Je to roztomile nieje nočný tvor nepotrebuje cities dasa ochocit netreba to vencit a dožije sa aj 7.8 rokov .. je nieco take okrem psov mačiek a morciat? Lebo mám alergiu na macky a morcata na psa nie, ale on by mal asi na moju 4smennu robotu
Uz som chovala všeličo korytnačky osmaky papagaje od najmenších po alexandre mala som dokonca ragdolle vtedy to aj zacalo zistila som alergiu na macky dost silnu necakala som to kedze pes mi nevadi a museli ist prec. Prave som Kúpila byt a neviem si dat rady kedze psika by som nechcela do bytu a z takou prácou aku mám.pozerala som exotickejsie ale aj domace ako chovna stanica kuki vevericky ale tie musia mat cities a podmienky hlavne to nieje len tak cincilu mi neodporučili..uz ma nič rozumne nenapada
@nats jasne môže byt roztomily ale každý chovateľ ma rôzne požiadavky od toho co od toho očakáva...ja hladam nieco s cim budem mat vztah vzájomný....nie jednostrany . Je jasne ze ked bude od malicka mackany v rukach tak si na ne zvykne ale dokaze tam byt aj vzťah ja sa nechcem pýtat jak idiot ale nad jezkom som nikdy nepremýšľala a nemam najmenšiu sajnu aku to ma povahu a aky vzťah si dokaze taky jezko vytvorit s človekom .. napríklad o veverickach sa hovorí ze ked ich ma clovek od mala myslí si ze clovek je ich rodic..hej ze je to puto skoro ako clovek pes..ale nechcem nic doma s napisom chránený druh.
@mielikki uz som sa zmienovala vyššie ze macky..plazy papagaje chovala som uz naozaj nespocet zvierat ale prisla alergia..plus bývanie v byte..takže pes macka papagáj nepripadá v úvahu .papagaje su a budu hlučné pes nieje pre cloveka co robi na 4 smeny .a macky mat uz nemôžem...hladam nieco kľudne aj nezvyčajné predajom dostupné ale bez cities. . Ešte ma napadla vakovevericka alebo taky chipmunk ale to by bol uz asi extrem
@nats ocakavala som ze pri tejto teme narazim na niekoho kdo chová napríklad take vakovevericky na tie sa cities nevzťahuje tuším..nieco na tento štýl..je kopec rôznych netradičných zvierat skusam najst radu a vhodnú alternatívu...jasné treba aj srandovat
@fakecocacolazero nechcem to riskovať dvakrát.. najväčšie alergicke reakcie som mala vtedy keď ma bud to poskriabala to mi hneď miesto opychlo a oci ...macky sa olizuju a to keď som sa pozabudla a pretrela si oči ani som nevidela..tma..navyše mačky kakaju a cikaju do tých záchodov a to keď v tom postupa a potom sa ma ochyta umieram macky proste nie to nieje len o srsti pri nich ale na macky cele ake su
ty vole ty mas sposob pisania jak moja hyperaktivna teta co rychlejsie rozprava jak stiha rozmyslat nad tym, co ide povedat inak ja odporucam nepodporovat chovne stanice a rozmysliet si, ci mas fakt cas sa dostatocne zvieratku venovat, neber si k sebe nieco len aby nieco bolo. a zajovia su super domace zvieratka keby si zaobstaras do paru (samotni su velmi osameli a upadaju do depresie) a dokazes im zabezpecit vybeh, na fb je plno skupin kde daruju aj mlade zajaciky
Ja mám tú najsilnejšiu možnú alergiu na mačky, aj astmu mám a raz som doniesla mačiatko domov, prvý mesiac som sa fakt dusila, nedalo sa mi dýchať, chrčala som, oči ma svrbeli, tiež ak ma poškriabala, tak mi to opuchlo. Potom som sa na to prestala sústrediť a prešlo to po pár mesiacoch, telo si zvykne. Tým nehovorím, že by si si mala kúpiť mačku, ale tá alergia hovadina
Ak máš rada mačky tak čo tak sphynxku? Je bezsrstá a podľa mňa sú mačky extra nenáročné tvory, dojdeš domov po robote a zrelaxuješ pri nej ako nikdy, mojká sa. Alebo potom papagája by som brala keby nie mačku.
Aha vidím že ti ju niekto radil a už si odmietla, ale ako vidím odmietaš všetko. Ak nechceš jednostranný vzťah ale tak potom fakt neviem, hentie hlodavce všelijaké to sa fakt naučí len na ruky ale hlbší vzťah si k tebe nevytvorí. Ja myslím, že mačka je do bytu vhodné zviera, hlavne tieto všetky šlachtené ako ragdoll, birma, britka, sphynx... to sú typicky bytové zvieratá... treba sa spýtať ale alergológa na čo konkrétne máš alergiu lebo ako si spomínala niekto je alergický na srsť a niekto aj na sliny resp. tie baktérie a šupinky čo majú mačky na koži.
alergény sú hlavne v slinách takže ak máš silnú alergiu asi nepomôže ani tá bezsrstá aj keď neviem ako často sa oblizujú/umývajú ale ako mačky asi často - tiež mám silnú alergiu a tak máme doma pytóna a varana ale je to typický jednosmerný vzťah. hlodavce máš všetko krátkodobé, psa nechceš tak asi nič bohužial
@blackbooks no je popici proste, ved vo videjkach si nevidela? strasne je to cute a je to rozumne pomerne... mame teraz mladatko a pekne kazdy den ju hladkame a vyberame z budky a proste je to chutne no je to nocny tvor ale nepcut ju ekd je na kolese
@loveillumination väčšinou som chovala všetko po pároch .. ci sa jednalo o operence alebo o macky alebo čokoľvek ine..mne by bolo luto nehat doma zviera samotné..kralik? Znie to zaujímavo akurát mam len strah ze si kupim kralikov a skonci to ako pri morcatach ze mi oci a sopel budu tiect prúdom a pojdu preč ...možno sa dam predsalen nahovoriť na toho jezka tam by byt problém nemal..zvieratá niesu jak topánky ze si kúpim a ked mi nesadnu ich vrátim Ja uz nechcem riskovať preto vláda na aj niečo nevšedné
@plavam_zivotom mala dom dve macky ragdolly krásne boli este aj s papiermi ... myslím ze aj keby nemali srst to nepomôže tam zohráva v alergii najväčší faktor ich sliny vylucky atd..
@plavam_zivotom mala som dve macky krásne ragdolly jam jam a josephine z papiermi teraz su uz fuc ..pretoze som nemohla prinich existovat ale. Maju sa ajtak dobre momentálne ziju vo veľkom dome este s jednou perzankou takže ason oni su šťastné neodmietam všetko ...hľadám nieco netradicne niečo co nebude tipos bingo ako ten kralik.....napadli ma vakovevericky je to male roztomile ale nemam ani šajnu ako sa oto starat chcela by som viac ako len internetové múdrosti ..ale reálne od niekoho kdo to doma ma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
myslím, že agamy alebo liečo také sú dokonca aj naučiteľné na vodítko
(alebo veľký papagáj, ale tie sú dosť spoločenské, tak neviem, nakoľko je vhodný, aj ak by si mala dvoch)
a králik? či aj na toho je alergia?