Je tu niekto kto bol v Emirátoch? Chcela by som počuť aké sú tam ceny napr. potravín, prípadne ako ste sa stravovali, akou cestovkou ste išli a pod. Ďakujem za odpovede
bol som v Dubaji, Abu Dhabi a Omane... Dubaj a Abu Dhabi v pohode, nie je problem ani s alkoholom, je tam v pohode MHD aj dobre ceny pre beznych turistov, najdrahsia je letenka... nemam rad cestovky, isiel som na vlastnu past, byval som u kamosky ale nie je problem zohnat za rozumnu cenu slusny noclah. Otazka je, aky mas rozpocet a co tam chces robit V Omane je krasna priroda, pekne hory, dobra lyzovacka, super rajdy na dunach ale je to tam trosku prisnejsie... alkohol len v hoteloch. zahalena hlava, zahalene ramena aj nohy a zeny tam nesmu soferovat
Na vlastnú päsť by som sa asi bála, predsa len je to niečo iné letenku zohnať ok ale ubytko a pod. neviem, chcem tam ísť cez leto na dovolenku - klasika Abu Dhabi pamiatky mesto popozerať, kúpanie a tak. Čo sa týka taxíkov vraj sú tam veľmi lacné, je to tak? To zahalenie až tak prísne, netolerujú? šak sa roztopím
@jozotraktorista
V týchto krajinách fungujú mašiny podobné ako naše bankomaty, akurát že miesto bankoviek ti vypľujú zlaté tehličky. U nás také neuvidíš
prísnejšie je to len v Ománe, ale tak tam nemusíš ísť, aj ked mne sa tam pacilo najviac no neviem, kolko chces investovat a ako dlho tam byt... letenka s Emirates sa da cca za 700,- €, noclah pre dve osoby na noc cca za 100,- €, mozes dostat certifikat, ze si bola na najvyssej budove sveta, Burj Khalifa za 60,- € listok stoji tusim cca 20,- € urcite stoji z to v Dubaji stvrt Deira, kde su super trhy s korenim, zlatom... inak su tam ceny v restikach podobne ako u nas... v Abu Dhabí určite mešita Sheik Zayed, tam sa ale musis zahalit do cierneho ak si to chces uzit, tak na vlstnu past, nie je sa coho bat...
pokial poletis Emirates a A380, uz to samo o sebe stoji za to a vybavia ti automaticky aj vizum... a pokial pojdes na vlastnu past, mas sancu vidiet aj nieco ine, nez Burj al Arab, Dubai Mall, kupanie na plazach emiratiku Jumeirah alebo najvacsie spievajuce fontany na svete hlavne starsie stvrte Dubaia ci Omanu s trhmi, muzea, spoznat super pohostinnych ludi... v mesite khalifa Zayeda je aj najvacsi koberec a luster na svete
V prvom rade, keď tam chceš isť, zisti si niečo o zvykoch, islamskom práve atd., aby ťa tam nezdrapla náboženská polícia. Emiraty su síce o čosi liberálnejšie ako Saudská Arábia, no človek nikdy nevie a tresty môžu byť aj za malichernosti ako krížik na krku, pribalený alkohol, nezahalenost a pod., uplne stredoveké. Na kúpanie v bikinach na verejnej pláži podľa mňa môžeš rovno zabudnut. jedine v hotelovom komplexe pre turistov, kde ti možno predaju aj alkohol. Inak asi ťažko. Na vlastnú päsť - netvrdím, že v sae je to nebezpečné, ale aby si sa nedostala do zbytočných problémov tak je najlepšie byť zahalená a s mužským doprovodom.
Potraviny tam stoja tolko cca co u nas, alkohol tam nekupis, jedine na letisku v bezcolnej zone.
Metrom by som nechodila, metrom chodi ich "spodna" vrstva, oplatia sa taxiky velmi, vsetky su automaty klimatizovane a taxikari nemaju potrebu ta vozit hore dolu po meste aby turista zacvakal viacej (som ich kontrolovala na gpsku
Co sa tyka zahalovania, zalezi od toho kde si, po Dubaji som chodila v sukni normalne, vzhladom k tomu ze bolo 40stupnove leto a ostatni dovolenkari sa tiez nezatazovali sa zahalovat, ale vecer a celkovo mimo rusnych miest by som asi v minisatoch von nevysla
Cigy tam stoja tak euro za krabicku, to je najkrajsia vyhoda emiratov, ked mozes dones mi karton marlboriek a par unci zlata
@salora vizum uz predsa nie je potrebny od 14.3.2014,
kludne vies zohnat letenku aj za 200e, pokial nepotrtebujes luxus ako Emirates,..na plazi mozes kludne chodit v bikinach ...hahh..ludia preboha...a samozrejme su tu vselijake disco,bary kde mas alkoholu kolko len chces,hoci nie najlacnejsi..
lol jednak vizum nie je treba,za druhe ti flydubai poleti uz aj z bratislavy za par supiek a ak nie tak wizzair z budapesti bol aj za 70e , 700e za letenku do emiratov co ti jebe,za tolko si tam spravim dvojtyzdnovu dovolenku aj s letenkou v cene
@jasmiine@fxx môže byť, ja som tam bol na Silvestra, na prelome 2013 / 2014 a ja som magor do lietania, takze ked uz, tak uz A380 je dovi dopo nizkonakladovkami a busmi s kridlami jedine po Europe
@myschka jj, cigy to je pecka tam a metro je nahodou super hlavne oddelene vagony pre zeny a muzov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Naozaj tam chceš ísť?
V týchto krajinách fungujú mašiny podobné ako naše bankomaty, akurát že miesto bankoviek ti vypľujú zlaté tehličky. U nás také neuvidíš
Metrom by som nechodila, metrom chodi ich "spodna" vrstva, oplatia sa taxiky velmi, vsetky su automaty klimatizovane a taxikari nemaju potrebu ta vozit hore dolu po meste aby turista zacvakal viacej (som ich kontrolovala na gpsku
Co sa tyka zahalovania, zalezi od toho kde si, po Dubaji som chodila v sukni normalne, vzhladom k tomu ze bolo 40stupnove leto a ostatni dovolenkari sa tiez nezatazovali sa zahalovat, ale vecer a celkovo mimo rusnych miest by som asi v minisatoch von nevysla
Cigy tam stoja tak euro za krabicku, to je najkrajsia vyhoda emiratov, ked mozes dones mi karton marlboriek a par unci zlata
kludne vies zohnat letenku aj za 200e, pokial nepotrtebujes luxus ako Emirates,..na plazi mozes kludne chodit v bikinach ...hahh..ludia preboha...a samozrejme su tu vselijake disco,bary kde mas alkoholu kolko len chces,hoci nie najlacnejsi..
@myschka jj, cigy to je pecka tam a metro je nahodou super hlavne oddelene vagony pre zeny a muzov