Aký je váš názor na túto vec? Prečo sa tí ľudia tak veľmi boja opustiť tie hnusné zvery, ktoré im denne ubližujú? Je to kvôli ich deťom, strachu? Vraví sa, že ženu by si nikdy nemal udrieť ani kvetinou, čo je podľa mňa pravda. Už niekto zažil túto hrôzu?
nie som ziadny odbornik, ale myslim, ze fyzicke nasilie je casto spojene s psychickym a takyto tyrani su casto velmi dobri manipulatori, ktori ta casom presvedcia, ze bez nich si nic, ze len oni urcuju tvoju hodnotu a z toho je potom dost tazke sa vyhrabat
@2 presne toto. Psychika spraví veľa, niektorí muži si zo žien vedia fakt spraviť otrokov. A žena potom čaká doma ako poslušný psík na pána len by dostala cez papuľu keď mu dá viac cukru do kávy. Treba sa nehanbiť a vyhľadať odbornú pomoc v takýchto prípadoch...
Pretoze je to spojene s psychickou manipulaciou. A je to zname varenie zaby. Casto tie zeny opisuju, ze to je striedanie - napr. Stane sa utok, facka, a potom ten muz napriklad donesie kyticu kvetov, vezme ju na vylet, da jej drahy dar aby to odcinil, sprava sa ukazkovo. Az kym sa zase nevyhroti situacia a znova pride utok, cize sa striedaju utoky a honeymoon periods a zena vzdy naivne veri, ze jemu vlastne len obcas rupnu nervy, a ze vlastne uplnu vacsinu casu si ju hycka ako kralovnu. Ale casto sa potom tie utoky stupnuju na intenzite. Vzdy som tvrdila, ze raz by sa ma muz nasilne dotkol a uz ho v zivote nechcem vidiet, lebo je to zradny cyklus a spadnes do toho ani nevies. Nasilne sklony su velke zlo.
Tak ja osobne som to zažila ale v trochu inom merítku. Fyzicky som bola napadnutá len raz, ale za to poriadne... inokedy si to vyvršoval inde ako na mne. Rozbil dvere , hodil raňajky o stenu a takéto.
Netvrdím, že som bola bez viny, ale vďaka tomu že mi denne vykrikoval , že som ho k tomu dohnala a zaslúžila som si to, mám obdobia kedy si myslím, že naozaj to bola moja vina... stále mám toho človeka veľmi rada aj po rozchode a je to asi tak ako píše Warble. Mám pocit, že bez neho nemám hodnotu a strašne ma to bolí... ale napr. teraz keď to píšem tak mám fakt hrozný pocit na žalúdku a som z toho už hrozne unavená.... možno sa z tej závislosti začínam liečiť.
Raz mi kamarátka, ktorá bola vtedy s priateľom bola asi 4 mesiace volala s plačom, že či môžem ísť niekam von alebo preč s ňou, lebo ju dokopal na chodbe na zemi (v baráku jej babky), a že odišiel domov .. tak ja samozrejme zdesená, že som v neďalekom meste, ale za polhodinu prídem, nech ma ide počkať na vlakovku alebo jej budem volať.. prišla som, volala jej a nezdvihala, tak som jej išla zazvoniť (bývala s rodičmi, on vo vedľajšej dedine), nebola však doma.. asi po hodine mi len napísala SMS, že už je to v poriadku, že prišiel pre ňu a sú uňho doma, že sa jej ospravedlnil a ide robiť večeru, a nech jej neodpisujem na smsku.. toto sa stalo veľakrát s rôznymi obmenami, raz ju prefackal, potom ju nechal niekde mimo mesta v lese a on odišiel na aute preč, alebo si chcela odomna požičať nejaký široký veľký šál, aby nebolo vidno modriny na krku, najviac krycí makeup / korektor na monokle alebo modriny na rukách.. snažila som sa jej pomôcť, spolu s kamarátkami a tak, ale ona si nenechá.. rodičia keď si všimli modriny (vtedy mala 17-18 rokov), zakázali jej stýkať sa s nim a podobne, viezli ju do školy aj zo školy keď sa dalo, ale ona si vždy našla spôsob ako byt s nim, buď prešiel v noci cez okno, alebo išla akože do obchodu a tak.. teraz sú spolu skoro šesť rokov.. a deje sa to stále, už možno trochu menej ... ironické, keďže na fb a instagram dáva stále ich spoločne fotky typu láska mojho života a najkrajší deň bol ten, keď sme sa spoznali a tak .. bežne ich vidím ako sa držia za ruky a idu po meste, občas ledva pozdraví a potom raz za čas napíše, čo jej zase urobil ..
Podľa mňa je za tým veľa krát aj finančná situácia. Pán Mačo drží peniaze takže tá žena nemá ani korunu... veľa z nich nechce ísť do krízového centra a na nejaky nájom nemôžu našetriť.
Kombinacia @2@7 a ked su v tom aj deti tak je to uplne najhorsie... ti muzi vyhladavaju nesebavedome alebo predchadzajucim vztahom znicene zeny a dostanu ich na este vacsie dno.
Ak su v tom aj deti je to nocna mora, zena sa boji, neveri si a vacsinou jej nikto neveri lebo pred ostatnymi je jej muzik dokonaly.
Ako hovoria kolegynky v @2 a v @4. Ten človek sa snaží ženu izolovať od kontaktu s rodinou, s kamarátkami, tak, aby žena trávila čo najviac času s ním. Snaží sa ju urobiť na sebe úplne závislou, po každej stránke, aby si bez neho ani neprdla... A potom správne dávkovanie malých láskavostí, aby si myslela, že ju má naozaj rád, že to robí len pre ňu a pre jej dobro... Je tam viacero faktorov. Izolácia je jedným z nich, keď sa dá žena nemá s kým poriadne poradiť, porozprávať, začne strácať zdravú sebareflexiu a ako každá obeť psychického týrania si začne myslieť, že je to jej vina. A keď je v takom vzťahu dlhšiu dobu, v ktorom ju ten chlap po celý čas psychicky dojebáva... Vonkajšiemu pozorovateľovi sa môže zdať "Veď mohla odísť." No nie, nemohla. Nie tak ľahko, ako sa zdá. Ako vážne, odporúčam ti prečítať si o tom nejaký normálny odborný článok, ten ti to vysvetlí lepšie ako môj povrchný laický pohľad.
Ja si myslím, že je to tak, že človek, čo tú ženu bije sa k nej takto nesprával od začiatku. Najprv to bol ten najšarmantnejší najmilujúcejší človek vôbec. Taký ten typ, čo ti znesie modré z neba, dáva ti istotu a maximálne bezpečie. A tá žena ho stále miluje, stále má v sebe ten rodinný pocit začiatku a môže sama seba viniť z toho, že ako sa to pokazilo (myslím, źe aj on jej dáva ten pocit, že za to nemôže on...) a snaží sa nejak to zachrániť, priviesť vzťah na jeho "začiatok" kedy to bolo dobré.... a taktiež ho už po všetkom veľmi miluje, má s ním čosi vybudované, keď má s ním deti, je to ešte horšie
a ako hovorí aj druhý príspevok, proste ten muž jej presne môže hovoriť, že pozri, ja som tu jediný, ktorý ťa aj tak chce, bezomňa to nezvládneš...
Tak ja som veľký cholerik dokonca taký že sa občas bojím aby som niekoho v afekte nezabil no napriek tomu som ženu nikdy neudrel a to ani keď ma raz bývalej kamoška opitá začala fackať, zato že som jej povedal niečo čo sa jej nepáčilo ...nenehal som sa vyprovokovať. Len som jej chytil ruky a opýtal som sa jej či ju mám vyhodiť z balkóna. A v tom momente skludnela a asi aj trochu vytriezvela.
Bývalá sa mi začala za ňu spravedlňovať a že monči bežne takto jebe keď sa opije a že nech jej nič nespravím. Ja som nemal v pláne jej fyzicky ublížiť. Ale pár mesiacov po tomto incidente ju zbil nejaký chlap tak že mala modriny po celom xichte vraj ho tiež takto provokovala.
A cigani vravia. Ked neudriez zenu tak nevie ze ju milujes. A tiez sa hovori Udriet zenu je ako poliat kvetinu. XD Mne je jedno neriesim. Kazda sa vida za koho chce, nutene manzelstva uz skoncili, takze je to ich volba.
Včera mi dala švagriná prečítať správu, v ktorej stálo, čo všetko jej robil bývalý priateľ - bitie kutáčom, holenie hlavy atď. atď. Pýtala som sa jej, prečo s ním bola aj naďalej, zle sa to čítalo, nie ešte zažiť to... Stockholmsky syndróm.
Neopustia ich za peniaze, nemaju kam ist s detmi a maju strach ...nikto ich neochrani pred hnevom muza. Oni su len slabe zen..tehitne, s malmi detmi, chcu ab deti neboli hladne a do jasiel dat deti nechcu, to je ako skrťit detsku psychiku. Preckaju chvile hrozy s myslienkou na utek v buducnosti, ked pojdu deti do skoly, oni si tajne nasetria..niektore aj zomru predcasne. Je hrozne ze tieto zeny nemaju ziadnu pomoc. Lebo to co sa ponuka ziadna pomoc neni, to je fakt ze tam pomozu len sukromne osoby ak vobec. Lebo utulky ..to vobec nefunguje. Otras krajina. Akoze katolici je ich plno bohaty biskupi a nevedia pre ne uvolnit klastor alebo maju ved plno budov. Ale to by boli tie klastory plne zien s detmi comodisli od manzelov
mám skúsenosť a je to preto, lebo (väčšinou) žena, ktorá si nájde tyrana sama nepochádza z dobrého zázemia a snaží sa jednak uniknúť, alebo tu zohráva obrovskú rolu práve oidipov syndróm. v momente, keď je už zle, žena má častokrát už dieťa a nemá sa kam vrátiť a ako uniknúť. niekedy si ani neuvedomuje, že je týraná. a niekedy sa vzmôže sa odíde hocikam. donúti toho tyrana, aby sa šiel liečiť. to síce na moment pomôže, ale človeka to nikdy nezmení. keď je raz niekto agresor, vždy ním ostane. teda, ak nie je agresívny, len v momente, keď je pod vplyvom omamných látok. vtedy tam šanca je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Netvrdím, že som bola bez viny, ale vďaka tomu že mi denne vykrikoval , že som ho k tomu dohnala a zaslúžila som si to, mám obdobia kedy si myslím, že naozaj to bola moja vina... stále mám toho človeka veľmi rada aj po rozchode a je to asi tak ako píše Warble. Mám pocit, že bez neho nemám hodnotu a strašne ma to bolí... ale napr. teraz keď to píšem tak mám fakt hrozný pocit na žalúdku a som z toho už hrozne unavená.... možno sa z tej závislosti začínam liečiť.
Ak su v tom aj deti je to nocna mora, zena sa boji, neveri si a vacsinou jej nikto neveri lebo pred ostatnymi je jej muzik dokonaly.
Presne si ma napadla v súvislosti s touto témou. Čo konkrétne ťa núti milovať niekoho, kto je ku tebe agresívny? Len ma to zaujíma a je to k téme.
Ak hovoris o utocnom nasili tak suhlasim. Ak ma ale zena gule zautocit na teba ako chlap, tak potom musi mat aj gule znasat nasledky ako chlap.
A hej, zazil som domace nasilie. S mamou sme sa odstahovali hned na druhy den hned ako niekolko rocne psychicke nasilie vyeskalovalo do fyzickeho.
a ako hovorí aj druhý príspevok, proste ten muž jej presne môže hovoriť, že pozri, ja som tu jediný, ktorý ťa aj tak chce, bezomňa to nezvládneš...
Bývalá sa mi začala za ňu spravedlňovať a že monči bežne takto jebe keď sa opije a že nech jej nič nespravím. Ja som nemal v pláne jej fyzicky ublížiť. Ale pár mesiacov po tomto incidente ju zbil nejaký chlap tak že mala modriny po celom xichte vraj ho tiež takto provokovala.