ak by to bola jedna z tych drzich nevychovanych nafukanych mysliacich si ze jej patri svet tak bez mihnutia oka, ale ak by to bola fakt taka stara neladna tak asi nie no
Miestenku by som mal pravdepodobne zo zavaznych dovodov (dlha cesta a pod.), takze by som ju odtial rozhodne vyhodil. A okrem toho, nebudem predsa stat, ked som si zaplatil miesto.
sú kadejaké babky....napríklad babky dobré, babky zlé, babky ježibabky...takže to by záležalo asi od toho,ktorá je to kategória....lebo predstava, že by potom celú dobu na mňa spoza dvierok pozerala a preklínala ma...fuh tak to radšej postojím
vo väčšine prípadov si miestenku nekupujem, ale keby som si už kúpila, tak by som sedieť chcela...a isto by práve v tom kupéčku sedel aj niekto bez miestenky, kto by sa s tou babkou mohol vymeniť!
ak uz by som mal zakupenu miestenku dotycnej by som oznamil ze sedi na mieste na ktore mam zakupenu miestenku no v zapati by som jej ponukol ze ak chce moze ostat sedet ak by bola dostatocne stara alebo by mala nadrozmernu batozinu. keby to spravil clovek pod dochodkovym vekom tak bez milosti good bye
Asi by som sa jej najprv slušne spytala, prečo sedi na mojom mieste. Pretože predsalen, mohla sa aj pomuýlit. Ak by z toho vyplinulo to, že sa sekla, tak by som ju požiadala ,nech si sadne na svoje miesto.
Ak by to bolo ale tak, že by nemala miesto a preto si sadla na moje, tak asi by som nemala to srdce vyhodit ju. Som makkys.
asi nie, škaredo by som na ňu asi najskôr pozrela, ale potom by mi jej prišlo ľúto. ale keby sa mi nepáčila, keby mala taký ten pohľad zlej mrchavej babky, tak by som možno bola krutá
určite nie. kde žijeme prepána. ak je stará a vetchá, je prvoradé aby tam niekde neumrela alebočo. aj keby bola ufrflaná a nesympatická už od pohľadu. to je čisto záležitosť ľudskosti, na to netreba byť gentle..
Akože nie,lebo mimo moj zlý pocit by ma neznášalo celé kupečko a celá cesta by bola nanič.. ale 3hodiny stáť tiež nie je sranda. No dáke miesto by sa už len uvolnilo..
Asi podľa toho kam cestuje. Pár zastávok by som sa na to mohol vyjebkať, ale ak by som tam mal stáť dve hodiny... nuž babka, je mi to ľúto, ale dovidenia, nech si o mne myslí kto chce čo chce, nejaké tie pravidlá majú platiť pre všetkých rovnako a nie ich porušovanie prehliadať a ešte aj odmeňovať na úkor toho čo ich dodržuje.
@luc.ka už som to urobila a je mi jedno čo si kto o tom pomyslí, niektorí dôchodcovia na tom stavajú, že keď sú starí, tak majú zákonite právo na to miesto, ale to nie je pravda. Ak ja to miesto zaplatím, nevidím dôvod na to aby som ho tam nechala sedieť. ak je však miesto voľné hneď vedľa, tak dotyčnú osobu nechám sedieť na mojom mieste, pokým nepríde niekto komu som obsadila miesto tým-pádom jemu.
@luc.ka ale nie som až taká sviňa, ak vidím, že je niekomu vyslovene moc zle (je jedno či je to dieťa, alebo starec) a mne je vcelku znesiteľne, tak ho pustím sadnúť aj na moje zakúpené miesto, ak vidím, že nik sa nemá k činu. Potom sa ostatní, cítia trápne, keď príde sprievodca a ja so zakúpenou miestenkou a ťzp prepustím svoje miesto. (aj toto sa mi už stalo)
ale ako hovorím, ak chce niekto silou mocou sedieť vo vlaku, má mať miestenku. Preto sa aj zastanem mladších "miestenkárov" keď vyhodia hoc aj xy rokov starého človeka zo svojho zakúpeného miesta.
Zrejme by som to nedokázala tak okato a priamo, doteraz som vyhadzovanie ľudí z môjho miestenkového miesta nechávala na človeka, ktorý cestoval so mnou.
Spýtala by som sa jej kam cestuje, navrhla, že ju tam nechám jednu/dve zastávky ešte a dúfala by som, že sa dovtedy uvoľní miesto niekde, či už pre ňu, alebo pre mňa.
v prvom rade by som sa jej oznamil, ze sedi na mojom mieste. Nasledne by som sa jej spytal, ci nema svoju miestenku. V pripade, ze by mala, tak ju doprovodim a sadnem si, ak nie, tak by som sa zachoval podla jej reakcii. Ale sediet by som ju zrejme nechal a odpratal by som sa do restauracneho vozna na pivo
Pokusalo by ma to a nakoniec vy som sa asi neodvazila ale keby som bola velmi prevelmi unavena tak si viem predstavit, ze tu unavu prirovnam k jej starobe a vzhladom na to by som povedala nieco prevelice diplomaticke, take ze sa to da pochopit aj vo variante: som rada, ze som vam mohla poskytnut moje misto a uzite si ho a dufala, ze to pochopi ako zdvorily vyhadzov, lebo na viac by som sa asi nezmohla
ak si je kde sadnut, tak nevyhadzujem a sadnem si inam na volne miesto.
ak ma odtial vyhodia alebo volne nie je, tak by som asi vyhodila. ale zavisi to od okolnosti.
btw. @luc.ka nejako nerozumiem tomu moralizovaniu. babka nebabka, rovnako si to miesto moze zaplatit ako ja, ak chce sediet. that´s the point. ja si napriklad kupujem miestenky pravidelne a ak by sa toto tiez stavalo pravidelne, ze nemam to srdce vyhodit niekoho, tak to nie su centy, ale pekne peniaze, kedze miestenka stoji okolo eura. v mhd kde to takto nefunguje pustam starsich ludi sediet pravidelne.
nie, mala som obcas pocit ze ako jeden zo starsich a relativne normalnych userov vies normalne odpovedat a nie len davat taketo hlasky. o presviedcanie ta nikto neziada. skor ma ZAUJIMALO preco by si sa divno pozerala po takom cloveku.
to je vsetko. zelam pekny den a daj si nieco sladke.
len som sa snažila vyjadriť moju osobnú neschopnosť odpovedať na túto otázku "jednoznačne áno" alebo "jednoznačne nie", lebo nepovažujem všetky takéto prípady za rovnaké. @24 bola hraničná situácia, v ktorej by v mojom prípade určite vyhrala ľútosť a ľudskosť. preto som dala "neviem" a preto mi pripadá trochu choré všeobecne zhrnúť všetky prípady ako podradené cene miestenky.
ano, ale iba ak pod "Dokázal by si vyhodiť nejakú stárú babku keby si mal miestenku v preplnenom vlaku a sedela by na tvojom mieste ?" myslime "mas chut na nutelu?"
Áno. Bez mihnutia oka. Pokiaľ sa nič nezmenilo, tak v každom vagóne sú rezervované miesta pre ZŤP osoby, nech si ide sadnúť tam. V rýchlikoch býva aj takzvaný "kripelvagón", ktorý je celý "pre cestujúcich s deťmi a zdvíhacou plošinou pre imobilných cestujúcich" a sú tam uprednostnení aj ZŤP
Dôchodcovia nad sedemdesiat majú lístok zadarmo. Jediné za čo si musia priplatiť je miestenka, ktorá stojí fakt minimum. Takže, ak má 90 a dve barle (čo by som sa divil, kam sa v takom stave do kelu trepe), mala si kúpiť miestenku, lebo je jasné, že celú cestu stáť nevydrží.
Argument s chudobnou babkou tiež neberiem. Hádam jej euro na viac stojí za to zdravie.
Asi by som najprv čakala a ak by ma to vážne prestalo baviť, boleli by ma nohy, bola by som nervózna a tak ďalej, asi by som skúsila ju poprosiť nech sa presunie. Na čo by mi isto dala rýchlo pohotovú odpoveď a bolo by to zbytočné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
pokiaľ by vyzerala že sa každú chvíľu rozpadne tak asi nie.
Ak by to bolo ale tak, že by nemala miesto a preto si sadla na moje, tak asi by som nemala to srdce vyhodit ju. Som makkys.
asi by som ju vyrazil a donutil druhych, nech ju pustia sadnut
ako som povedala, nie je babka ako babka. a je trochu smutné, ak je pre niekoho viac zopár centov, než zdravý úsudok.
ale ako hovorím, ak chce niekto silou mocou sedieť vo vlaku, má mať miestenku. Preto sa aj zastanem mladších "miestenkárov" keď vyhodia hoc aj xy rokov starého človeka zo svojho zakúpeného miesta.
Ak by tak nevyzerala, ktovie ...
Spýtala by som sa jej kam cestuje, navrhla, že ju tam nechám jednu/dve zastávky ešte a dúfala by som, že sa dovtedy uvoľní miesto niekde, či už pre ňu, alebo pre mňa.
ak ma odtial vyhodia alebo volne nie je, tak by som asi vyhodila. ale zavisi to od okolnosti.
btw. @luc.ka nejako nerozumiem tomu moralizovaniu. babka nebabka, rovnako si to miesto moze zaplatit ako ja, ak chce sediet. that´s the point. ja si napriklad kupujem miestenky pravidelne a ak by sa toto tiez stavalo pravidelne, ze nemam to srdce vyhodit niekoho, tak to nie su centy, ale pekne peniaze, kedze miestenka stoji okolo eura. v mhd kde to takto nefunguje pustam starsich ludi sediet pravidelne.
ber to ako chceš. keď nerozumieš, nerozumieš. čo už.
ok, ako myslis
máš pocit, že mám potrebu presviedčať ťa o svojom názore? lebo je mi to dosť u riti.
inak keby si si prečítala všetko, čo som napísala, tak by si hádam z toho ani nejaké prehnané moralizovanie nevyvodila.
nie, mala som obcas pocit ze ako jeden zo starsich a relativne normalnych userov vies normalne odpovedat a nie len davat taketo hlasky. o presviedcanie ta nikto neziada. skor ma ZAUJIMALO preco by si sa divno pozerala po takom cloveku.
to je vsetko. zelam pekny den a daj si nieco sladke.
len som sa snažila vyjadriť moju osobnú neschopnosť odpovedať na túto otázku "jednoznačne áno" alebo "jednoznačne nie", lebo nepovažujem všetky takéto prípady za rovnaké. @24 bola hraničná situácia, v ktorej by v mojom prípade určite vyhrala ľútosť a ľudskosť. preto som dala "neviem" a preto mi pripadá trochu choré všeobecne zhrnúť všetky prípady ako podradené cene miestenky.
stačí ti to takto? .)
podľa toho aká by to bola babka a kam by cestovala.
ale asi by som si šla pohľadať iné voľné bezmiestenkové miesto, kde by som zložila hnáty
Argument s chudobnou babkou tiež neberiem. Hádam jej euro na viac stojí za to zdravie.