Či je pokrvná príbuznosť starých rodičoch, alebo po prastarých rodičoch, alebo po prastarých rodičoch...
Nuž ťažko povedať, ale tipujem, že to bude minimálne tie generácie, ktoré si pamätali všetci žijúci členovia tvojej rodiny.
Čiže ak si sa narodil, a žila tvoja prababka v tom čase, a ona si pamätala (čiže videla živých) svojich starých rodičov - tak minimálne po túto rovinu podľa mňa trvá pokrvná príbuznosť.
Čiže všetkých príbuzných, ktorých zažil (živých) aspoň jeden z tvojich predkov.
Ale túto definíciu som si vymyslel... Čiže moja prababka ktorá už zomrela, ale žila asi do mojich 16-17 rokov (to bola stará mama mojej mamy), si pamätala svojho otca i deda (i keď tých som nikdy nevidel), čiže tam by som dal pokrvnú príbuznosť. Keby si moja prababka nepamätala deda (že ho nikdy nevidela, lebo zomrel skôr, ale iba otca, tak potiaľ by som to dal).
Proste aspoň jeden žijúci člen tvojej rodiny videl živého toho človeka.
@skeletonjack to si nemyslím, lebo teoreticky by polovica ľudí v tejto krajine bola "pokrvne príbuzná", keby to bolo donekonečna. Podľa mňa sa to ráta na istý počet generácií. A ja si myslím, že optimálne je to ako som to rozrátal ja (aj keď možno je aj nejaká vedecká definícia).
Lebo ja sa nepovažujem za pokrvného príbuzného človeka, ktorého nikdy živého nevidel žiaden môj v čase môjho narodenia žijúci predok. Čiže prababkin dedko áno (aj keď zomrel napr. 60 rokov pred mojim narodením), ale prababkin pradedko už nie, lebo toho nikdy prababka živého nevidela, čiže žiadne spojenie typu "prababka hovorí pradedko vraj hovorieval - tak to nehovorí, lebo to si nepamätá, keďže sama toho svedkom nikdy nebola, keďže pradedko jej zomrel skôr ako sa narodila"
vyzerá to že som sa zamotal ale presne viem čo píšem (asi treba ísť spať
podľa môjho skromného názoru to myslel tak nejako, že koľký (dajme to mu) bratranec z x-tého kolena sa berie ešte stále ako príbuzný. Ale na to odpovedať neviem ....A to s tou prababkou, ktorá si pamätá pradeda, som ešte nepočula...neznie to zle, ale to by som bola pokrvne príbuzná s polkou mesta...asi...
@14@anonym256 ...asi to je len po bratrancov a sestrenice(ale čím vzdialenejší človek tým lepšie). Apropo ako to je z druhého a tretieho kolena :S a dobrá otázka dokedy asi skôr pokial trvá pokrvná príbuznosť.
myslim ze sa to na generacie ratat nemoze lebo v dna retazci sa moze urcita cast na niekolko generacii skryt alebo niektoru vynechat a v dalsej sa objavy zas...pokial ide o incest alebo nieco take tak je to velka pravdepodobnost ze to nedopadne dobre...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale kvoli tomu si si nemusela zakladat novy nick
Či je pokrvná príbuznosť starých rodičoch, alebo po prastarých rodičoch, alebo po prastarých rodičoch...
Nuž ťažko povedať, ale tipujem, že to bude minimálne tie generácie, ktoré si pamätali všetci žijúci členovia tvojej rodiny.
Čiže ak si sa narodil, a žila tvoja prababka v tom čase, a ona si pamätala (čiže videla živých) svojich starých rodičov - tak minimálne po túto rovinu podľa mňa trvá pokrvná príbuznosť.
Čiže všetkých príbuzných, ktorých zažil (živých) aspoň jeden z tvojich predkov.
Ale túto definíciu som si vymyslel... Čiže moja prababka ktorá už zomrela, ale žila asi do mojich 16-17 rokov (to bola stará mama mojej mamy), si pamätala svojho otca i deda (i keď tých som nikdy nevidel), čiže tam by som dal pokrvnú príbuznosť. Keby si moja prababka nepamätala deda (že ho nikdy nevidela, lebo zomrel skôr, ale iba otca, tak potiaľ by som to dal).
Proste aspoň jeden žijúci člen tvojej rodiny videl živého toho človeka.
Lebo ja sa nepovažujem za pokrvného príbuzného človeka, ktorého nikdy živého nevidel žiaden môj v čase môjho narodenia žijúci predok. Čiže prababkin dedko áno (aj keď zomrel napr. 60 rokov pred mojim narodením), ale prababkin pradedko už nie, lebo toho nikdy prababka živého nevidela, čiže žiadne spojenie typu "prababka hovorí pradedko vraj hovorieval - tak to nehovorí, lebo to si nepamätá, keďže sama toho svedkom nikdy nebola, keďže pradedko jej zomrel skôr ako sa narodila"
vyzerá to že som sa zamotal ale presne viem čo píšem (asi treba ísť spať