Mal tu niekto takú slabšiu chvíľku kde vás nič nebaví a začína sa zamýšľať nad svojím životom ? A pýta sa sám seba..
Otázky typu, nič ma tu nebaví, chcem odísť zo školy, nebaví ma práca, nemám rád negatívne zmýšľanie blízkych/známich, všetko je na pi*u
Myslieť pozitívne je väčšinou blbosť, ktorý nemali skutočný problém. Treba zmeniť to čo ťa trápi v tomto prípade, takže základ je zistiť čo to presne je.
Ja osobne sa presne o to snažím zistiť čo je problém.
Nezalezi na tom ci odides prec, alebo ostanes tam kde si, tiez som si to myslel a odisiel som do Anglicka, lenze sa nic nezmenilo. Clovek moze byt stastny presne tam kde je, musis zmenit sposob myslenia, snazit sa zit pritomnym okamihom.
Nestastnych nas robia nase myslienky, ktore nas ovladaju. Preto sa treba naucit nedovolit im aby si robili to co chcu. Si nestastny pretoze riesis buducnost a minulost. To je hlavny dovod tvojich depresii. Minulost riesis zbytocne pretoze sa uz odohrala, nic na nej nezmenis, musis to len prijat tak ako to je. Uplne to vyhod z hlavy nic nezmenis.
Buducnost este neprisla tiez je ju zbytocne riesit a robit si s nou hlavu, tym ze myslis negativne v pritomnosti tak tym si budujes aj negativnu buducnost...nic sa nezmeni budes stale nestatstny. Preto vravim snaz sa zit pre dnesok .
Tvoje myslienky tvoria tvoju buducnost, myslim ze to povedal Buddha. Vsetko na co myslis a co vyzarujes je ako vesmirna posta, ktora ma primatela a odosielatela a oboje si ty. Ked budes vyzarovat negativa, vesmir ti vrati negativa a ked bdues vysielat pozitiva vesmir ti vrati pozitiva, je to jednoduche a je to naozaj pravda.
Odporucam ti precitat knihy napriklad Bdelosť alebo Sila pritomneho okamihu. Skus si tie knihy precitat a nekyvni len rukou ze je to hlupost. Vela ludom zmenili zivot.
Prechadzam uz dlhsie niecim podobnym takze ta uplne chapem. Snazim sa obmedzit stretavanie sa s negativne mysliacimi ludmi. Pretoze ked bdues stale v spolocnosti negativne mysliacich ludi tak tiez takych budes aj k sebe pritahovat.
Staram sa o stranku na FB kde su myslienky nad ktorimi sa je dobre zamyslet:
@3 Ďakujem za reakciu, pekne si to rozpísal, ale tieto veci mám viacmenej načítane no je to ťažšie prenášať do reality, samozrejme viem že to nejde z jedného dňa na druhý. FB stránky tohto typu sledujem. Snažím sa takto žiť v prítomnosti ale niekedy je to fakt ťažké. Tieto otázky sa netýkajú len mňa osobne, snažil som sa vybrať také, s ktorými ma väčšina ľudí problémy, keď ich počúvam a pozorujem.
PS: Ďakujem za typy na knihy, určite si ich prečítam
@supertramp1 o to ide ze vsetko treba prijat, skus knihu Bdelost tam je to vsetko pekne napisane a vtipnou formou . Autor aj ked je osvieteny tiez pise ze preziva aj zle nalady ale netrva tak dlho kym sa ich zbavi, pretoze sa naucil veci prijat tak ako su
pravidelne... clovek sa obcas musi pristavit a porozmyslat, kam sa vydat alebo skontrolovat, ci ide spravne, je to normalne.
rovnako ako chodime k lekarom na kontroly a auta davame pravidelne do servisu, tak to obcas potrebujeme aj nasa mysel, ja na to nic nevidim... samozrejme druha vec je, ked taky stav trva uz pridlho, treba si spravit tu pravidelnu kontrolu a ist dalej podla toho, ako sa sami so sebou dohodneme...
jaj a mimochodom, tvoje okolie ti nastavuje zrkadlo, takze nie ono ti brani, ale ty si sam branis mysliet pozitivne... nakopni sa, je jedno co urobis, skus zmenit na cas prostredie, zacni sa venovat novemu konicku, alebo trebars vypadni aj do zahranicia, ak citis, ze potrebujes az taku zmenu...
@7 Myslím že nič nie je tak zlé aby to nemoholo byť ešte horšie...Keď ťa život položí na kolená, treba vstať a kráčať ďalej...Keby tu nebolo pozitívnej energie a pozitívneho myslenia, tak myslím že by to veľa ľudí na tomto svete vopred vzdalo. Ale samozrejme každý to vidí inak, záleži na tom aký máš na danú situáciu uhol pohľadu
momentálne si to prežívam, rodičia ma zobrali k psychiatrovi, ale myslím si, že ten jeden krát mi doživotne stačil, takže odmietam tieto veci. podľa mňa je to len stav mysle a je na tebe, či svoju myseľ ovládneš, alebo jej podľahneš. momentálne sa snažím zamerať sa na to, čo ma robí šťastnou, aj keď som si dosť často hovorila, že ma aj tak nič nebaví a jedno s druhým a bla bla bla. začala som cvičiť a venovať sa tomu, čomu kedysi (husle, klavír, ...). a aj keď mám miestami riadne opúšťaky, snažím sa konečne vydržať a pripomínam si, že na svete sú aj horšie problémy, ako tie moje. držím palce
@miri33 zrušilo mi to pdostatnu časť prispevku, nebudem to nanovo písať a tak v skratke....
Pokiaľ si len zmetený o svojom mieste vo svete, či nemá rád svoj vzhľad tak optimisticke myslenie je fajn, pri vsetkom ostatnom je to prinajlepšom spríjemnenie, ktoré je niekedy naozaj ťažké udržať.
myslím že mám ten istý problém ale keď ja sa snažím...
snažím sa byť optimista, usmievať sa a nejakým spôsobom robiť ľuďom okolo seba radosť...
ale potom prídem do školy a každý po mne šteká, nikto mi úsmev neopätuje a ešte sa tvária dotknutí ak im chcem pomôcť... a ja potom už jednoducho nevládzem a posledné týždne školy sa snažím aspoň udržať sa pokope...
potom prídu prázdniny a ja ich trávim so svojou rodinou a hrozne sa bojím toho aby ma niekto z mojich "priateľov" nepozval von... ale keď ja už mám toho všetkého dosť... všetkého toho obviňovania, faloše a sračiek čo púšťajú z úst....a tak končí moja snaha byť v pohode :/
@sws333 suhlasim, clovek zas na seba tiez nemoze tlacit a vycitat si, ze nereaguje na vsetko prave pozitivne. clovek ma pravo aj na zlu naladu, dolezite je sa naozaj nezaseknut v urcitom bode a neostat depkovat a zamyslat sa pridlho. obcas sa to cloveku zosype, obcas ma clovek pocit, ze to, co tyzdne, mesiace alebo aj roky budoval stratilo zrazu uplne svoju hodnotu... pride prazdno, depka a nasledna tuzba po zmene... clovek sa s takymi vecami musi vediet vysporiadat a nie je to o pozitivnom mysleni... skor o prilezitosti pocuvat svoje srdce... a ak mam chut sa rozrevat na namesti, tak sa tam proste rozrevem, noaco.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ja osobne sa presne o to snažím zistiť čo je problém.
Nestastnych nas robia nase myslienky, ktore nas ovladaju. Preto sa treba naucit nedovolit im aby si robili to co chcu. Si nestastny pretoze riesis buducnost a minulost. To je hlavny dovod tvojich depresii. Minulost riesis zbytocne pretoze sa uz odohrala, nic na nej nezmenis, musis to len prijat tak ako to je. Uplne to vyhod z hlavy nic nezmenis.
Buducnost este neprisla tiez je ju zbytocne riesit a robit si s nou hlavu, tym ze myslis negativne v pritomnosti tak tym si budujes aj negativnu buducnost...nic sa nezmeni budes stale nestatstny. Preto vravim snaz sa zit pre dnesok .
Tvoje myslienky tvoria tvoju buducnost, myslim ze to povedal Buddha. Vsetko na co myslis a co vyzarujes je ako vesmirna posta, ktora ma primatela a odosielatela a oboje si ty. Ked budes vyzarovat negativa, vesmir ti vrati negativa a ked bdues vysielat pozitiva vesmir ti vrati pozitiva, je to jednoduche a je to naozaj pravda.
Odporucam ti precitat knihy napriklad Bdelosť alebo Sila pritomneho okamihu. Skus si tie knihy precitat a nekyvni len rukou ze je to hlupost. Vela ludom zmenili zivot.
Prechadzam uz dlhsie niecim podobnym takze ta uplne chapem. Snazim sa obmedzit stretavanie sa s negativne mysliacimi ludmi. Pretoze ked bdues stale v spolocnosti negativne mysliacich ludi tak tiez takych budes aj k sebe pritahovat.
Staram sa o stranku na FB kde su myslienky nad ktorimi sa je dobre zamyslet:
» www.facebook.com/pages/Som-z-lim...
že-mať-hocikto/142925175774582?ref_type=bookmark
alebo kamaratova
» www.facebook.com/ZoberSiCoPotreb...
že-mať-hocikto/142925175774582?ref_type=bookmark
PS: Ďakujem za typy na knihy, určite si ich prečítam
rovnako ako chodime k lekarom na kontroly a auta davame pravidelne do servisu, tak to obcas potrebujeme aj nasa mysel, ja na to nic nevidim... samozrejme druha vec je, ked taky stav trva uz pridlho, treba si spravit tu pravidelnu kontrolu a ist dalej podla toho, ako sa sami so sebou dohodneme...
jaj a mimochodom, tvoje okolie ti nastavuje zrkadlo, takze nie ono ti brani, ale ty si sam branis mysliet pozitivne... nakopni sa, je jedno co urobis, skus zmenit na cas prostredie, zacni sa venovat novemu konicku, alebo trebars vypadni aj do zahranicia, ak citis, ze potrebujes az taku zmenu...
@7 Myslím že nič nie je tak zlé aby to nemoholo byť ešte horšie...Keď ťa život položí na kolená, treba vstať a kráčať ďalej...Keby tu nebolo pozitívnej energie a pozitívneho myslenia, tak myslím že by to veľa ľudí na tomto svete vopred vzdalo. Ale samozrejme každý to vidí inak, záleži na tom aký máš na danú situáciu uhol pohľadu
Pokiaľ si len zmetený o svojom mieste vo svete, či nemá rád svoj vzhľad tak optimisticke myslenie je fajn, pri vsetkom ostatnom je to prinajlepšom spríjemnenie, ktoré je niekedy naozaj ťažké udržať.
snažím sa byť optimista, usmievať sa a nejakým spôsobom robiť ľuďom okolo seba radosť...
ale potom prídem do školy a každý po mne šteká, nikto mi úsmev neopätuje a ešte sa tvária dotknutí ak im chcem pomôcť... a ja potom už jednoducho nevládzem a posledné týždne školy sa snažím aspoň udržať sa pokope...
potom prídu prázdniny a ja ich trávim so svojou rodinou a hrozne sa bojím toho aby ma niekto z mojich "priateľov" nepozval von... ale keď ja už mám toho všetkého dosť... všetkého toho obviňovania, faloše a sračiek čo púšťajú z úst....a tak končí moja snaha byť v pohode :/
elán Depka teda neviem čo pôjde ten link