Čaute, podľa dohody o brigádnickej práci študentov nemôžem odpracovať viac ako 350 hodín ročne pre daného zamestnávateľa? Čo by sa stalo, ak by som tento limit prekročila? Ďakujem za všetky odpovede.
@deliska nic take studenti nemaju, to by vsetci moji doterajsi zamestnavatelia mali problem so zakonom,
dohoda o vykonani prace ma limit 350h rocne (pretoze by mala byt uzatvarana na take "kratkodobejsie az jednorazove srandy"), ale tu moze hocikto uzavriet, nemusi byt student ...
ako student by si mala v priemere mat 80h mesacne max (ano v priemere za 12 mesiacov)
@matwejo takže sa nemusím báť, že keď prekročím 350 hodín, že ma vyhodia? Tých 80 hodín mesačne mi v pohode vychádza... no 80 hodín * 12 mesiacov = 960 hodín za rok, čo je v porovnaní s 350 trochu vyššie číslo
Zavisi to od toho o aky pracovny pomer presne ide. Ak ide o dohodu o pracovnej cinnosti (napriklad pravidelne upratovanie kanclov, udrzba, umyvanie okien, proste vopred presne nevymedzenu pracu), tak je to max 10 hodin tyzdenne, ak ide o dohodu o vykonani prace (jednorazova konkretna cinnost - napriklad upratanie 50 skladov), tak je to 350 hodin rocne.
Cize v prvom pripade je to okolo 500 hodin rocne, v druhom je to hocikolko, len ta zamestnavatel musi papierov zamestnat na rozlicne cinnosti po prekroceni limitu. Cize raz ta zamestna na 350 hodin povedzme na predaj vianocnych stromcekov a po odpracovani 350 hodin zas na spravu skladu s tymito stromcekmi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
dohoda o vykonani prace ma limit 350h rocne (pretoze by mala byt uzatvarana na take "kratkodobejsie az jednorazove srandy"), ale tu moze hocikto uzavriet, nemusi byt student ...
ako student by si mala v priemere mat 80h mesacne max (ano v priemere za 12 mesiacov)
Cize v prvom pripade je to okolo 500 hodin rocne, v druhom je to hocikolko, len ta zamestnavatel musi papierov zamestnat na rozlicne cinnosti po prekroceni limitu. Cize raz ta zamestna na 350 hodin povedzme na predaj vianocnych stromcekov a po odpracovani 350 hodin zas na spravu skladu s tymito stromcekmi.