Vela deti vlastnia mobil,ktory dostali od rodičov k narodkam alebo na vianoce ,dokonca vychitavky s dotykovym displayom,nevedia s nim manipulovat,a zväčša ho použivaju miesto mp3 alebo hracej konzoly a pre vreckarov je to velke lakadlo,ved su to bezbranne
že som mala prvý mobil tuším v 13ich (a nestratila som ho, ani nepokazila, ani mi ho neukradli), tak nejdem posudzovať. a my sme vtedy mobily predsa tiež väčšinou používali na hranie hier.
ja som dostala svoj prvý telefón v 12tich. slúžil len na telefonovanie a sms, pretože žiadne iné funkcie to skoro nemalo. a žijem. dnes je už bohužiaľ iná doba. 10ročné decko dostane mobil, robí s ním hocičo, len nie telefonuje. a keď ho treba zohnať, nedvíha alebo ho má vypnutý (sestra)
No áno tak to dnes je malé detičky behajú so 400 eurovým mobilom väčšinou ho ešte majú zavesený na šnúročke okolo krku a kade idú tam ho držia v ruke. Nechápem načo je malému decku takýto mobil...takisto ako keď vidím 60 ročnú babku ako jej zvoní jej Samsung Galaxy S2 a ona s ním v ruke panikári lebo si nevie spomenúť ako sa dvíha hovor.
Tak takto- ja som svoj prvý mobil dostala, keď som mala ledva 6. Dalo sa s ním iba volať, smsky som ešte nevedela písať a hrám som nerozumela, ale to je nepodstatné Každopádne, tú starú poltonovú šunku som nosila so sebou pekne všade, lebo rodičia sa rozviedli, žila som s mamkou a tá ma videla akurát v noci, lebo celé dni pracovala, takže som ten mobil mala oprávnene. Celé dni som bola sama, nemám ani súrodencov, takže som ho potrebovala.... a áno, odvtedy mám stále lepšie a lepšie mobily, hrám sa na nich a počuvam cez ne hudbu. Ale čo? Mám si kupovať mp3 alebo PSP, keď mám mobil? Úprimne, radšej vidíš decko čo sa hrá na mobile a počúva na ňom hudbu ako decko čo pri jednom uchu drží mobil, v druhom má slúchadlo z mp3 a v rukách PSP? A takto... tento "trend" je buď pre bezpečnosť detí alebo pre debilitu rodičov. Keď to dieťa mobil nepotrebuje, myslím, že aspoň do tej piatej triedy je mu nanič. Ale keď vidím každé ráno prváčika s dvojfarebnou hlavou a druháčku s 2-ma piercingami (a že či pravými sa nepýtajte, práve stopro sú), tak myslím, že ten mobil je v podstate neškodný No a k zlodejom- podľa mňa radšej okradnú babku, ktorá ti namiesto čísla diktuje že Nokia ako malé protivné decko, ktoré, ak má štipku odvahy, spokojne ti ukusne prst a rozkope hlavu Môj názor
Ja som dostal prvy mobil ked som bol v tretej triede (a aj to som musel rodicov dost presviecat), bol to Alcatel OT320 - maximalna sracka, foter na mne rad setri. Ale ten mobil mam doteraz doma a stale funguje, len nemam baterku A moj nazor - Ja kebyze mam deti tak im asi tiez kupim mobil, kvoli tomu aby som im mohol zavolat/alebo oni mne, a dobre nech sa hraju a pocuvaju pesnicky lepsie nez keby som mal kupovat este hernu konzolu a mp3ojku Ale asi nejaky lacnejsi tiez, ak by to rozbili. A k tym drahym mobilom, asi tak ze ked ich rodicia na to maju tak nech im kupia aj pozlatene Vertu, je to ich vec.
Nezdá sa vám povedome, že keď sme mali GameBoy so Super Máriom alebo discman, tak naši rodičia vraveli, že v našom veku toto nemali? Nepripadáte si ako vaši rodičia?
@cmuka12311 ok.ved ja nekritizujem to ,že decka maju mobil,ale ako je hore uvedene,niektore deti zabudnu že služi na to aby sa kontaktovali s rodičmi,ale čo už ked odrazu sa bateria vybije počas puštania hier a mp3. ty si zaslužiš mat lepši mobil ,lebo vieš dobre že to nieje len hračka.
@leilla ja deti nepodcenujem verim že v dnešnej dobe deti vedia viac ako ja pred 20 rokmi. ved vtedy nebolo ničoho a dnes to maju decka všade kde sa kukne ja by som tiež dietatu kupil mobil,a nech aj hudbu počuva aj nech sa hra, len ak potebujem vediet kde je,privital by som aby ho nemal vypnuty
ja som mala mobil, keď som mala 6 alebo 7. A na tú dobu to bol dobrý model A väčšina rodičov dáva deťom mobil hlavne na to telefonovanie a to, čo s tým mobilom decká robia ďalej už rodičia neovplyvnia a nebuďte tu všetci takí obmedzení, ok?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale tak potrebovala som ho kvôli cestovaniu, mama chodila strašne neskoro domov a logicky sa o mňa bála a chcela ma mať pod kontrolou
a neviem, teraz budem mať radšej k paušálu mobil aj ako mp3ku za nejakých 10€, akoby som mala aj mp3ku kupovať, veď logika O.ô
Ale nechápem rodičov,ktorý svojim deťom kupujú mobily 300€+...šak na volanie a smsky stačí aj taký za 40€,ktorý keď stratia nebude im ho až tak ľúto.
len keď si to tak vezmeš, tak rodičia nemajú na deti čas a tak im to vynahrádzajú materiálnymi statkami