asi nie, kedze som chlap... ale cital som svojho casu nejaku studiu, v ktorej sa pisalo, ze by muz teoreticky dokazal vynosit dieta pamatam si z toho uz len to, ze podkla tej studie by ale bol problem pri porode kvoli panvovej kosti, takze by hi musel vynosit napr. vo vajach, pretoze tam je koza najpruznejsia
Ja som bol v tom, že to primárne nerobia kvôli peniazom, ale preto, že chcú pomôcť párom, ktoré nemajú dieťa a peniaze sú iba taká protihodnota aby mohli nepracovať a aby mali odškodnenie za zdravotné riziko atď.
@lafiziq@2 jasné, pomáhať je síce pekné a ja rada pomáham, ale 9 mesiacov sa obmedzovať, znášať všetky nepríjemnosti a riziká tehotenstva, pôrodu, dbať na svoje zdravie a zdravie plodu, to proste pre cudzieho človeka nespravíš “z bratskej lásky”.
na druhú stranu keby napr. moja sestra nemohla mať deti a ja hej a už by som nejaké mala, tak by som vynosila, pretože je to rodina a nebolo by to pre peniaze.
cudziemu by som len za veľa peňazí a primárne pre peniaze a len vtedy, keď by som bola na tom tak finančne zle, že by to bola “najjednoduchšia” cesta k prežitiu. úplne najjednoduchšia by bola asi začať šlapať..
jednoducho ani jedno ani druhé si neviem predstaviť
@dz@3 ale tak zase sú liberálne krajiny, alebo aj dosť chudobné krajiny a ženy, kde by to jednak akceptovali, alebo toto bolo niekde v Gruzínsku... tak toto je prípad tej chudobnej, neviem koľko za to mohli dostať ale keď si v ideálnom veku kedy by si to mala zvládnuť bez komplikácií, a dajú ti dosť vysokú sumu, tak si viem predstaviť, že by do toho niektorí išli. Zvlast este v Gruzínsku... cim na vychod ides viac, tak tym bohatsi si... Slovak je na vychode boháč Rakušan na Slovensku... a tak dalej...
@wistingher@4 nepochopila som tvoj komentár, ja som reagovala na @2
jasné že kvôli peniazom to vynosili tie ženy a primárne kvôli peniazom a nie kvôli pomoci
bože jak milujem tento nový birdz a to, ako večne nepridá komentár tak ešte raz, nie asi by som to nedokázala, lebo nechcem byť tehotná, nechcem sa vystavovať rizikám ktoré tehotenstvo prináša a nechcem rodiť. radšej predám svoje vajíčka a nech si dieťa vynosí ten kto ho chce. ale ja to robiť nebudem, ani za peniaze ani z dobrej vôle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
na druhú stranu keby napr. moja sestra nemohla mať deti a ja hej a už by som nejaké mala, tak by som vynosila, pretože je to rodina a nebolo by to pre peniaze.
cudziemu by som len za veľa peňazí a primárne pre peniaze a len vtedy, keď by som bola na tom tak finančne zle, že by to bola “najjednoduchšia” cesta k prežitiu. úplne najjednoduchšia by bola asi začať šlapať..
jednoducho ani jedno ani druhé si neviem predstaviť
jasné že kvôli peniazom to vynosili tie ženy a primárne kvôli peniazom a nie kvôli pomoci
Len vajíčka.