Ak sa berie za gentlemanstvo že podržím dvere žene, alebo staršiemu človeku, že zásadne púšťam cez dvere ženy (kedysi aj učiteľov) a hmm... Je toho dosť
@murcatko urcite bude radsej ked jej otvoris dvere a podrzis ich ako ked ich zamknes
bude radsej ked do podniku vojdes prvy ako aby si poslal ju....
ale
14r baba ti povie ze "je to trapne" ked sa k nej budes spravat tak alebo romanticky...
napr. mi bolo povedane ze na veceru nepojde somnou lebo je to trapne a neviem co... po roku vztahu mi povedala "ale niekedy by sme mohli ist spolu na veceru nie ? " takze co si o tom pomyslis ? baby/zeny musia dospiet aby to pochopili (a aj chalani/muzi (niektori) aby sa aj tak slusne zacali spravat a pochopili to )
Raz za čas, ked mi otvorí dvere, tak je to v pohode. Ale aby mi ich otváral stále, podržiaval kabát, všade ma púšťal prvú a pod. tak to mi skor leze na nervy a zda sa mi to pupuske. Tak ako aj prilis romanticki chalani, zachvilu ma začnú nudiť co uz som asi výnimka
@adaadisallaares vazit si zenu by mala byt pre muza samozrejmost, nech sa ta zena knemu sprava akokolvek zle, gentelman sa nebude znizovat na jej uroven..
@bress napríklad do každého podniku má ísť muž prvý. Je to starý zvyk a je to kvôli tomu, že kedysi sa v salónoch na divokom západe často strieľalo a muž mal ísť prvý, aby ak sa náhodou guľka dostala ku dverám, nech zasiahne jeho a nie ženu
...Podrzat kabat je teraz uz nezvycajne, pamatam sa, ako som bola v (pozitivnom) soku, ked mi to jeden urobil, ale to bol starsi pan a rodeny Anglican. A moderni Anglicania su gentlemeni vsetci, aj baby. Kazdy kazdemu podrziava dvere Podla mna je to mile.
@bluepanter To ale nieje gentleman ale otvárač dverí. Dievčatám sa dvere otvárajú pretože ich gentleman považuje za spoločensky dôležitejšie. Vyššie v spoločenskom rebríčku úcty gentlemana ako ženy sú len staršie osoby.
"Gentleman je muž, který se chová slušně i k lidem, které nepotřebuje."
@tuba ale to je prilis individualne. niekomu vadi, ze sa i podrzia dvere a ina by nedbala kebyze ju na rukach nosi
myslim vsak ze napriek emancipacii a feminizmu, je to nieco co by ani vacsina zien nechcela aby zaniklo.. uz len preto, lebo gentleman si ich i bez tej emancipacie ucti a sprava sa k nim uctivo a rovnocenne..
ale ako tu uz niekto spominal.. nie je to len o zenach, ale o ucte k ludom celkovo..
@johnysheek jasne ved ja to nikomu neberem...ale zase no...odtial potial...ako som napisala...podla nalady...ja si to tiez viacmenej cenim, lebo mam takeho chalana ale poznam aj takych, nechutnych, co sa na to hraju, a dvere otvaraju s vyrazom uz vypadni, nemam cas...
@tuba gentleman nie je ten co otvara dvere. tomu sa vravi vratnik alebo vyhadzovac
inu.. mal som spoluziaka, ktory sa tiez snazil byt gentlemanom.. resp on nim i bol, ale fakt to velmi prehanal.. niekedy je lepsie "ne"akcia ako akcia..
Nemam rad nazory typu: Dvere si viem predsa otvorit aj sama. O to tu predsa vobec nejde. Ide o hlavne uctu k opacnemu pohlaviu. Pokial si to nevie nejaka vazit, nech ide do certa. A vraj tolko percent je pre ano... HA! Ja otvorim a podrzim dvere kazdej jednej, kazdu jednu pustim prvu, ked niekde s nejakou som (kamaratkou, rodinou alebo co), v nejakej restike alebo neviem kde, odsuniem jej stolicku, som k nim mily atd atd... Lenze tych co si to vazia je bohuzial cim dalej tym menej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ak sa berie za gentlemanstvo že podržím dvere žene, alebo staršiemu človeku, že zásadne púšťam cez dvere ženy (kedysi aj učiteľov) a hmm... Je toho dosť
bude radsej ked do podniku vojdes prvy ako aby si poslal ju....
ale
14r baba ti povie ze "je to trapne" ked sa k nej budes spravat tak alebo romanticky...
napr. mi bolo povedane ze na veceru nepojde somnou lebo je to trapne a neviem co... po roku vztahu mi povedala "ale niekedy by sme mohli ist spolu na veceru nie ? " takze co si o tom pomyslis ? baby/zeny musia dospiet aby to pochopili (a aj chalani/muzi (niektori) aby sa aj tak slusne zacali spravat a pochopili to )
ale ja mam lepsiu otazku..
Poznate dievca/zenu ktora sa vie spravat/byt ako lady??
ospravedlnuje sa to iba vtedy ak je baba ako pretekar
@yukari skôr gentle-to both sex
"Gentleman je muž, který se chová slušně i k lidem, které nepotřebuje."
myslim vsak ze napriek emancipacii a feminizmu, je to nieco co by ani vacsina zien nechcela aby zaniklo.. uz len preto, lebo gentleman si ich i bez tej emancipacie ucti a sprava sa k nim uctivo a rovnocenne..
ale ako tu uz niekto spominal.. nie je to len o zenach, ale o ucte k ludom celkovo..
"gentle man" nielen "gentle to women"
uz ma to trapi nejaku tu dobu
inu.. mal som spoluziaka, ktory sa tiez snazil byt gentlemanom.. resp on nim i bol, ale fakt to velmi prehanal.. niekedy je lepsie "ne"akcia ako akcia..