Ahojte, davam si STU ako poistku ak ma nevlezmu na inu skolu, na ktoru sa chcem dostat. Seminare mam vsak BIO, Chem, Fyz. A preto mam otazku, či ked si dam architekturu alebo este neviem poriadne co, ci to dozeniem nejako bez tej deskriptivy a seminaru z
ja idem mať fyziku, chémiu, deskriptívu a nič z toho som nemala ako seminár
čo sa týka matematiky, ak si na gymnáziu, všetko podstatné sa naučíš aj mimo seminárov-teda mala by si sa. na slovensku vypadli niektoré témy z maturity a teda ich nepožadujú na slovenských vysokých školách aby boli zvládnuté, my sme ich ale práve na seminároch z matematiky brali, lebo veľa nás ide do čiech. na stučku by si ale mala byť pripravená, keďže je to v ba :ehm:
@1 a to čo ideš študovať ? A ake si mala ty seminare ? No aj som si myslela že by to malo stačit ale ta deskriptiva..ta sa u nas nevyučuje, iba seminare
Predpokladám, že pod tou poistkou myslíš PSA na SvF a nie architektúru na FA a teda idem hovoriť o SvF.
Podľa by si to mala zvládať. Chodia tu aj ľudia zo škôl, kde nemali až tak kvalitnú matiku a niekto zvláda, niekto nie.
Aj keď, keď som bola druháčka, tak sa sťažoval cvičiaci na matike, že veľa prvákov je úplne vymletých a neovládajú základné veci (robili na začiatku roka testy zo stredoškolskej matiky a on časť z toho opravoval).
A Deska je najsuper predmet (aj keď na našom odbore sme od polky semestra šli trochu iným smerom ako ostatní).
+ na začiatku roka sa zvyknú robiť prípravne kurzy: mat+fyz+deska, poprípade je voliteľný predmet Základy geometrie (ako nejaké doučko).
@2 tvorbu a výrobu nábytku.
seminár som mala z matematiky a náuky o spoločnosti, lebo som z toho maturovala.
deskriptíva sa ani u nás nevyučovala, iba rezy kocky, čo je jej veľmi veľmi veľmi jednoduchá forma. ale na vysokej škole s tým pravdeopodobne ani nerátajú, že by si to vedela.
@spacebound Ak by si chcela mám doma starú knižku Deskriptívna geometria pre gymnáziá, je to kniha ešte z doby komunistov, ale je paradoxne úplne nová (naša škola sa zbavovala kníh, tak som si jednu uchmatla). Ak by si mala záujem môžem Ti poslať fotky ako vyzerá a obsah, čo tam vôbec je
cital som to v rychlosti ale deskriptyva je v podstate asi najlahsi predmet ak vies matiku tak to je super
Deskriptiva proste musis mysliet v 3D, vo vacsine si to staci predstavit v 3D a potom len nakreslit
najhorsie je na Stavebnej asi statika/fyzika kvoli tomu som to vzdal :/ ale ja som maval len matiku na priemyslovke a tie integraly a derivacie to je pre mna cudzia dzezina
Ja chcem ist na architekturu aale mam pocit ze sa tam nedostanem Sa mi neotvoril seminar z deskriptivnej ale tak matiku mam riadne kvalitnu. Este ta fyzikaa (
@6 nam stale hovoria ze vsetci na vyškach potom chodia za nimi ako profakmi na doucko z tej deskriptivy lebo ze sa tam ide strasne rychlo cez to a oni to nechapu. 3D myslenie mam vsal myslim celkom dobre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
čo sa týka matematiky, ak si na gymnáziu, všetko podstatné sa naučíš aj mimo seminárov-teda mala by si sa. na slovensku vypadli niektoré témy z maturity a teda ich nepožadujú na slovenských vysokých školách aby boli zvládnuté, my sme ich ale práve na seminároch z matematiky brali, lebo veľa nás ide do čiech. na stučku by si ale mala byť pripravená, keďže je to v ba :ehm:
Podľa by si to mala zvládať. Chodia tu aj ľudia zo škôl, kde nemali až tak kvalitnú matiku a niekto zvláda, niekto nie.
Aj keď, keď som bola druháčka, tak sa sťažoval cvičiaci na matike, že veľa prvákov je úplne vymletých a neovládajú základné veci (robili na začiatku roka testy zo stredoškolskej matiky a on časť z toho opravoval).
A Deska je najsuper predmet (aj keď na našom odbore sme od polky semestra šli trochu iným smerom ako ostatní).
+ na začiatku roka sa zvyknú robiť prípravne kurzy: mat+fyz+deska, poprípade je voliteľný predmet Základy geometrie (ako nejaké doučko).
seminár som mala z matematiky a náuky o spoločnosti, lebo som z toho maturovala.
deskriptíva sa ani u nás nevyučovala, iba rezy kocky, čo je jej veľmi veľmi veľmi jednoduchá forma. ale na vysokej škole s tým pravdeopodobne ani nerátajú, že by si to vedela.
Deskriptiva proste musis mysliet v 3D, vo vacsine si to staci predstavit v 3D a potom len nakreslit
najhorsie je na Stavebnej asi statika/fyzika kvoli tomu som to vzdal :/ ale ja som maval len matiku na priemyslovke a tie integraly a derivacie to je pre mna cudzia dzezina