensku zas boli najväčšie lágre v Novákoch, vo Vyhniach a v Seredi, ten bol väčšinou začiatkom cesty "na východ". Tých táborov na Slovensku bolo viac, ale často to boli iba menšie zberné tábory.
V Čechách zas Hodonín u Kunštátu, Lety u Písku a ghetto Terezín.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
(a zároveň sa idem hanbiť do kúta, lebo som so zopár otázkami mala problémy a myslím, že ma to dostatočne vyburcovalo a idem sa seriózne venovať stredoveku)
2. Zámienka bol atentát na Františka Ferdinanda a jeho manželku Žofiu Chotkovú (@majo16
3.
4. Kvoli totálnej ponorkovej vojne.
6. Nástupnícke štáty to boli. Po rozpade monarchií vznikli
13. Dachau, Osvienčim
Ostatné sa mi nechce tieto som vedel.
ešte táto.
Nehľadala si ich. Keby si hľadala, tak v učebnici to máte, a viem to na 100%, minulý rok som bola deviatačka. Takže nech sa páči, nebuď lenivá, vypni počítač, zdvihni zadok a hľadaj v učebnici!!!!!
Nemecko - Buchenwald, Gross Rossen, Bergen Belsen
Poľsko – Osvienčim, Treblinka, Majdanek, Sobibor
Rakúsko - Mauthausen
V Čechách zas Hodonín u Kunštátu, Lety u Písku a ghetto Terezín.
Si až taká dpč lenivá,že si to nevieš vyhľadať v tej tenkej retardovanej dejepisnej knižke ,ked máš do boha už otázky dané,ktoré budú na teste?
len som si nervy zase z teba spravila !