Ahojte, hľadám parťákov na cestu do Afriky. Moja predstava je taká, že týžden pochodit Tanzaniu (alebo inú krajinu v tejto oblasti) napr. s miestnym sprievodcom, ďalej safari, a potom týžden oddych na plážach Zanzibaru ,som otvorený všetkým nápadom
@salora môže byť ja som bol v Egypte, ale aj tak tam keď ideš s malou skupinkou po ulici, tak ťa na každom rohu zastavia pouliční predajcovia a dávajú na predaj toľko kokotín drogy,hašiš,fakle všetko od výmyslu sveta človek prebehne za hodinu tak 50 metrov
Maroko, Západná Sahara, Mauritánia, Senegal stopom (africká časť) začínam však stopovať od domu, v Španielsku sa stretávam s kamošom po dvoch mesiacoch, idem nejaké Alpy pochodiť, dať si 800 km zo Saint Jean Pied de Port do Finistere a pak dole na juh už vo dvojici, niekedy v novembri majú prísť dve holky za nami do Maroka, ale tie prídu len na pár dní, my už takto chodíme viac rokov...
@salora no v Indii to nie je o nič lepšie na mnohých miestach (v Delhi ťa chce fakt asi úplne každý ojebať), ale to asi dobre vieš, napríklad v Iráne to bolo presne opačne, tam nás všetci (až na jednu výnimku) brali k sebe domov a často nám spravili také jedlo, že sme sa za ušami zalizovali a kľudne nás nechali dva dni prespať, samozrejme bezplatne, zo strednej Ázie sme mali trošku problémy akurát s kirgizskou políciou, okradli ma priamo v parku (Bishkek), ale našťastie len o nejakých 1000 som, čo bolo vtedy dákych 13 euro, Tadžikistanu som sa popravde trošku obával najskôr, nakoniec sa moje obavy rozplynuli a cítil som sa tam super, trošku mi prišli ako iránci, keďže to už nie sú turkické národy a majú bližšie práve k iráncom, ale uzbecké decká mi dali jeden krát celkom zabrať, ma ich obklopilo asi osem, hulákali po mne, ťahali ma za batoh, hádzali po mne kamene...to bolo v Oshi a popravde som bol rád, že prišiel kamoš a prchali sme pred nimi
@openmindedfreak no práve.... v Indii som tento pocit nemal ani raz zato v Maroku pomaly na každom kroku pomaly... Iran moze byt super, mal som doma kedysi dve pohladnice z Teheranu a akosi mi ucaroval, snad raz... ale osobne mam s arabmi resp. muslimami len dobre skusenosti, velmi pohostinní ludia. DUfam, ze si nebol pred navstevou Iranu v Izraeli
@salora my sme ešte len prišli na letisko do Delhi a už nás chceli ošklbať, dve kamošky tam prišli pred nami, nepočúvali dobre mienené rady, lebo veď ony sú veľké cestovateľky a nepotrebujú aby im chlapi do toho niečo hovorili a prišli o dvesto euro hneď v prvý deň vo Varanasi ťa chcú tiež ošklbať celkom často, proste kam chodí veľa turistov, tam ťa chcú zväčša dobre ojebabrať, v Himchal Pradeshi sme takú skúsenosť nemali a Keylong je jedno z mojich naj miest, a potom zasa v štáte Karnataka je také fakt super historické miesto, Hampi, tam je parádne, tam sme tiež necítili nejaké tieto metódy... a nie, v Izraeli som nebol, ale zato v Náhornom Karabachu hej, to ťa zase nemusia pustiť do Azerbajdžanu, aj keď to de facto je azerbajdžanké územie, akurát okupovaný arménskymi silami našťastie mám ale dva pasy a víza v Stepanakerte ti nenalepia do pasu, ale len vložia, pre prípad, že by si chcel v budúcnosti navštíviť azerské oblasti...
@markus7 držím palce a prajem príjemnú cestu a dúfam že o nej budeš písať blogy, rád si prečítam, ak si spomeniem (keď ich uvidím) že si to ty, prípadne ak im dáš názvy z ktorých bude jasné že sú o ceste po afrike.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ale inak hrozne rada by som sa tam raz niekedy v zivote pozrela.
ešte aj opice odtiaľ hromadne drhnú do európy a tuto týpek tam chce ísť dobrovoľne, na "dovolenku"
XD