ahojte nemate nejake skusenosti s dobrovolnickou cinnostou na slovensku najlepsie v bratislave alebo cesku/ v zahranici, alebo nejake festivali kde by sa dalo ist?
oblas TN kraja len neviem načo sa chceš zamerať ja som ešte na festivale nerobila- skor rozne iné akcie jednodnové prip. tábory..a keď dokončím sš chcem ísť niekam do zahraničia na rok do nejakej organizácie
@wonderlua tak ja neviem, čo chceš robiť. ja som dobrovoľníkom v oblasti sociálnych služieb (bola som asistentkou v škôlke pre rómske deti a potom lektorkou volnočasových aktivit v nízkoprahovom centre pre rómske deti), sem tam pomáham aj s inými vecami, najmä pri festivaloch (napr. výstava robotického umenia). Pohodu a tak spomínať nebudem, to je úplna klasika pre mnohých.
ja dobrovolnicim v nemocnici na detskej onkologii, cize to je asi tiez mimo tvoj zaber ... ale v Bratislave je toho dost, ked sa clovek poobzera v minulosti som dobrovolnicila v kniznici, cajovni UPC, chodila do detského domova a aj cerveny kriz organizuje mnozstvo dobrovolnickych aktivit
Ja som napr. pomáhal pri organizovaní jedného dobrovoľníckeho festivalu - myslím, že niečo také malo fakt zmysel. Z tých menších vecí som sa zapojil aj napr. do čistenia nelegálnych skládok, organizovania menších konferencií...
Možností je naozaj veľa, stačí si vybrať (alebo vytvoriť nejakú vlastnú)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
@grietusha ano na pohodu sa chystam tento rok a na ake festivali sa prosimta da este?
Ja som napr. pomáhal pri organizovaní jedného dobrovoľníckeho festivalu - myslím, že niečo také malo fakt zmysel. Z tých menších vecí som sa zapojil aj napr. do čistenia nelegálnych skládok, organizovania menších konferencií...
Možností je naozaj veľa, stačí si vybrať (alebo vytvoriť nejakú vlastnú)
Popozeraj napr. facebook, rôzne združenia, a podobne... Prípadne aj tvoje okolie, sama uvidíš, kde je problém a kde môžeš pomôcť
Aby som ale nepísal len všeobecne, nejaké príklady:
Tu sú nejaké ponuky - » dobrovolnictvo.sk
Čo sa týka čistenia prírody, napr. » www.facebook.com/zelenahliadka...
Tu je info o nejakých projektoch pre Slovákov:
» www.facebook.com/groups/15932688...
Prípadne kľudne priamo oslov nejaké organizácie s tým, že sa ti páči čo robia a rada by si pomohla, nemyslím, že by pomoc odmietli