nwm neco by sa naslo ale az tak asi ked som mal ale 5 alebo kolko , no urcite si to nepametam jasne iba nejake zablesky. sak ja nwm ani co sa deje teraz
@liaaaa kks, to je meno. ani ja si to neviem vysvetlit. nie zeby som si pamatala radsej poziadavky v memorande naroda slovenskeho, ja si radsej zapamatam to, ze moja babka nosila bodkovany sveter
@hluzar tak si zazrak prirody potom, pretoze ak ma pamat neklame, tak v mudrych knizkach sa pisalo, ze ciastocna kognitivna pamat sa vacsinou datuje okolo 2.5 roku zivota, kedy si clovek hmlisto pamata urcite veci, mechanicka pamat je od 3och rokov ( spomienky su uz beznejsie )
z vedeckého výskumu tieto spomienky siahajú do 2.5-3.5 roka, hlbšie spomienky majú ojedinele jedinci, ktorí sú nejako psychický narušení ale bez srandy
ja fakt nevim ked uz tk si niekedy spomuinam na pocity.... ...ale z takeho uz take 6rocne detstvomi pripomína napr. vona toho malinkého balzamu na pery za 10sk ruzove alebo biele
@mato29 hovorim, 1rok a pamatat si veci, to je hlupost.. si maximalne vytvorili asociacie, lebo im o niecom hovoril niekto ( napr rodicia ) a v mladosti si to prekrutili, ze si to pamataju.. a ak hej, tak potom nvm..napriklad to co pises
mne sa zdá že si pamätám keď ma krstili a to som bola dooosť malá... ale asi to je len nejaký výplod mojej fantázie pričom som presvedčená že to bolo naozaj ale v skutočnosti sa to nestalo
Moja prvá spomienka je asi taký úsek, ked som strašne revala, lebo mi mamina natierala tvár s nejakým krémom, čo straaašne smrdel, a nevedela som, ako mám dať inak najavo, že to nechcem... Totiž, rozprávať som nevedela... To som mohla mať niečo rok a pol, čiže som asi neskôr byť nemohlo
ja si pamatam ako ma babka vyzdvihla v skolke v petrzalke, ale zdalo sa mi ze som nechodila do petrzalky tak som sa opytala matky a zevraj hej..a potom si este pamatam na spoluziaka v skolke ako nam ukazoval zeleny sopel :/
Moja najstaršia spomienka je, ako som sa neuveriteľne zgrcala
Inak vôbec netuším, čo sa dialo medzi mojimi jedenástimi - štrnástimi rokmi, keď mi niekto pripomenie nejakú udalosť, vôbec netuším, že sa také niečo stalo. Minule som stretla kamaráta, kt. poznám celú večnosť a na ZŠ sme boli máličko nerozluční, a dobrých 5 minút som uvažovala, ako sa preboha volá :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a mam zopar hmlistych spomienok aj z ranejsieho obdobia, no to uz neviem casovo vymedzit
dieťa až v dvoch rokoch vie, že obraz, na ktorý sa pozerá do zrkadla, je jeho
@n0win0u aj ja si pamatam z 1 roku a nie som ziadny zazrak prirody, ale pamatam si len to jedine
Inak vôbec netuším, čo sa dialo medzi mojimi jedenástimi - štrnástimi rokmi, keď mi niekto pripomenie nejakú udalosť, vôbec netuším, že sa také niečo stalo. Minule som stretla kamaráta, kt. poznám celú večnosť a na ZŠ sme boli máličko nerozluční, a dobrých 5 minút som uvažovala, ako sa preboha volá :/