Aj vy mávate občas depresie zo života? Že ti sa oplatí vôbec žiť v tomto svete? Nemyslím teraz také že či nájdete pravú lásku... ale skôr také že aj keď ju nájdete tak príde už len stereotyp a rutina, a že nebudete mať žiadny pôžitok zo života, a budete l
NO! Teda sem - tam keď vidím sociálnu nespravodlivosť tak sa mi dva razy nechce žiť, alebo keď si predstavím, že teórie o Iluminátoch sú pravdivé, tak to nie je dva razy povzbudivé, ale inak rád žijem na tomto svete a hlavne ja som nepoučiteľný optimista
Som smutná, keď vidím 16-17 ročnú mládež písať o tom, že sa im nechce žiť...jáj, ľudia, vy ste ešte na škole a žijete u rodičov!!!...sorry, keby ste to písali vtedy, keď už budete samostatní, nebudete mať napr. robotu, alebo z čoho platiť hypotéku, keby ste mali vážne choré dieťa alebo by vám umieral niekdo blízky.....preboha, veď vy máte mať sny! Ambície! Vízie do budúcnosti! Ste naši následníci, to fakt nechcete nič dosiahnuť? Nemáte nič, čo vás ženie ďalej? Čo preboha učili túto generáciu...???
Myslím, že som asi mala v živote horšie skúsenosti, ako vy, ale aj tak mám stále v sebe tú silu, ktorá ma ženie ďalej. Stále mám sny, a idem za nimi, nevzdávam sa, aj keď dnes je to sk*rvený svet, v ktorom sa nedá žiť bez prachov a nedarí sa mi nájsť prácu a prežívame z ruky do huby...áno, aj mňa sem tam chytí depka...ale čo vyriešim tým, že si strčím hlavu do piesku, alebo budem fňukať nad svojim životom v kúte? Heh, alebo na birdz-i??? Netreba fňukať, ale makať. Dnes vám nikto nič nedá zadarmo, ani šťastie...teda, kým nie ste politici....
Nie, zo vzťahu nemám depresie. Každý si je strojcom svojho šťastia. A keď už mám pri sebe toho, o kom si myslím, že je ten správny, tak urobím k*rva všetko pre to, aby tam rutina nebola a aby sme boli šťastní. Lebo pokazené veci sa nemajú zahadzovať, ale opravovať.
Občas áno. Ale ono to prejde. život ponúka oveľa viac, než si dokážeme predstaviť. Len zaslepený prežívajú rutinu. Vždy, keď mám strach z toho, čo ma čaká, odovzdám to všetko Bohu. Nepoznám jeho cesty, no nikdy nedovolí, aby som spadla až na dno...
@fleur1301 no ja mám tie pochybnosti o budúcom živote práve vtedy keď vidím mladých ľudí ktorí už sú osamostatnení, a keď počúvam ako vyzerajú ich životy, vtedy mám depresie, a umiera vo mne nádej že môj život bude iný...
@flysser kosák a kladivo nie sú znakom "socializmu" a aby tvoj život nebol taký bezútešný, ako vidíš okolo seba, je len a len v tvojich rukách... a buď rád, že nevieš, čo sú skutočné depresie...
@flysser tak sa skús strerávať s tými šťastnými a z nich si ber príklad a ako píše @salora je to len v tvojich rukách. TY si si strojcom svojho šťastia...a tiež súhlasím s tým, aby si bol rád, že nevieš, čo je to skutočná depresia. Toto slovo ľudia veľmi často používajú na opísanie svojej nahouby nálady, aj keď nevedia, čo v skutočnosti depresia je.
Ale aspoň vďaka týmto ľuďom, ktorých poznáš, vieš, ako NECHCEŠ aby vyzeral tvoj život....tak sa podľa toho správaj. Nechci byť taký. Niekedy to ako motivácia úplne stačí.
Ja som nikdy nad takym nerozmyšľala, mala som iba depku ked som sa rozišla s frajerom po nadhernych mesiacoch, alebo bol zly deň.
Ale moj cieľ je isť po škole preč a precestovať aspon polovicu europy... aj ked by to bolo z roboty do roboty mfp... aspon uvidim niečo nove a nie sa tu trapiť a žiť doma.. už len to že "žiť doma" je odpudzujúce blee !
Kto v zivote obcas nedostal ranu po ktorej padol, podla mna ani nevie co je zivot. Podstatne je v momente vstavat. Inak depky vas nemaju z coho chytat vsetko mame vo svojich rukach. A okolo nas je tolko uzasnych veci....
@fleur1301 som rad ze tu nie som jediny s chutou do zivota
ja ju uz mam dost dlho neviem sa nej zbavit.myslim depresiu....je to pre mna hroostrasne obdobie...mam pocit ze uz som zaplavila svet mojimi slzami....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
to je strasne toto
Myslím, že som asi mala v živote horšie skúsenosti, ako vy, ale aj tak mám stále v sebe tú silu, ktorá ma ženie ďalej. Stále mám sny, a idem za nimi, nevzdávam sa, aj keď dnes je to sk*rvený svet, v ktorom sa nedá žiť bez prachov a nedarí sa mi nájsť prácu a prežívame z ruky do huby...áno, aj mňa sem tam chytí depka...ale čo vyriešim tým, že si strčím hlavu do piesku, alebo budem fňukať nad svojim životom v kúte? Heh, alebo na birdz-i??? Netreba fňukať, ale makať. Dnes vám nikto nič nedá zadarmo, ani šťastie...teda, kým nie ste politici....
Nie, zo vzťahu nemám depresie. Každý si je strojcom svojho šťastia. A keď už mám pri sebe toho, o kom si myslím, že je ten správny, tak urobím k*rva všetko pre to, aby tam rutina nebola a aby sme boli šťastní. Lebo pokazené veci sa nemajú zahadzovať, ale opravovať.
prosím ťa priznaj sa mi, veríš v Boha?.......filip
Ale aspoň vďaka týmto ľuďom, ktorých poznáš, vieš, ako NECHCEŠ aby vyzeral tvoj život....tak sa podľa toho správaj. Nechci byť taký. Niekedy to ako motivácia úplne stačí.
Ja som nikdy nad takym nerozmyšľala, mala som iba depku ked som sa rozišla s frajerom po nadhernych mesiacoch, alebo bol zly deň.
Ale moj cieľ je isť po škole preč a precestovať aspon polovicu europy... aj ked by to bolo z roboty do roboty mfp... aspon uvidim niečo nove a nie sa tu trapiť a žiť doma.. už len to že "žiť doma" je odpudzujúce blee !
Príznaky depresie podľa Becka:
smútok – dlhotrvajúci a hlboký smútok je typický pre depresiu
pesimizmus – zameranie sa na negatívne stránky života
pocit zlyhania – vedomie zlyhania v dôležitej veci
nenávisť voči sebe – nenávidenie seba, svojich vlastností, svojho tela
pocit viny – vedomie ťažkého previnenia
vedomie, že si zaslúžim trest – predstava, že by som mal byť potrestaný
sebaobvniňovanie – prisudzovanie si viny a zodpovednosti
samovražedné myšlienky – riešenie bezvýchodiskovej situácie je videné v samovražde
častejší plač – ľudia v depresii častejšie plačú, niekedy naopak by chceli plakať a nemôžu
podráždenosť – vyššia citlivosť na rušivé situácie
nerozhodnosť – neschopnosť rozhodnúť sa alebo veľmi dlhé rozhodovanie aj v maličkostiach
neupravenosť zovňajšku – strácanie záujmu o svoj zovňajšok
zmena telesnej hmotnosti – dôsledok prejedania sa alebo odmietania jedla
spomalenosť – predĺženie času potrebného na vykonávanie rôznych činností
zmena dĺžky spánku – väčšinou ide o neskoré zaspávanie a skoré prebúdzanie
pocit vyčerpanosti – vyskytuje sa aj bez namáhavej činnosti
strata apetítu – „strácanie chuti“ do jedla a pôžitku z jedla
strata energie – zvýšená únavnosť, nechuť niečo robiť
nespokojnosť – so sebou, svetom, rodinou, svojím telom…
@fleur1301 som rad ze tu nie som jediny s chutou do zivota