@alpynus ten príkaz skôr najdeš v nejakej knihe s manuálom o delphi a nie v pomocníkovi cez F1... a inak ... delphi nie je hračka .... je to náročné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Príp. ísť na zázračnú stránku google.sk zadať "delphi date" a kliknúť na prvý odkaz?
A ako to je potom, keď nie len tak? Musíš naprogramovať vlastnú funkciu, ktorá zložitým dešifrovaním zistí čas priamo z BIOSu?
Pouč ma posím : )
Tak keď si tak poučená a keď ste sa dostali skoro až k dátam, vysvetli mi prosím, že čo je tak zložité na vypísaní dátumu v delphi.
Tak potom toto je podľa tvojích tvrdení zrejme moja halucinácia:
This example uses a label and a button on a form. When the user clicks the button, the current date is displayed in the caption of the label:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Label1.Caption := "Today is " + DateToStr(Date);
end;
Ak by si náhodou chcel zistiť, kde sa mi to zjavilo, tak ti môžem odpovedať: v pomocníkovi v deplhách.
Prirodzene že nie. Nepoznám žiadneho serióznejšieho programátora, ktorý by v tom niečo stváral : )
A je tu ešte jedno vysvetlenie: zle som si prečítal, čo to vlastne dotyčný človek chcel, čiže predsa len som mal halucináciu ja : )