Záleží od učiteľa. Ak to podáva zaujímavo, dáva príklady zo života tak sa takmer všetko dá odvodiť od toho. Doma doladím len nejaké nové pojmy a tak. Tak či tak sa ale učivo musím učiť doma. Z hodiny na hodinu sa neučím a pred testom by som si nevedela vybaviť konkrétne učivo. Napríklad dejepis sa podľa mňa zapamätať na hodine ani nedá. Tie omáčky okolo toho (prečo, začo, ako) jasné, že áno, ale mená, roky, miesta zabudnem hneď ako sa ich naučím.
a s učením no buď na to jebem, keď máme písomku a som namotivovaná tak si to prečítam v buse alebo pred hodinou...ak nie som namotivovaná tak nič, keď mám toho strašne vela a zisťujem že som z toho tupá a musím sa 4 ročníky odborných kokotín naučiť do pár mesiacov tak ma chytajú také záchvaty že sa idem učiť, čo sa najprv 4 hod. prehovoram a potom si prečítam celý zošit ročníka....a potom zasa mesiac nič nerobím
@ana111 skor naopak chémia sa da praveze pochopit na hodine a doma uz len precitat na chemiu som sa este neucil dlhsie ako par minut...za to dejepis ..ked ti dá 50 stran..no zapametaj si to na hodine!
Neucim sa doma ..a tejto mojej schopnosti sustredenia sa a rychleho zapamatavania si informacii som hrozne vdacna.. mam volny cas a zaroven same jednotky
zvyčajne hej. ale tak to zaleži aj od predmetu a vyučujuceho...napr literaturu nam vie profesorka tak pekne rozprávať že sa mi to hned vryje do pamäti.., ale ked sa sustredim tak jasne že si niečo zapamätam. niekedy sa ani učiť doma nemusim.
Ja uz do skoly nechodim par rokov, ale na korejcine si toho az tak moc nezapamatam a vacsinu sa musim ucit doma. Co mi pripomina, ze by som sa mal dnes do toho pozriet
Nikdy mi nestacili hodiny. To som zistila hned ako ucitelka povedala prvy krat ze zaciname odpovedat. Od zakladky stale doma a od zaciatku som preto neznasala skolu lebo som zistila ze bez pripravy doma zabudnem uplne neodhadnutelne percento uciva. A ze poznamky je tazko robit lebo co povazujem za dolezite ja vobec netreba, ze neviem vystihnut podstatu textu a ze ma to nebavi a odvtedy sa citim ako nekompetentny clovek a nezalezi na to co robim. Som duta a viem to skryt za kvanta prace.
z litiky si matne spomeniem, ze v ten/predosly den o niecom takom hovorila, lebo ju mame 4 dni v tyzdni
ostatne predmety mam raz za tyzden a netusim co sa tam deje, VELMI matne sa mi vybavuje, ze pred tyzdnom ucitel/ka MOZNO nieco take spomenula
a ucim sa velmi tazko, nerada tapam vo vedomostiach, rada mam v hlave vsetko systematicky ulozene a som nerada ked si neviem spomenut na nieco, lebo som si k tomu vytvorila nejaku pomocku, na ktoru som samozrejme zabudla... a trva mi to dlho aj preto lebo sa chcem nauct vsetko, vsetky priklady, body v zoznamoch a bla bla, ale nie som schopna sa nieco nabiflit, tak si to len vkuse opakujem svojimi slovami a potom to trva vecnost (ach)
robim to tak ze sa doma neucim a v skole vecinou niesom...nakonci roka si prepisujem zosity a popritom sa to naucim na trojky stvorky a som rad ze som este nikdy neprepadol...vzdy sa to niak uhra...cely rok mam pohodu az na tie stresy posledne dva tyzdne pred uzatvaranim znamok ale mne to vyhovuje
Veľmi závislé od prístupu učiteľa a náročnosti učiva.
Dejinné a iné memoratívne záležitosti čiastočne áno, ale jeden krát počuť určite nestačí (i keď, ak sadnú otázky, tak sa dá dostať A-čko bez dodatočného učenia, že, milý Cézanne.. no ale to je o inom .
A hoci som myslela, že dejiny sú najviac časovo neovplyvniteľne náročná záležitosť, veci normatického charakteru, zákony a vyhlášky to momentálne prevýšili.
Logické súvislosti potom sa nejako dajú zapamätať aj odvodiť, čo je fajn, ale len do doby, kým to človek stíha sledovať a pochopiť.
No a vlastne myslím, že som celkom zlý študent po všetkých menovaných stránkach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Teraz neviem, na prednasky nechodim, ale z cvik si pamatam...
Na hodinách nepočúvam, doma sa fakt neučím.
napr. ekonomiku som sa naučila hneď na hodine... ale také účto? no olala a marketing manažment? to je až v mínusových bodoch ten výklad+poznámky...
ale momentálne sa učím 8) resp. iba čítam ...
teraz detto, na hodinach sa mi dost zle sustredi
ale celkovo som rád, že sa dokážem rýchlo naučiť veci
že @annienkabublinka že to sa nedá?
nemám prečo, vždy si to zapamätám na hodine a keď nie, tak si to prebehnem pred písomkou
z litiky si matne spomeniem, ze v ten/predosly den o niecom takom hovorila, lebo ju mame 4 dni v tyzdni
ostatne predmety mam raz za tyzden a netusim co sa tam deje, VELMI matne sa mi vybavuje, ze pred tyzdnom ucitel/ka MOZNO nieco take spomenula
a ucim sa velmi tazko, nerada tapam vo vedomostiach, rada mam v hlave vsetko systematicky ulozene a som nerada ked si neviem spomenut na nieco, lebo som si k tomu vytvorila nejaku pomocku, na ktoru som samozrejme zabudla... a trva mi to dlho aj preto lebo sa chcem nauct vsetko, vsetky priklady, body v zoznamoch a bla bla, ale nie som schopna sa nieco nabiflit, tak si to len vkuse opakujem svojimi slovami a potom to trva vecnost (ach)
Dejinné a iné memoratívne záležitosti čiastočne áno, ale jeden krát počuť určite nestačí (i keď, ak sadnú otázky, tak sa dá dostať A-čko bez dodatočného učenia, že, milý Cézanne.. no ale to je o inom .
A hoci som myslela, že dejiny sú najviac časovo neovplyvniteľne náročná záležitosť, veci normatického charakteru, zákony a vyhlášky to momentálne prevýšili.
Logické súvislosti potom sa nejako dajú zapamätať aj odvodiť, čo je fajn, ale len do doby, kým to človek stíha sledovať a pochopiť.
No a vlastne myslím, že som celkom zlý študent po všetkých menovaných stránkach.
Ostatné predmety samozrejme musím dobiehať doma, ale neučím sa veľa.