chcem sa vás opýtať,, veríte v silu demokracie,, naozaj je to najhumannejšia forma vlady? je to čo vidime demokracia,,? sme vôbec schopny opreť sa o túto vládu?? som zvedavy na vase nazory
uprimne? demokracia nie je najlepsi system, kedze si vladne lud sam, ale ine systemy by sa tazsie realizovali a vzhladom na ludske sklony k barbarizmu by to mohlo viest ku katastrofe
"Demokracia je zatial to najlepsie co ludstvo vymyslelo." Nepamatam si kto to povedal, ale suhlasim.
Problem je, ze vela ludi si myli pojmy demokracia a anarchizmus Demokracia je vlada vacsiny a stale tu platia urcite pravidla. Nie ze si robim co chcem a nikto mi nic nemoze.
Demokracia je vlada vacsiny limitovana mensinov. Ale ako povedal nejaky mudry clovek: Clovek je mudry, ale ludia su hlupi. Takez demokracia je podla dost blby system, kedze ludia si presadia co chcu, a nie co potrebuju a v tom je obrovsky rozdiel.
suhlasim s tym ze demokracia je zatial najlepsí system ktory sme tu mali ale aj tak je dost nespolahlivá. ked mensia skupina politikov zastupuje vsetkych ludi nemoze vyhovovat kazdemu, co sa ani nedá.
ked som bol maly bol som nacko,zastanca fašizmu ako uplne dokonalej formy vladnutia, teraz viem že su to iba taraniny,, neskor som sa stotožnil so sokratouskou myšlinkou,, tu tu vsak nejdem rozoberaz, skratka jej problem bol v tom, že sa nedala prakticky zrealizovat,
dnes som urputny zástanca technokracie a profesionalizmu.. demokracia ano, ale len z odborníkmi na čele, nemyslim tych šašov, ktory su na svojich postoch len kvoli príslušnosti k strane a mozok majú na úrovni adolescenta.
potom by sa nestavalo, že neaky zakon by sa opravoval a novelizoval 55 krat!!!
čisty profesionalizmus s prihliadanim na moralne činitele, tak si ja predstavujem demokraciu
demokracia by nebola zla, krby v nej rozhodovali ludia co sa do veci rozumeju, a nie hocijaky idiot co si len vie na seba zobrat sako a kravatu, ale v hlave nema nic. V starom grecku to bolo fajn, pretoze rozhodovali len privilegovany.
Dnes je tu sama korupcia, pred volbami kopec slubov, ktore zozere vacsina ludi bez vazneho vzdelania... a potom to tu takto vyzera.
Ja sa najviac stotoznujem s planovovou meritokraciou, aj ked docielenie tohto modelu je cista utopia... aspon dnes, o par rokov (storoci??) sa uvidi...
Just: a kolko z tych bezdomovcov si za to moze samo? Kvoli tomu, ze boli sporosti a prehrali svoj dom, boli lenivy a kaslali na to aby si udrzali pracu alebo si nejaku nehladali, alebo chceli bt bohaty instatne (sak dam teraz vsetko co mam do nemenovaneho nebankoveho subjektu s urokom 40% a za 3 roky som milionar...) ked je niekto jebnuti tak mu treba.
Ano mame dom a auto a myslis ze niekto sa jedneho dna len tak zastavil pri mojom otcovi dal mu kluce ze na tu mate dom a auto?? Nie. Fotrik musel makat aby zarobil a mohol si to dovolit. A predstav si, ze aj moj dedko toto vedel a mal kus zdraveho rozumu a preto teraz nie je zavisli na debilnych vianocnych prispevkoch ktore aj tak nikomu nepomozu.
Btw nejaki ludia (neviem ci to bola organizacia ci dobrovolnici) sa skusili zahrat na bezdomovca, ze aky to je zivot. A vysledok? Za den si vyzobrali cez 1000SK. To znamena, ze za mesiac zarobia 30 000 co je velmi slusne a keby neboli jebnuti, tak by nemuseli byt vobec na ulici. Ale oni si namiesto toho kupia pivo a chlast. Vobec ich nelutujem, za te stav si z 99% mozu samy a ani sa len nesnazia sa odtial dost,tak preco sa JA mam snazit? Komu niet rady tomu niet pomoci.
Najlepsie demokracia funguje vo Svajciarsku. Tam maju temer na kazdu picovinu referendum, len tam su ludia neni sprosti a vedia ze aby sa nieco zmenilo musia ist hlasovat.
Just: ďakujem že si si aj preložil čo som ti napísal...nepísal si nič k téme...
neviem kto ti vtĺkol do hlavy že demokracia=zlý západný kapitalizmus...
keby si našiel dosť takých ako ty tak v demokracii by si mohol dosiahnuť to čo chceš... trestať šikovných,ničiť konkurenciu a keby si bol dobrý riťolez určite by si si na úkor ostatných aj niečo užil
lenže vďaka demokracii by ti to vydržalo dúfajme len tie 4 roky
Prosím ťa vyjadruj sa normálne,alebo sa radšej nevyjadruj.
A vieš čo,ani na to niesom zvedavý.
Ja som sa k téme vyjadril,napísal som čo si o demokracii myslím,možno trochu obšírnejšie,ale bolo to určite k veci a každý trochu inteligentný človek pochopí ako som to myslel.
Just:vôbec nieje čudné že nechápeš... nič iné sa od teba nedá čakať...a keď si budeš nabudúce študovať moju webku vyskúšaj aj tie ostatné odkazy...možno sa veľa dozvieš...ale najskôr nič nepochopíš...
Ano, spojenie meritokracie e technokracie by sa mi pacilo... V podstate skoro dokonaly system riadenia...
Ale skoda, ze tiez ma svoje nedostatky. Bohuzial ludia maju sklon vytvarat elitarske skupiny a nikto by nezarucil, ze prave ta a ta inteligentna a vo svojom odbore skvela osoba je ta prava na riadenie urciteho sektoru statu...
A lobizmus by prekvital a prekvital... Kazdy "pri moci" by sa snazil dosadit svojho znameho... Vlastne ako dnes
A tiez faktor subjektivnosti... kto by absolutne reliabilne usudil, ze moje rozhodnutie, o ktorom si myslim, ze je dobre a prospesne, je naozaj dobre aj pre ostatnych?
A cim menej ludi rozhoduje, tym viac su ovplyvnitelni a spochybnitelni...
možno je moj názor prežitok ale zastavam postoj, že každy kto zastava uradnu funkciu by mal, ručiť za svoju moralku a bezuhonnosť životom,, je to hlupost ale podla mna strach je predsa len zakladna a najefektivnejsia metoda, ako niečo docieliť,, aj pre dobro veci,, hmmm phantasia,, daj dačo,, vypadaš ako logicka ženska,,, dopln tento aspekt to rovnice technokracie+meritokracie,,, čo ti vynde??? som zvedavy
Nesuhlasim s trestami smrti pre vladnucich, myslim, ze spolocnost by uz zasla riadne daleko... ak by sa toto presadilo, mohlo by to velmi, ale velmi zle dopadnut... co keby zomreli aj nevinni, moralni? nikdy nie je 100%na istotta...
A strach nie je zakladna a najefektivnejsia metoda, skor pud sebazachovy, aj ked navzajom suvisa a nedaju sa od seba oddelit. Ale chapala by som to aj z druhej strany... co keby donutili pod hrozbou smrti, teba alebo tvojich blizkych, rozhodnut o niecom, s cim nesuhlasis?
hmm, otazka bola polozena zle, a trochu nas odvadzala od nasej diskusie, bolo by to chapane ako hrozba : ak urobis niečo protizakonne očakava sa že, z toho sam vyvodis dôsledky,,, hm myslel som to skôr o mentalite,, tak ako v japonsku vychovavali samurajov,, je to trochu od veci,, ale pri ich moralnom kodexe busido,, sa kladol dôraz hlavne na čest
ta vladnuca vrstva by musela byt vychovavana takymto smerom,,, myslim
fasizmus, komunizmus, kapitalizmus..... aky rozdiel??? akurat ten, ze ludia castejsie menia vladu, ale stale to v konecnom dosledku ovladaju najmocnejsi... clovek je druh podplatitelny a hlavne v dnesnej dobe.
tak podme na osmeho maja oslavovat oslobodenie komunistami, ktori nas potom drzali nakratko.. podme nadavat na fasitov, ktori nas chceli znicit, aj ked pocas svetovej vojny bolo slovensko jednym z najvyspelejsich statov. a podme oslavovat dmeokraciu, pretoze si myslime, ze sme slobodni...
Demokracia je proste system.Z principu nieje ani dobry ani zly.
Musi byt ukotvena v mentalite ludi nie len zakonoch aby fungovala ako má.
Slovácke typicke buchanie do stola v krčme je začiatkom i koncom nejakej obciankej angazovanosti.To jednoducho nestačí aby nebola moc zneuživána. Lenže nato nieje tunajší človek nijako zvyknutý vdaka socíku..... Niekoľko generačné návyky nezmiznú ako dym.
Dnešní systém mi nepřipadá jako demokratický.Za propagování jiných než politicky ""korektních""myšlenek hrozí postih.Dále šikanování,policejní prohlídky(viz.právě probíhající policejní akce Power 2-lidi jsou stíhání za věci které nejsou potvrzené ale jen ÚDAJNÉ a podnikají proto domovní prohlídky a podezřelé neobviní z toho ÚDAJNÉHO trestného činu kterého se měl dopustit ale za věci které naleznou při prohlídce).Dále při veřejné akci policejní zátaras,při vstupu na tuto akci snímání obličeje na kameru a kontrola občanského průkazu,přitom se jedná o povolenou demonstraci legitimní politické strany.Nestotožnuji se se všemi prvky demokracie(bližší je mi meritokracie) ale pokud se již vláda nazývá demokratickou at podle toho činí.
Demokracia na Slovensku je iba pre tých čo si ju vedia zaplatiť.Pre nás ostatných je tu všadeprítomná láskavá demokratická polícia,ktorá vás za iní prejavení názor láskavo rovno z ulice pošle pekne sedieť.Takže polícia tu nie je pre ľudí ale slúži hlavne našim pánom "DEMOKRATOM.Ono ten kto vládne ma aj pravdu či už žijete v demokracii alebo v inom politickom systéme,každý pes si proste chráni svojho pána vždy to tak bolo už ide iba o to ako psa nainfikovať,aby svojho pána prestal počúvať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Problem je, ze vela ludi si myli pojmy demokracia a anarchizmus Demokracia je vlada vacsiny a stale tu platia urcite pravidla. Nie ze si robim co chcem a nikto mi nic nemoze.
"demokracia nieje nic moc, ale je to to najlepsie co zatial clovek vymyslel" alebo tak nejak uz si nepamatam...
ale podla mna... vsetko su to kokotiny podla mna. ANARCHIA!
mal by som robit menej veci naraz. lebo potom vznikaju taketo perly
Komunizmus, fašizmus, diktatúru, policajný štát?
Ešte je tu Monarchia, ale tam väčší rozdiel od demokracie nevidím čo sa týka ľudských práv...
ked som bol maly bol som nacko,zastanca fašizmu ako uplne dokonalej formy vladnutia, teraz viem že su to iba taraniny,, neskor som sa stotožnil so sokratouskou myšlinkou,, tu tu vsak nejdem rozoberaz, skratka jej problem bol v tom, že sa nedala prakticky zrealizovat,
dnes som urputny zástanca technokracie a profesionalizmu.. demokracia ano, ale len z odborníkmi na čele, nemyslim tych šašov, ktory su na svojich postoch len kvoli príslušnosti k strane a mozok majú na úrovni adolescenta.
potom by sa nestavalo, že neaky zakon by sa opravoval a novelizoval 55 krat!!!
čisty profesionalizmus s prihliadanim na moralne činitele, tak si ja predstavujem demokraciu
Dnes je tu sama korupcia, pred volbami kopec slubov, ktore zozere vacsina ludi bez vazneho vzdelania... a potom to tu takto vyzera.
prééésne to som chcel napísať
,,Demokracia´´ znaméná,doslova ,,vláda ľudu´´
Takže môj názor je taký,že demokracia nie je,nikde.
Ale ak pokladáte za demokraciu to,že človek ide raz za pár rokov voľiť,tak potom v pohode,tak potom tu je demokracia.
Ja to ale nepokladám za demokraciu.
To nie je nič viac ako propagácia v médiach.
Myslíte že by si redaktor alebo moderátor mohol dovoliť povedať že socializmus teda ako to nazívaju komunizmus je super?
Veď by dostal okamžite padáka.
Toto nie je demokracia.Tu vládnu media a vtľkaju všetký ,,názorý´´ do hláv ľuďom.Toto sú naozaj vaše názory?
Demokracia je to najlepšie čo človek vymyslel,pretože človek môže mať peniaze a vravia to len tý čo majú peniaze.
Pozrite sa na to ale aj s tej druhej stránky.Koľko je bezdomovcov?Alebo chudobných ľudí respektíve na sociálnych dávkach.
Vy to chválite len preto pretože máte pred sebou budúcnosť a ako každý mladý človek ako aj ja dúfate že budete zarábať neviem ako veľa.
Uvedomte si že sa to každému ale nepodarí a potom uvidíte čo to je život a čo všetko budete musieť spraviť preto aby ste si kúpili byt alebo dom.
V demokracii nejde o nič iné než o peniaze ale každý ich nebude mať,alebo aspom nie vždy a potom si uvedomíte aký súcit má s vami demokracia.
prosím ťa,k téme...
Phantasia: počuj,, vymysleli sme nový smer,, predstav si spojenie meritokracie a technokracie
popracujme ale na nazve
o čo by šlo?? vládu najschopnejších a najkvalifikovanejších jednotlivcov, ktory by pracovali pre prospech spoločnosti
Ano mame dom a auto a myslis ze niekto sa jedneho dna len tak zastavil pri mojom otcovi dal mu kluce ze na tu mate dom a auto?? Nie. Fotrik musel makat aby zarobil a mohol si to dovolit. A predstav si, ze aj moj dedko toto vedel a mal kus zdraveho rozumu a preto teraz nie je zavisli na debilnych vianocnych prispevkoch ktore aj tak nikomu nepomozu.
Btw nejaki ludia (neviem ci to bola organizacia ci dobrovolnici) sa skusili zahrat na bezdomovca, ze aky to je zivot. A vysledok? Za den si vyzobrali cez 1000SK. To znamena, ze za mesiac zarobia 30 000 co je velmi slusne a keby neboli jebnuti, tak by nemuseli byt vobec na ulici. Ale oni si namiesto toho kupia pivo a chlast. Vobec ich nelutujem, za te stav si z 99% mozu samy a ani sa len nesnazia sa odtial dost,tak preco sa JA mam snazit? Komu niet rady tomu niet pomoci.
neviem kto ti vtĺkol do hlavy že demokracia=zlý západný kapitalizmus...
keby si našiel dosť takých ako ty tak v demokracii by si mohol dosiahnuť to čo chceš... trestať šikovných,ničiť konkurenciu a keby si bol dobrý riťolez určite by si si na úkor ostatných aj niečo užil
lenže vďaka demokracii by ti to vydržalo dúfajme len tie 4 roky
ja ťa vôbec nechápem.
Aký preklad?,Čo je to za rovnicu,Aké 4 roky?...
Prosím ťa vyjadruj sa normálne,alebo sa radšej nevyjadruj.
A vieš čo,ani na to niesom zvedavý.
Ja som sa k téme vyjadril,napísal som čo si o demokracii myslím,možno trochu obšírnejšie,ale bolo to určite k veci a každý trochu inteligentný človek pochopí ako som to myslel.
Pozor!Pochopenie,neznámená súhlasenie.
Ale skoda, ze tiez ma svoje nedostatky. Bohuzial ludia maju sklon vytvarat elitarske skupiny a nikto by nezarucil, ze prave ta a ta inteligentna a vo svojom odbore skvela osoba je ta prava na riadenie urciteho sektoru statu...
A lobizmus by prekvital a prekvital... Kazdy "pri moci" by sa snazil dosadit svojho znameho... Vlastne ako dnes
A tiez faktor subjektivnosti... kto by absolutne reliabilne usudil, ze moje rozhodnutie, o ktorom si myslim, ze je dobre a prospesne, je naozaj dobre aj pre ostatnych?
A cim menej ludi rozhoduje, tym viac su ovplyvnitelni a spochybnitelni...
možno je moj názor prežitok ale zastavam postoj, že každy kto zastava uradnu funkciu by mal, ručiť za svoju moralku a bezuhonnosť životom,, je to hlupost ale podla mna strach je predsa len zakladna a najefektivnejsia metoda, ako niečo docieliť,, aj pre dobro veci,, hmmm phantasia,, daj dačo,, vypadaš ako logicka ženska,,, dopln tento aspekt to rovnice technokracie+meritokracie,,, čo ti vynde??? som zvedavy
A strach nie je zakladna a najefektivnejsia metoda, skor pud sebazachovy, aj ked navzajom suvisa a nedaju sa od seba oddelit. Ale chapala by som to aj z druhej strany... co keby donutili pod hrozbou smrti, teba alebo tvojich blizkych, rozhodnut o niecom, s cim nesuhlasis?
vsetko je relativne...
ta vladnuca vrstva by musela byt vychovavana takymto smerom,,, myslim
tak podme na osmeho maja oslavovat oslobodenie komunistami, ktori nas potom drzali nakratko.. podme nadavat na fasitov, ktori nas chceli znicit, aj ked pocas svetovej vojny bolo slovensko jednym z najvyspelejsich statov. a podme oslavovat dmeokraciu, pretoze si myslime, ze sme slobodni...
nijaká demokracia neexistuje...
Musi byt ukotvena v mentalite ludi nie len zakonoch aby fungovala ako má.
Slovácke typicke buchanie do stola v krčme je začiatkom i koncom nejakej obciankej angazovanosti.To jednoducho nestačí aby nebola moc zneuživána. Lenže nato nieje tunajší človek nijako zvyknutý vdaka socíku..... Niekoľko generačné návyky nezmiznú ako dym.
Natomto sa potkýna demokracia u nás najviac.