Je to troska komplikovane, ale da sa to zvladnut, teda pokial ide o vztah kde sa aj stretavate. Cisto netovy vztah dlho nevydrzi...aka velka je ta dialka?
podla toho aka dialka...pre mna je vela aj 40-50km ale tak vztah s nejakou blavackou by som si vedel predstavit...lebo do BA su dobre spoje...zalezi to hlavne od vas kolko mate volneho casu a ake mate spoje
je to individualne ... ak ma niekto dlhodoby vyrovnany vztah, tak mal by to zvladnut...ale nie vsetky vztahy su idealne a nekomplikovane a je tazko ich udrzat aj ked su blizko a nieto daleko od seba..
podla toho ci sa stretavate a ako je to daleko....ked mas auto tak by mi nevadilo ani keby ze je zo ziliny...sak z BA tam ide dialnica...a vecer tomu mozes dat ak je sucha cesta co da auto
mno podla mna je to v pohode priatel je odomna vzdialeny niečo cez 170 km a zvládame to,chodim k nemu na weekendy a cez prázdniny voláme si piseme a je to v pohode....vcera vecer so m od neho prisla a bolo nam uplne super,ted patek sa mi neda ist ale na buduci tyzden idem zas a uz sa tesim na nho mocik
No skor zalezi ci ten vztah prave zacinaju alebo uz maju cosi za sebou... Ak je to prva moznost, ze ste sa stretli v tabore, na dovolenke, brigade alebo na nete a byvate v rozdielnych mestach - nema to sancu, je to krute, ale je to tak (vlastne skusenosti).
Nieco ine je ak mas vztah a jeden z vas musel niakam prec, to sa zvladnut da, ale zalezi uz na viacerych faktoroch.
@6 neviem podla coho sudis ze taky vztah nema sancu...urcite sa da zvladnut, ale chce to velku davku dovery a tak isto plati aj to co napisal @blackknight
@8 kosmik podla vlastnych skusenosti a skusenosti dalsich ludi co poznam, ked zacnes vztah cez net a ste od seba povedzme 100km neuhras to pretoze na zaciatku musis cloveka spoznat a byt s nim co najviac a to sa takto uhrat neda kedze cez tyzden mas skolu a nemozes tam byt kazdy vikend kedze na strednej sa musis aj ucit (na vyske tiez ale ta sa da viac flakat) a mas aj dalsie povinnosti atd atd
A to uz som tam zaratal aj tie peniaze na cestovne, kedze cestovat kazdy tyzden je vcelku nakladne a je jedno ci pozuijes vlastne auto alebo bus/vlak.
mno my to zvladame ale asi len preto ze priatel je starsi a zaraba korunky takze ma moze podporit :ň mi prispieva na cestovne..ina ksi to neviem predstavit....je to moc 170 km ale tka ak nam to vydrzi po skole dem k nemu zatial je to len na weekendoch a prazdninach
@9 Ano to, co hovoris je pravda. Ale nemozes to vyhlasovat kategoricky. Povedal by som to tak, ze ten vztah ma mensiu sancu to ustat. Ale nadej tam je vzdy
vstah na dialku nie je to prave si myslim. milovanu osobu mas mat pri sebe a nie kilometre vzdialenu. Ale asi je to vsetko len na povahe. Pokial clvoeku vyhovuje toho druheho vydiet par krat do mesiaca tak nie je problem. A zasa ak vzdialensot to je aj to je podstatne.
Ale ak berem ako vzdialenost nieco fakt daleko, tak si myslim, ze taky vstah nema daku velku buducnost. ale je to len moj nazor.
no, dá sa to prežiť, ak sa tí dvaja majú radi, všetko sa dá..je to síce tažšie, ale pri vlastnom sebazaprení je to vcelku možné...u mňa s mojim priateľom ani tak nejde o to, že sme od seba vzdialení pár stoviek km, ale skôr o ten čas...ale keď človek chce, všetko sa dá...
@6..nie je to tak daleko..je to hodinka vlakom....nerobi mu problem chodit zamnou...skor mu robi problemy otec...aj teraz mal prist lenze ho otec nepustil lebo mu preplo a musel niečo robit v garáži a podobne ...a mne chýba stale viac
@19 ...no ano ma 21...ved to som mu povedala aj ja...ale asi to nie je take jednoduche s niektorymi rodičmi....ked s nim byva pod jednou strechou a nechce aby ho vyrazil z domu a podobne
@21 ...tak dobre....to či je jeho otec dobry si nedovolim povedat....len viem že ho vkuse buzeruje za vsetko....a tak...a to je jedno proste si nedovoli protirečit mu....
akoze da sa to zvladnut mne by na tom chybalo ze nemoze ten chlana za mnou hocikedy naprikla dvecer prist a prekvapit ma alebo ked jemi zle nemoze len tak dobehnut a to by mi vadilo ale ked to niekomu tak vyhovuje tak s ada zvladnut aj taky vztah
@13 no ano ma mensiu sancu, ale vychadzam z toho, ze prosto vzdy sa stane nieco ci uz medzi nimi alebo jednemu z nich a povedzme si uprimne ked napr chalan nemoze prist utesit priatelku raz da sa to prezit ale ked sa to stane castejsie tak sa 100%najde niekto iny kto ju utesi, potom zas a zas... a za nejaky cas je vztah v haji, kvoli takymto drobnostiam ktore sa nakopili a stali sa prekazkou. A to sa stane takmer vzdy.
Po roku a pol sa z môjho vzťahu na diaľku stáva niečo úplne iné. Sťahujem sa k priateľovi, od zajtra bývam s ním, čiže tvrdím, áno, vzťahy na diaľku sa dajú prežiť, ak sú dvaja ľudia tolerantní a samozrejme aj zaľúbený...
ten rok a pol bol ťažký, ale zároveň jednoznačne najkrajší z môjho života, takže som spokojná.
317 km a vyzdržalo to 2 mesiace bez stretka len porste webka a nič....no skončila som to ja lebo ma to nebavilo... no co narobime zivot je pes...a nikoho to este nezabilo
Záleží od konkrétnych okolností ale som presvedčená o tom že sa to dá...
Poznám dva páry - jeden spolu vydržal na diaľku asi dva roky, momentálne už bývajú spolu, ďalší sa dali dokopy cca. pred polrokom a pokiaľ všetko vyjde ako má, tak na diaľku to bude už len rok...
Takže myslím že pokiaľ je šanca že v priebehu blízkej budúcnosti (cca. tri roky) budú môcť urobiť zo vzťahu na diaľku vzťah nie na diaľku, pokiaľ sú si blízki a tak, tak nevidím dôvod prečo by im to nemalo vyjsť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Nieco ine je ak mas vztah a jeden z vas musel niakam prec, to sa zvladnut da, ale zalezi uz na viacerych faktoroch.
A to uz som tam zaratal aj tie peniaze na cestovne, kedze cestovat kazdy tyzden je vcelku nakladne a je jedno ci pozuijes vlastne auto alebo bus/vlak.
Ale ak berem ako vzdialenost nieco fakt daleko, tak si myslim, ze taky vstah nema daku velku buducnost. ale je to len moj nazor.
ten rok a pol bol ťažký, ale zároveň jednoznačne najkrajší z môjho života, takže som spokojná.
Poznám dva páry - jeden spolu vydržal na diaľku asi dva roky, momentálne už bývajú spolu, ďalší sa dali dokopy cca. pred polrokom a pokiaľ všetko vyjde ako má, tak na diaľku to bude už len rok...
Takže myslím že pokiaľ je šanca že v priebehu blízkej budúcnosti (cca. tri roky) budú môcť urobiť zo vzťahu na diaľku vzťah nie na diaľku, pokiaľ sú si blízki a tak, tak nevidím dôvod prečo by im to nemalo vyjsť.