Slovenske a ceske media ignorovali najprv protesty na Islande ( » www.sme.sk/c/5659141/islan... ), ktorych vysledkom bolo, ze si ustavu napisu "bezni ludia" a pripomienky moze davat kazdy, potom protesty za demokraciu
Prvý link nefunguje. Názor -> Ľudia si po dosť dlhom čase začali uvedomovať, že ani demokracia nie je najdokonalejšia a začínajú to v mnohých štátoch dávať najavo. Demokracia padne, príde niečo nové.
Naše médiá by som nevidela až tak v duchu konšpiračných teórií. Úroveň a informatívnosť veľmi nízka, preklady z jazykov menej zastúpených vo svete sú nákladné, nikomu sa doprostred bojov nechce. Médiá u nás prežívajú len preto, že sa nejaký spravodajský servis patrí mať v štáte, a vďaka vidine príjmov z reklamy.
Nuž, ľudia sú unavení z paródií na demokraciu, ktoré nám tu servírujú. V česku, na islande, v španielsku..
Áno, demokracia je zatiaľ to najlepšie, čo sa v oblasti vlády vymyslelo..ALE, to čo dnes vládne vo väčšine sveta nie je demokracia, ale plutokracia- vláda bohatých.
Tá cenzúra je naozaj zaujímavá, nebyť tvojho fóra tak sa o tom snáď ani nedozviem. Slovenské informačné kanály som zatratil už dávno, ale že ani češi o tom nič nepíšu..hmm
btw- si si istý, že tie demonštrácie v španielsku nie sú kvôli "dlhovým" reformám? Veď vieš, ekonomiky zoskupenia PIGS (portugal, italia, greece, spain) padajú na hubu a vlády musia prijímať nepopulárne šetriace opatrenia.
v Grecku sa ludia buria lebo si nechcu uvedomit ze ich krajina je na pokraji bankrotu a nechcu sa vzdat svojich neumerne vysokych platov a zivotnej urovne
@stodvacinkar Nuz pozri. Mne skor ide o tu cenzuru. Kto nieco taji, ten vacsinou klame. Ak by sa taketo info nedostali ku obcanom nejakeho komunistickeho statu, tak to pochopit viem, ale ak sa deje toto tu a teraz a navyse v iluzii, ze je vsetko v poriadku...nieco tu je divne .)
@method ..jasne ze sa boja ..aj dneska sa ma v ba , ke ...a myslim ze aj martine konat protestne zhromazdenie proti zdrazovaniu a podobnym veciam a nase media nikto nic .... keby som nebehal po alternativnych spravodajskych strankach ani neviem ze sa daco deje ....veciam jak aktualne.sk uz davno neverim ........ a presne jak pise @stodvacinkar ....toto je plutokracia a nie demokracia ....ludia ani poriadne nevedia co ktore slovo znamena ....ale je mi zle ked vidim napr smotanku ...jak sa tam otrcaju vsetci zlodeji , politici a kurvy ktorí nevedia co so svojimi nakradnutymi peniazmi a pritom kopa rodin zije z ruky do huby ...uprimne som zvedavy komu najprv prasku nervy , len chyba slovakov je ....ze dlho zili v zriadení kde nic nemuseli robit za nic bojovat a vsetko dostali ....a preto nie su zvyknutí si ist nieco vybojovat do ulic ako napr francuzi .....tí to uz davno maju v sebe ... napr aj pocas rosafneho hospodarenia kralovskeho dvora za ludovita XVI ....ked ludia nemali co jest jednoducho zobrali hrable , motyky a davaj za kralom ....nehovorim ze teraz to mame spravit tak isto ....ale sediet na riti a nic nezrobit asi tiez nie je dobre .....nuz uvidime kolko to este bude trvat kym sa slovensky narod vyberie do ulic.....ale pocitam ze este velmi velmi dlho
@matheusko mozno pre teba nic nove na svete, ale vidis, ze tu su ludia, ktori o tomto vobec ani nevedeli, tak uz len preto malo zmysel zalozit toto forum
@method veľké mediálne skupiny sú v "tých správnych" rukách. Myslieť si, že neprechádzajú cenzúrou ani v "slobodnom" svete by bolo naivné. S alternatívnymi spravodajskými stránkami mám zase osobne problém- často tam prispieva hocikto hocičo- vrátane konšpiračných teórií a neoverených bludov. Prašť ako uhoď..
@strommen2428 pekný príklad s francúzmi..ale tí to majú v krvi, niečo sa nám nepáči- dáme to vládnúcim najavo. Slovenská (aj česká) povaha je ale veľmi odlišná. Tisíc rokov sme zohnutí makali na poliach a spoliehali sa na božiu prozreteľnosť pánov tam hore. A toto nám mentálne zostalo dodnes. Na nejaké väčšie demonštrácie či protesty by to chcelo generačnú obmenu..skôr to nevidím.
@stodvacinkar ..... jasne , pravda s tou generacnou obmenou ....ale aj napr tu na birdze jak si citam komenty od ludi na tuto nasu generaciu to este nevidim ....aj ked uz sa sem tam zacinaju objavovat svetielka .....a urcite to zavisi aj z akych rodin tí ludia pochadzaju ....mlady clovek , ktory pochadza z rodiny kde dostal vsetko na co si ukazal asi tazko vide niekde na ulicu ....jedine ze dojde postupnym zdrazovanim az k takej si tuacii ze stredna vrstva sa absolutne vytrati ....ze ostane len "vrchnost" a ten zvysok .....
už mi je z tých ľudí zle... poviem vám, nelámte si hlavu nad takými nepodstatnými vecami a radšej si užívajte život, choďte do prírody a všímajte si skutočné krásy a nie sa zaoberať kokotinami, keď niekomu jebe, tak niekomu jebe a tým to hasne. pekný deň
@camilla dovolim si nesuhlasit, presne o tomto vpodstate ta diskusia je, ze Slovaci su narod co maju znasat vsetko, a nic proti systemu neurobit, a ze NEPODSTATNE(!) veci? tieto nepodstatne veci hybu celym svetom, su dovodom konfliktov v mnohych krajinach a pre mna urcite nie su nepodstatne
@camilla A zdoraznujem, ze sa takymto problematikam vobec nevenujem prehnane, rad sportujem, zabavam sa a uzivam si zivot a mam kladny vztah k prirode, no prehliadat veci, ktore sa tykaju nas vsetkych by bolo nezodpovedne.
neviem ci by informovanie mas nejak extra zmenilo politiku v krajine. taketo veci sa do spolocnosti po dlhe roky malymi zmenami v hlavach mladych ludi.
takze by som az tak neprezival, ze nejaky clanok sa nezobrazil. navyse casto ti co pisu do novin nie su nejaki svetovi thinkeri, ale len bezni ludia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Áno, demokracia je zatiaľ to najlepšie, čo sa v oblasti vlády vymyslelo..ALE, to čo dnes vládne vo väčšine sveta nie je demokracia, ale plutokracia- vláda bohatých.
Tá cenzúra je naozaj zaujímavá, nebyť tvojho fóra tak sa o tom snáď ani nedozviem. Slovenské informačné kanály som zatratil už dávno, ale že ani češi o tom nič nepíšu..hmm
btw- si si istý, že tie demonštrácie v španielsku nie sú kvôli "dlhovým" reformám? Veď vieš, ekonomiky zoskupenia PIGS (portugal, italia, greece, spain) padajú na hubu a vlády musia prijímať nepopulárne šetriace opatrenia.
@strommen2428 pekný príklad s francúzmi..ale tí to majú v krvi, niečo sa nám nepáči- dáme to vládnúcim najavo. Slovenská (aj česká) povaha je ale veľmi odlišná. Tisíc rokov sme zohnutí makali na poliach a spoliehali sa na božiu prozreteľnosť pánov tam hore. A toto nám mentálne zostalo dodnes. Na nejaké väčšie demonštrácie či protesty by to chcelo generačnú obmenu..skôr to nevidím.
takze by som az tak neprezival, ze nejaky clanok sa nezobrazil. navyse casto ti co pisu do novin nie su nejaki svetovi thinkeri, ale len bezni ludia.