Všimla som si, že tu asi niekoľko osôb prešlo depkovými stavmi...Pýtam sa vás teda, ako pomôcť takému človeku? Treba na to jednoznačne lekársku pomoc alebo zaberá aj niečo iné? Čo môže urobiť druhý, aby sa ten človek cítil lepšie? vopred ďakujem za odpove
Je rozdiel medzi depresiou a depkovými stavmi.
Na depresiu treba lekára, to ti myslím (neviem, netrpím ňou) žiadne reči kamarátov nepomôžu.
Keď má niekto "depkové stavy" tak ho to za pár minút/hodín/dní prejde, môžeš mu pomôcť svojou prítomnosťou a tým, že si bude istý, že si tebou može byť istý.
Na depresie lekári nepomôžu. Vlastná skúsenosť. Jediné čo pomôže je zmeniť prostredie, a mať pri sebe človeka (stačí jedného, môže byť aj viac ľudí) ktorý má vybrácie na vyššom bode ako ten v depresiách, čo znamná že je viac naladený, chodí s tebou kade tade, bráva ťa do prídory , rozráva ti super veci, no na druhej strane je ochotný si s tebou poplakať a vypočuť ťa. Ďalšia vec, ak človek v depriách plače, nikdy mu nehovor aby neplakal. Poedz mu nech sa vyplače. ..
Prajem skoré "vyzdravenie"
najprv treba zistiť pričinu depresie, a potom to riešiť, na vyššej urovni myslenia (neurologicke urovne), od ktorej problem vznikol.
A nie, väčšina kamaratov nepomôže, pretože maju svoje problemy, tym padom sa nevedia asociovať do zdeptaneho. Sice dá sa zdeptaneho odputať od depresie, ale pokial sa neodstrani koren problemu tak sa to bude vraciať ako mor.
odborník, nekonečná blízkosť k človeku, pochopenie, vypočutie...
A Boh určite chce pomôcť týmto ľuďom, on už spravil všetky kroky k človeku, posledný krok je na tom človeku, aby mal slobodu... znamená to žiť z nádeje, pravdy, lásky v spoločenstve ľudí, ktoré sa usiluje byť pri ňom, hoci nie sú odborníci, ale v jednote je sila a radosť...
@pappkin s tým morom, to bude asi pravda...poznám totiž jednu osôbku...ešte pár týždňov dozadu vyzeralo byť všetko v poriadku....ukecaná, iniciatívna....za posledné dni nemá záujem skoro o nič, je apatická, vety z nej ťahám ako z chlpatej deky...vraj takéto stavy z času na čas máva...teraz som tu však ja a rozmýšľala som, ako by sa jej dalo pomôcť...napadlo mi presne také niečo ako @jamjuch (ďakujeme za to vyzdravenie )... len neviem nakoľko sa do toho vložiť a či vôbec, aby to nebolo brané ako vtieranie sa...Nepoznáme sa totiž dlho a ešte aj to takým divným spôsobom...Nechcem ho vystrašiť, ale na druhej strane by som mu fakt chcela pomôcť prísť na trochu krajšie myšlienky
neviem co pomoze na vazne depresie
ale kde je mne nanic.. z cohokolvek musi byt niekto pri mnee
a neodist ked ho poslem prec ani ke dnanho nakricim
nechat ma vyplakat sa
a hlavne nepresviedcat ma ze nemam pravdu ale skor sa maa skusit pochopit
a proste byt pri mne
bud s nim aby sa zaobral niecim a nie svojimi depkami osamote. pomoze hlavne zdielat skusenosti s depresiou a ked maju rovnaku pricinu. to sa potom clovek citi ze naozaj nie je sam a ze je normalny, lebo vidi, ze niekto, kto prezil rovnake veci je na tom rovnako ako on. to pomaha najtopkovejsie. najhorsie je poukazovat na ludi, ktori prezili zle veci a neberu to tak tragicky. ked uz sa niekto chysta povedat toto, tak to rovno moze toho depresivneho nechat sameho a bude mu lepsie.
Neviem čom ale rozdeľujem furt depky a depresie Pre mňa je depka akoby len chvíľkový stav depresie.. jak keby že sa dačo stane a mam z toho proste depku ale prejde to.....
A depresia mi príde jak stav kde sa už len tak z toho nedá dostať.
@amikadze nemam to tu za druhy zivot ako niektori aby som pocitoval hanbu sem chodit
Ja sa divim, ze ludia co tu na birdzi maju pravomoci sa nehanbia zverejnovat informacie ziskane "vykonom svojho zamestnania". Mne by to bolo celkom hanba z prace vynasat informacie o inych ludoch. Ale kazdy ma ine hodnoty a zmyslanie. Hold ked je pre niekoho toto svet kde zije a je clovekom, tak chapem, ze potrebuje pomachrovat pred osadenstvom birdzu co zistil
ked tak citam tieto komentare tak ma napadlo- preco sa vlastne mame snazit pomahat ludom v depresii? co ked oni to tak chcu? teraz hovorim z vlastnej skusenosti- v poslednej dobe ma tiez dost casto chytaju depky, nemam na nioc naladu. ale ked za mnou pride mama ze chce vediet co so mnou je mam sto chuti ju poslat niekam, rovnako ako moju sestru ci kohokolvek ineho, kto sa mi snazi pomoct. ja osobne strasne neznasam ked mam depku a niekto sa ma snazi rozveselit ci inak mi pomoct, pretoze ten depkovy stav mi vyhovuje.
viem ze to co pisem znie mozno hlupo, ale zamyslel sa uz niekto z vas nad tym niekedy? nie je lepsie takeho zdepkovaneho cloveka radsej na pokoji,len sameho so sebou?
@8 nie je zle riešenie len kde nájdeš takého debila čo toho bude stále motivovať, a človek v depresií je dakedy agresívni k blízkym tak potom odoženie i toho potom svojím konaním
mne pomohol PROGRAM. nic nie je horsie ako sediet doma a plakat nad zivotom. takze pat dni v tyzdni bud praca alebo skola, a clovek potom nema cas mysliet na somariny ked ide vecer vycerpany spat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Na depresiu treba lekára, to ti myslím (neviem, netrpím ňou) žiadne reči kamarátov nepomôžu.
Keď má niekto "depkové stavy" tak ho to za pár minút/hodín/dní prejde, môžeš mu pomôcť svojou prítomnosťou a tým, že si bude istý, že si tebou može byť istý.
Prajem skoré "vyzdravenie"
@tasha5 veď ja to niekomu nevyčítam, len mi je z toho smiešno.
taky je svet
A nie, väčšina kamaratov nepomôže, pretože maju svoje problemy, tym padom sa nevedia asociovať do zdeptaneho. Sice dá sa zdeptaneho odputať od depresie, ale pokial sa neodstrani koren problemu tak sa to bude vraciať ako mor.
A Boh určite chce pomôcť týmto ľuďom, on už spravil všetky kroky k človeku, posledný krok je na tom človeku, aby mal slobodu... znamená to žiť z nádeje, pravdy, lásky v spoločenstve ľudí, ktoré sa usiluje byť pri ňom, hoci nie sú odborníci, ale v jednote je sila a radosť...
ale kde je mne nanic.. z cohokolvek musi byt niekto pri mnee
a neodist ked ho poslem prec ani ke dnanho nakricim
nechat ma vyplakat sa
a hlavne nepresviedcat ma ze nemam pravdu ale skor sa maa skusit pochopit
a proste byt pri mne
A depresia mi príde jak stav kde sa už len tak z toho nedá dostať.
Presne ako hovoríš depku zažije snáď každý človek za svoj život a depresia je dlhodobé ochorenie s ktorého sa len tak človek nedostane.
Ja sa divim, ze ludia co tu na birdzi maju pravomoci sa nehanbia zverejnovat informacie ziskane "vykonom svojho zamestnania". Mne by to bolo celkom hanba z prace vynasat informacie o inych ludoch. Ale kazdy ma ine hodnoty a zmyslanie. Hold ked je pre niekoho toto svet kde zije a je clovekom, tak chapem, ze potrebuje pomachrovat pred osadenstvom birdzu co zistil
viem ze to co pisem znie mozno hlupo, ale zamyslel sa uz niekto z vas nad tym niekedy? nie je lepsie takeho zdepkovaneho cloveka radsej na pokoji,len sameho so sebou?