V piatok som bola v škole a mali sme literaratúru.Učiteľka sa znova rozčuľovala nad knihou Harry Potter.Že aká je to sprostosť a deťom len gumujú mozgy tie sprostosti očarodejníkoch......Hovorila že takéto knihy nemajú žiadnu hodnotu.Nie sú tam umelecké p
No, a potom sa cudujeme, ze je to tu samy kkt a p1ca.. Co ma z takych deciek vyrast, ked ziju mimo reality?! Potom nam tu skacu Batmani z okien, nemaju realny usudok, lebo ich idol to a to dokazal. Sa uvedomte, ludia! Nasu litiku som sice niekedy nechapal, ked ju pisal nejaky nafeteny Hviezdoslav, ale su to diela zo zivota.
PS: Na pole ich (tie decka) treba vyhnat, dat im pocitit zivot a ne chovat ich vo vykonstruovanej bavlnke, ktora z nich robi plytkych zdegenerovanych mamlasov!
ano myslis ze nejake dvanastrocne deti budu citat hviezdoslava a podobne veci? ja o tom dost pochybujem, a vzdy je lepsie ak citaju aspon nieco , akoby sa mali poflakovat niekde von v partii pochybnych kamaratov, a ako mozes odsudzovat nieco co nepoznas, cital si harryho pottera? a ak aj ano, tak to ze teba nezaujal neznamena ze by to citat nemali, a preco by mali preboha vyrast na plytych zdegenerovanych debilov? prave tym ze necitaju na takychto ludi vyrastu...ako chces prinutit deti aby citali diela zo zivota? su to predsa len deti, a maju radi fantaziu, rozpravky coravne bytosti, hrdino, a nie pravdive pribehy zo zivota, a koniec koncov kazde dieta ma nejakeho hrdinu, netvrdim ze batman je prave najlepsi hrdina, ale vzdy lepsi ako nejaky prefajceny a zdrogovany spevak...
1ka: Lepsie je ked citaju aspon nieco a rozsiruju si slovnu zasobu vecami ako harry potter a pod. A co by si im doporucil citat ked nie toto? A rozvijat fantaziu deti nie je na skodu, prave naopak. A co da detom ked budu citat Hviezdoslavove krvave sonety a pod. veci? Najprv musia dospiet aby pochopili o com autor pise... Sa zobud!
1ka: Ak niekto nema realny usudok, tak si to ty! Hovno vies o detskej psychike a psychologii. Ale ty si uz zrejme prilis dospely na to, aby si sa pamatal na svoje detstvo. Ale mozno si predsa len citaval Krvave sonety pred spanim...
Z decka nemoze vyrast normalny clovek bez rozvijania fantazie, hier, rozpravok, tvorivosti. Ako tu uz odznelo, zobud sa.
Ja som tiez bol decko, takze viem, o com hovorim. Spomeniem uplne "hluposti", napr. O psickovi a macicke, Osmijanko, Janko Hrasko a pod. Toto som mal na mysli..
Ale tlacit deckam do hlavy pribehy lietajucich svatych a cary sem, cary tam, nadprirodzene bludy, to uz je moc. Co tam ma rozvijat ich fantaziu? Ok, rozvija, ale nerealnu. Z toho su decka sproste. Potom tu padaju otazky, ci si dat antikoncepciu pred alebo po sulozi, pretoze decka nemyslia v SUVISLOSTIACH!!
PS: Ak sa vratim k psickovi a macicke, ok, vesali sa tam na snuru (vidite, na priklade psa a macky decku neskor dojde, ze to, co je mokre, sa vesia na snuru), aby sa uschli atd, ale stale je macka a pes zviera, ktore neni nejaky mongoloid s jednym okom z inej planety. Hentie potterovske chujoviny nutia mysliet v takych dimenziach, v akych myslia, co ja viem, alkoholici v pokrocilom stadiu, ze vidia netopiere, kuzelne palicky, hviezdicky a ine sprostosti..
Hovno vies akurat ty. Asi ti nie je znama veta nejakeho vedca, ci koho, ze "dajte mi male decko a ja z neho urobim zlodeja, genia, husloveho virtuoza." Nieco taketo povedal. A o tom to je, jak na decko posobis, ked je male, to z neho vyrastie. Je rozdiel, ci to bude o psickovi a macicke, ktori si varili sparglu (uplna realita, zo zivota, az na hlavne postavy (zlahcenie pre deti), alebo potterkktiny..
1ka: s tou antikoncepciou si ma dostal DD asi uz patrim do tej skupiny dementnych deciek, lebo SUVISLOST tu fakt nevidim... Jedna vec, este tu nepadlo nic o konkretnom veku deti, ja si myslim, ze napriklad toho HP mozu decka od 10-11 rokov citat. Tiez je chore ta mania okolo vselijakych suvenirov, cokolad, obleceni, tasiek a neviem coho s logom Harry Potter, je dementne, ak decko si vyzaduje nutne ze musi mat vsetky karticky alebo co, ale kniha ako taka je v pohode. A inak, Dobsinskeho klasiku (kde su taktiez rozne fantasticke veci, zamky vo vzduchu, draci a ine stvorenia, milion veci) mam precitanu rovnako ako nove veci typu HP, Artemis Fowl a podobne srandicky, a za dementneho ma prilezitostne oznacuju len kvoli zaujmu o matematiku a kvantovu fyziku D
Zhrniem to: okolo HP manie urcite su nejake chore veci, ale netyka sa to knih. A este, hoci tvrdis opak, ta fantazia je dolezita. Predsa nemozes decka nutit rozvijat svoj mozog tak, aby si predstavovali rezy kocky rovinou...
"Hovno vies akurat ty. Asi ti nie je znama veta nejakeho vedca, ci koho, ze "dajte mi male decko a ja z neho urobim zlodeja, genia, husloveho virtuoza." "
Ty si sa potom musel v detstve dostat do ruk nejakeho velmi zleho vedca DD Je to pravdiva veta, ale nevidim dovod, preco by HP vychovaval k demencii ci comu. Poznam kopu ludi, ktori to citali a teraz su z nich uplne normalni pubertiaci... dokonca vedia, kedy pouzit antikoncepciu D
1ka: by ma zaujímalo kedy si ty naposledy prečítal nejakú 500-600-700 stranovú knihu ako tie 10-12 ročné decká hm?
Mam toho prečítaného dosť od Hviezdoslavových krvavých sonetov až po toho Pottera, ale nedovolím si odsudzovať žiadne literárne dielo. Som naopak rád, že decká nepozerajú v telke kraviny ako Bulva Meloun, Totally Spies atď ale radšej čítajú knihu ( aj keď len v škole pod lavicou ). Som rád , že si rozvýjajú slovnú zásobu a nestávajú sa z nich ľudia ktorí po každom slove opakujú kurva dopiče jasné? Have a nice day!
1. Kokot, pica, kurva a este aj vyjebana (kazde druhe slovo)
2. Ostatne scitane deturence, z ktorych vyrastu sirupcekovia ako Mark Foster zo Step by step.
Ziadny stred medzi tym nie je.. Z toho vyplyva, ze bud stretavas samych prihoretych curakov (sk. 1), alebo sem-tam zazries nejakeho zamysleneho, vychudnuteho (alebo pribrateho) chlapca (sk. 2), ktoreho fakt vidis len nahodou, lebo doma lieta s Potterom, alebo sklada nejaky model makromolekuly..
čo máte proti HP??! Hádam si nemyslite, že ked deti to budu čítať, tak budu po čase čakať, že aj im donesie sova list, že ho prijmu na rokfort a tam sa naučia čarovať!!! Ja mám prečítané všetky časti a je to lepšie ako keby mali deti sedieť za počítačmi, hrali bláznivé počítačové hry a to celý deň! 1ka, no neuraz sa, ale v tom prvom komentári:
Na pole ich (tie decka) treba vyhnat, dat im pocitit zivot a ne chovat ich vo vykonstruovanej bavlnke, ktora z nich robi plytkych zdegenerovanych mamlasov!
ZDEGENEROVANY MAMLASI??! Veď je to len kniha, s fantáziou! No a čo, že sú tam lietajúce metly, alebo draky? Veď vlastne je to rozprávka! Ja vlastne nechápem aký je rozdiel medzi HP a inými rozprávkami - v rozprávke su jednoducho veci, ktoré nemozu byt skutočné a to je jedno či ide o to, či mačka vie rozprávať, alebo je škola, v ktorej sa učí čarovať! Mňa v živote nezaujímali diela Hviezdoslava ani nič podobné... no a na pole ich dať pracovať?! No už nič nebudem hovoriť - aj toto je len názor, ale 1ka to trochu prehnal
Ľutujem tvoje deti, ale snáď ich nezoderieš na poli. "Deti by som rozdelil do dvoch skupin:" Ty asi nemáš ani poňatia o tom, že človek je indivídum a nemôžeš ľudí hádzať do vriec ako zemiaky. Keby si ten tvoj hnev na HP radšej presmeroval a využil na niečo normalne tak by to bolo fajn...
1ka: mno suhlasim s majlosom ako mozes deti rozdelovat? a ked uz tak ako mozes tvrdit ze su len dve skupiny neexistuje nic medzi tym? predstav si ze ja som v zivote nenadavala(teda obcas mi daco uslo ale myslim nie tak ako ta prva skupina) a predstav si ze ani ziadny sirupcek zo mna nevyrastol, mozes si to mysliet ja ti to neberiem
Ja neviem co mate aj proti detom ktore vyrastali za pc a telkou ja som napriklad svoju prvu knihu cital ked vysiel eragon a necitim sa ako dement nerozpravam same kurva pica a nikdy som nemal v umysle vyskocit z okna to su len kecy toto vsetko od 5 do 18 som tak zil a podla mna sa so mna stal normalny clovek
pohla mna na HP neni nic zle,,,je to vec vychovy,jak si rodicia decko vychovaju take ho budu mat,neposudzuje sa to len podla knizky,,a to co je za kktina to rozdelenie deciek??akoze dost odveci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
PS: Na pole ich (tie decka) treba vyhnat, dat im pocitit zivot a ne chovat ich vo vykonstruovanej bavlnke, ktora z nich robi plytkych zdegenerovanych mamlasov!
Z decka nemoze vyrast normalny clovek bez rozvijania fantazie, hier, rozpravok, tvorivosti. Ako tu uz odznelo, zobud sa.
Ja som tiez bol decko, takze viem, o com hovorim. Spomeniem uplne "hluposti", napr. O psickovi a macicke, Osmijanko, Janko Hrasko a pod. Toto som mal na mysli..
Ale tlacit deckam do hlavy pribehy lietajucich svatych a cary sem, cary tam, nadprirodzene bludy, to uz je moc. Co tam ma rozvijat ich fantaziu? Ok, rozvija, ale nerealnu. Z toho su decka sproste. Potom tu padaju otazky, ci si dat antikoncepciu pred alebo po sulozi, pretoze decka nemyslia v SUVISLOSTIACH!!
PS: Ak sa vratim k psickovi a macicke, ok, vesali sa tam na snuru (vidite, na priklade psa a macky decku neskor dojde, ze to, co je mokre, sa vesia na snuru), aby sa uschli atd, ale stale je macka a pes zviera, ktore neni nejaky mongoloid s jednym okom z inej planety. Hentie potterovske chujoviny nutia mysliet v takych dimenziach, v akych myslia, co ja viem, alkoholici v pokrocilom stadiu, ze vidia netopiere, kuzelne palicky, hviezdicky a ine sprostosti..
Hovno vies akurat ty. Asi ti nie je znama veta nejakeho vedca, ci koho, ze "dajte mi male decko a ja z neho urobim zlodeja, genia, husloveho virtuoza." Nieco taketo povedal. A o tom to je, jak na decko posobis, ked je male, to z neho vyrastie. Je rozdiel, ci to bude o psickovi a macicke, ktori si varili sparglu (uplna realita, zo zivota, az na hlavne postavy (zlahcenie pre deti), alebo potterkktiny..
Zhrniem to: okolo HP manie urcite su nejake chore veci, ale netyka sa to knih. A este, hoci tvrdis opak, ta fantazia je dolezita. Predsa nemozes decka nutit rozvijat svoj mozog tak, aby si predstavovali rezy kocky rovinou...
Ty si sa potom musel v detstve dostat do ruk nejakeho velmi zleho vedca DD Je to pravdiva veta, ale nevidim dovod, preco by HP vychovaval k demencii ci comu. Poznam kopu ludi, ktori to citali a teraz su z nich uplne normalni pubertiaci... dokonca vedia, kedy pouzit antikoncepciu D
Mam toho prečítaného dosť od Hviezdoslavových krvavých sonetov až po toho Pottera, ale nedovolím si odsudzovať žiadne literárne dielo. Som naopak rád, že decká nepozerajú v telke kraviny ako Bulva Meloun, Totally Spies atď ale radšej čítajú knihu ( aj keď len v škole pod lavicou ). Som rád , že si rozvýjajú slovnú zásobu a nestávajú sa z nich ľudia ktorí po každom slove opakujú kurva dopiče jasné? Have a nice day!
1. Kokot, pica, kurva a este aj vyjebana (kazde druhe slovo)
2. Ostatne scitane deturence, z ktorych vyrastu sirupcekovia ako Mark Foster zo Step by step.
Ziadny stred medzi tym nie je.. Z toho vyplyva, ze bud stretavas samych prihoretych curakov (sk. 1), alebo sem-tam zazries nejakeho zamysleneho, vychudnuteho (alebo pribrateho) chlapca (sk. 2), ktoreho fakt vidis len nahodou, lebo doma lieta s Potterom, alebo sklada nejaky model makromolekuly..
Na pole ich (tie decka) treba vyhnat, dat im pocitit zivot a ne chovat ich vo vykonstruovanej bavlnke, ktora z nich robi plytkych zdegenerovanych mamlasov!
ZDEGENEROVANY MAMLASI??! Veď je to len kniha, s fantáziou! No a čo, že sú tam lietajúce metly, alebo draky? Veď vlastne je to rozprávka! Ja vlastne nechápem aký je rozdiel medzi HP a inými rozprávkami - v rozprávke su jednoducho veci, ktoré nemozu byt skutočné a to je jedno či ide o to, či mačka vie rozprávať, alebo je škola, v ktorej sa učí čarovať! Mňa v živote nezaujímali diela Hviezdoslava ani nič podobné... no a na pole ich dať pracovať?! No už nič nebudem hovoriť - aj toto je len názor, ale 1ka to trochu prehnal
A neviem, co sa vsetci chytate toho Hviezdoslava..
Ľutujem tvoje deti, ale snáď ich nezoderieš na poli. "Deti by som rozdelil do dvoch skupin:" Ty asi nemáš ani poňatia o tom, že človek je indivídum a nemôžeš ľudí hádzať do vriec ako zemiaky. Keby si ten tvoj hnev na HP radšej presmeroval a využil na niečo normalne tak by to bolo fajn...
ale podla mna je to riadna sprostost....