Je nevhodné nechávať pri maličkých bábätkách zvieratá (mačky, psíkov, morčatá)? Videla som teraz asi jeden- dvoj mesačné bábo s mačkou. Neviem čo si mam o tom myslieť
však ak je to mačka domáca, zdravá (pravidelne s ňou navštevujú veterinára a očkujú/odčervujú) tak prečo by nemohla byť pri dieťati? tak isto pes.
dokonca podľa niektorých zdrojov majú deti, ktoré vyrastajú so zvieratami lepšiu imunitu a menej alergií. či je to 100% pravda neviem, ale komu a chce ten si môže pogoogliť a zistiť si k tomu viac.
Ja by som samé dieťa so zvieraťom nechala, pretože zvieratá si veľa krát neuvedomia že môžu dieťaťu ublížiť. A pritom ani nemusia chcieť, len sa proste chcú hrať.
Náš pes má toľko krát postupal, poskakal, priľahol alebo niečím trafil, keď sa chcel hrať ze to ani nerátam. A to ja som veľký človek, mne sa nič nestalo keď ma priľahol ale malému dieťaťu to môže ublížiť.
@nespiacakraska skôr naopak. decká všetko chytajú, ťahajú, okusujú, chudiatko zvieratko decko to prežije, zviera nemusí.
Hlavne malé zvieratá, spomínala si morča. Nope, ani náhodou, decko sa ho pokúsi zdvihnúť do vzduchu, morčatá majú veľmi krehkú chrbticu, puk, a máš po zvieratku.
@miaja preto, ze macky si nedavaju pozor na to, kedy na teba vytiahnu tie hnusne pazure.
K povodnej otazke. Ak by som mal decko, nechal by som ho len v pritomnosti dobre vycviceneho a socializovaneho vacsieho/silnejsieho psa. Anglicky mastiff, bernardin, zlaty retriever, stafford, husky atd.
Ti si uvedomuju svoju mohutnost a nemaju potrebu okolo ludi skakat jak keby boli na piku. Tak isto ak ich decko natahuje, tak to pravdepodobne necitia, resp nereaguju na to obzvlast agresivne.
Skus natahovat macku, alebo nejaku civavu a decko ti skonci v nemocnici a zviera utratene...
@tommyhot tak jasné, ale ja som myslela že ona sa pýta na zdravotné hľadisko. samozrejme, že ak je malé dieťa so zvieraťom, vždy by mala byť prítomná dospelá osoba. pre bezpečnosť dieťaťa aj zvieraťa.
Akože kým je dieťa veľmi malé tak by som ho nedala k žiadnemu zvieratku. Ale tak časom V pohode ale len s dozorom a psy vnímam v tomto úplne rovnako ako mačky. Ľudia odsudzujú mačky kvôli pazúrom, ale ako tu už bolo spomenuté pes, keď sa chce hrať, vie byť tiež dosť nebezpečný.
Nikdy by som nedala k bábätku mačku. To ani za svet. Zo zvierat mám celkovo väčší strach aj keď sa snažím ho nejako zvládať , ale mačky nieee ...
Môj synovec malinký nemá problém so zvieratkami. To absolútne. Ale má zasa už 3roky.
Jediné čo by som dovolila takýmto bábätkám je super papaníčko hračky vhodné pre tak malinké detičky, ale nie mačky.
Náš malý Kubko bude mať čo chvíľa bračeka
Sme mu kúpili výbavičku takto online so zľavou. » www.zlavovy-kod.sk/bambino-sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
dokonca podľa niektorých zdrojov majú deti, ktoré vyrastajú so zvieratami lepšiu imunitu a menej alergií. či je to 100% pravda neviem, ale komu a chce ten si môže pogoogliť a zistiť si k tomu viac.
Náš pes má toľko krát postupal, poskakal, priľahol alebo niečím trafil, keď sa chcel hrať ze to ani nerátam. A to ja som veľký človek, mne sa nič nestalo keď ma priľahol ale malému dieťaťu to môže ublížiť.
Hlavne malé zvieratá, spomínala si morča. Nope, ani náhodou, decko sa ho pokúsi zdvihnúť do vzduchu, morčatá majú veľmi krehkú chrbticu, puk, a máš po zvieratku.
K povodnej otazke. Ak by som mal decko, nechal by som ho len v pritomnosti dobre vycviceneho a socializovaneho vacsieho/silnejsieho psa. Anglicky mastiff, bernardin, zlaty retriever, stafford, husky atd.
Ti si uvedomuju svoju mohutnost a nemaju potrebu okolo ludi skakat jak keby boli na piku. Tak isto ak ich decko natahuje, tak to pravdepodobne necitia, resp nereaguju na to obzvlast agresivne.
Skus natahovat macku, alebo nejaku civavu a decko ti skonci v nemocnici a zviera utratene...
Môj synovec malinký nemá problém so zvieratkami. To absolútne. Ale má zasa už 3roky.
Jediné čo by som dovolila takýmto bábätkám je super papaníčko hračky vhodné pre tak malinké detičky, ale nie mačky.
Náš malý Kubko bude mať čo chvíľa bračeka
Sme mu kúpili výbavičku takto online so zľavou.
» www.zlavovy-kod.sk/bambino-sk/...