keď idem do nejakej krajiny, tak nemôžem čakať, že tam všade budú rovnaké zvyklosti, aké poznám z cestovania po západnej európe. jednoducho sa musím naučiť, že niekde mám chodiť s hlavou dole a s peniazmi zrolovanými v kakáči.
jednoducho, pokiaľ nebudem o tie problémy priam prosiť svojím správaním a výzorom, tak je minimálna šanca, že sa mi niečo stane.
pokiaľ budem rešpektovať ohrozené územia a podobne.
kamarátku prednedávnom prepadli v Brazílii a okradli ju o všetko okrem dokladov (prepadli celý bus). a zanevrela na Brazíliu? nie, ešte aj nadáva na ľudí, ktorí tam prídu, sadnú si s plným kufrom na ulicu a z milióndolárového mobilu si rezerevujú hotel a potom sa čudujú, že ich prepadli.
správať sa ako turista je na škodu.
treba byť obozretný.
a tým všetkým som chcela povedať, že sa nebojím ísť nikam. len sa treba vedieť prispôsobiť.
blizky vychod, tam by som sa fakt bala ist, do nejakej vojnou postihnutej oblasti.. a tiez by som sa bala ist na Antarktidu lebo by som tam isto umrzla
prepadnúť alebo ublížiť ti môžu kdekoľvek,bez ohľadu nato,kde sa práve nachádzaš..je jedno,či si v nejakej moslimskej krajine alebo večer na zástavke..šialenci sú všade
Určite by som dobrovoľne nešiel do vnútrozemia Ukrajiny - tam tí ,,domorodci,, dokážu rozobrať auto aj za pochodu a potom by som sa už len mohol prizerať ako mi obličku vyberajú
Sa nepotentujte s Luníkom IX.Bola som tadiaľ niekoľko krát nútená prechádzať (samozrejme nie úplne domácim popod okná) a aj keď rozhodne nie som nenápadná, vypočula som si jedine ,,Dobrý deň".
Za bieleho dňa je tam v istých častiach rovnako bezpečne ako všade inde, ak sa nestretnete so skupinkou viac ako troch spoluobčanov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
budúci rok ideme do Vojvodiny, takže očakávam dosť dobrú divočinu
keď idem do nejakej krajiny, tak nemôžem čakať, že tam všade budú rovnaké zvyklosti, aké poznám z cestovania po západnej európe. jednoducho sa musím naučiť, že niekde mám chodiť s hlavou dole a s peniazmi zrolovanými v kakáči.
jednoducho, pokiaľ nebudem o tie problémy priam prosiť svojím správaním a výzorom, tak je minimálna šanca, že sa mi niečo stane.
pokiaľ budem rešpektovať ohrozené územia a podobne.
kamarátku prednedávnom prepadli v Brazílii a okradli ju o všetko okrem dokladov (prepadli celý bus). a zanevrela na Brazíliu? nie, ešte aj nadáva na ľudí, ktorí tam prídu, sadnú si s plným kufrom na ulicu a z milióndolárového mobilu si rezerevujú hotel a potom sa čudujú, že ich prepadli.
správať sa ako turista je na škodu.
treba byť obozretný.
a tým všetkým som chcela povedať, že sa nebojím ísť nikam. len sa treba vedieť prispôsobiť.
Slovensko - Bratislava - Petrzalka - Kopcianska
oni sa s vrazdenim neseru..
ale tak asi nejake tie Azijske staty ako Irak,Afganistan atd - tam by som fakt ze nesla.
alebo v Afrike ako su Zambia a tamtie vselijake, kde to tam beha samy divoch
Štáty v strednej Afrike.
Mexiko, Čečensko, Luník IX. (Košice) atď.
a to je asi všetko, čo mi teraz napadá.
ale staci mi studovat v BA...
Za bieleho dňa je tam v istých častiach rovnako bezpečne ako všade inde, ak sa nestretnete so skupinkou viac ako troch spoluobčanov.
Zatial som zivy a zdravy...
Ale rozhodne by som nesiel do krajiny, kde prebieha vojna.