Aká je tvoja “práca snov” ?
A... Pracuješ v nej ? Alebo si ešte iba na ceste za ňou ? Či naopak ti tá predstava príde moc naivná a veľkú šancu tomu nedávaš?
Od oktobra idem robit na mojej vysnivanej pozicii je to nieco medzi HR a eventakom.. inak si viem predstavit aj este ine dream joby ale aktualne som spoko
Pre mňa bolo podstatné robiť rôzne veci naraz, nech to nieje nejaká otravná činnosť ktorá sa dookola opakuje a to mám takže som spokojná.
Ešte by som hrozne chcela vlastniť "pohybové centrum " kde sa budú cvičiť rôzne cvičenia a súkromnú škôlku takže som len tak na polceste... Keď budem mať všetko toto tak práce bude nad hlavu a bude fakt rôznorodá tak už budem úplne spokojná.
Robiť sestričku v nejakej nemocnici, alebo klinike, kde je všetko na úrovni, prístup k pacientom je ústretový a milý, kde by sme tým pacientom aj pomáhali a kde by som bola aj viac s kolegyňami a kolegami v mojom veku ... Zatiaľ som iba sestrička, ktorá sa síce správa k pacientom milo, pomáha im, aby im nič nechýbalo, ale už im neviem pomôct do budúcna... A kolektív... Všetci nad 40 rokov
A skoro som zabudla! Ešte by ma hrozne tešilo kebyže založím nejaké komunitné centrum odkiaľ by sa dalo aj napr pracovať ale slúžilo by to na rôzne zero waste vzdelavanie a rôzne iné veci
Tak pre mňa by bola práca snov, keby som vôbec nejakú mala a ja nie som velmi náročná, ale super by bolo, keby som sa ocitla v nejakom dobrom kolektíve, kde by som si našla aj kamošov, zarobila aspoň pár stoviek a nezodrali by ma z kože niekde pri páse a keby sa tam dalo aj stravovať by bolo fajn
Netuším, asi mať vlastný obchodík alebo bar, ale aj nejakú účtovníčku k tomu aby sa mi starala o ekonomické veci, to sa mi už nechce
A zatiaľ v tom obchodíku iba predávam xD
byt v nejakom vydavatelstve, ktore vydava dobre knihy, ako napriklad Absynt alebo cesky Host a stretavat sa s potencionalnymi autormi, dohadovat obalky a grafiku a nove tituly. Alebo potom ucit na vysokej skole, lenze tam treba robit vyskum a to mi moc nejde
Snáď s iným a omnoho kľudnejším nadriadeným by to mohlo byť lepšie a prijateľnejšie, lebo tento ma svojimi rečami a nadávaním na nás všetkých len dosť unavuje ...možno nájdem ešte viac dream job, lebo toto je časovo hlavne náročné, aj psychicky, to na mňa doľahá ešte viac
@ladydoga konecne pride spravodlivost a zodpovednost a nebude nic zhnite v tomto state slovenskom iba papriky a rajciny hnile vselijake co Etely zbytocne nakupia ale to prezijeme! A ty si cestna osoba tiez tak pojdes robit ministerku spravodlivosti
Dokumenty o prírode by som chcel točiť, také nemé s krajinkami a zvieratami.
Poprípade mať farmu, zbierať si do nej rescues a spojiť to s nejakým edukačno relaxačným centrom pre zvieraťomilov.
Stružlikať nábytok z dreva by ma bavilo.
Reštaurovať staré autá.
Stavať závodné špeciály.
@cltr0n pracujes v zdravotnictve, ze sa vies k tomu vyjadrit?
pretoze vek a skusenosti lekarov su jedine, ktore udrzuju ako tak este toto zdravotnictvo na slovensku.
Z hladiska naplne je toho vela, od projekcie/inzinieringu/prevadzkovania vyroby cez konzultacnu cinnost az po polomanazerske veci (ale napr. v oblasti social responsibility, udrzatelnosti, zefektivnovania procesov, nie nejaky cisty biznis alebo financie, to by ma zabilo dusevne)
A z hladiska podmienok: predovsetkym robit SAMA, mat svoje dvere a zavriet si ich, pokojne mat milion meetingov a cinnosti s inymi ludmi, ale nie zdielat nejaku hnusnu kobku alebo open space
A mat normalny pokrokovy styl riadenia a prace primerany tomuto storociu, ziadne pipaky na dochadzku, moznost byt remote v maximalnej moznej miere, nerobit samoucelne chujoviny na umele vykazanie hocijakej cinnosti, proste ked treba makam, a ked netreba idem prec
A momentalne absolutne nemam dream job, robim vyskum pre vyrobcu chemikalii, je to dobre platene a slovensky sef mi da uplny pokoj a nesnazi sa ma mikromanazovat, ale ja som hrozne netrpezlivy clovek a robit vyskum je pre mna dost mucenie, hlavne ak 85+ percent testov vedie k zaveru, ze nie, toto nebol dobry napad
megavela veci by ma bavilo robit profesionalne, tazko vybrat jednu. vo vsetkom od remesla po vedu sa najdu pozicie, na ktorych by sa mi pacilo. ale tak, neda sa vediet vsetko.
teraz dream job, neprekvapivo, nemam, lebo na kazdy z mojich dream jobov treba kvanta skusenosti a roky praxe. kazdopadne, v ramci it to vidim do 5 rokov na nejaku veducu technicku poziciu, napr. solution architect a na stare kolena zavesim it na klinec a otvorim si dielnu na vyrobu nozov, kozenych topanok a nabytku z tvrdeho dreva.
@cltr0n je to aj o veku. Je úplne rozdiel, keď nám v škole niečo vysvetľuje mladý lekár, alebo lekár s 20 ročnou praxou (skúsenosťami sa človek učí). Prvýkrát sa s @chirurg na niečom zhodneme. Môj dream job zubarina, chýbajú mi ešte 3 roky školy.
Bavilo by ma robiť dokumentaristu na nejakých poriadnych expedíciách v Afrike, Ázii, Oceánii v čo najviac odľahlých oblastiach. V podstate to trošku aj robím v rámci hobby, ale len na takej primitívnej úrovni. No a bavilo by ma robiť na metrológii kde som sa nedávno aj hlásil, no vedenie mi niekam zapatrošilo CV aj so žiadosťou a medzitým vzali niekoho iného takže robím pekne vytlčenú robotu a dúfam, že časom sa mi podarí dostať na 3D merania...
dá sa povedať, že mám dream job -vždy som chcela kombo učenia a vedy, len je to kvôli systému dosť nestabilná práca, moja druhá alternatíva by bola niečo s marketingom, inováciami, start-upmi, HR, prípadne súkromná psychologická ambulancia, to by som si ale potrebovala dorobiť psychológiu externe
Pracu ktoru robim mam rada idealne by som k tomu chcela este nieco "pomimo", som smutna ked musim stale robit to iste napriek tomu, ze moja praca je nadpriemerne roznoroda.
nemôžem povedať, že teraz mám dream-job , akože nie je to zlá práca čo teraz robím, len keby toho nebolo tak strašne veľa, lebo naozaj toho je tak veľmi veľa keby je toho tak akurát, množstvo, že sa to v pohode zvláda, tak potom by to bol celkom aj dream-job
ale dream job je pre mňa asi nemať žiadnu prácu, ale to by som sa asi nudil, ale nebolo by to zlé, mať len tak peniaze a robím čo chcem, každý deň niečo iné
@mezomus jo, to je pravda, ja som robil na Slovensku maximálne tak za 6€/hod. netto a už to mi príde ako celkom ok proste za 160 hod. takmer tisícka, úplne dopohody a ani tá pracovná doba mi že vôbec neprekáža... na pojebanej stavbe som občas ťahal aj 220+ hodín a to už je cez.
@openmindedfreak ono jak zamstnanec mat 6-7 evri je v poho. dojdes na hotove,odrobis hodiny, tak ides domov a nestaras sa.
ked ta volaju na fusku, kde si musis navlacit svoj vercajch, cele si to zorganizovat zabezpecit, tak nepytat si tolko, aby si vysiel menej jak 15/hod je picovina.
kamos je elektrikar a menej jak 15 si vypyta mozno od kamosa a bez papiera
@mezomus No ja som to mal ako zamestnanec, jasné, že pre živnostníka je 6 - 7 úplné hovno. Na vežových žeriavoch mi ponúkali 11-12€/hod. a to mi príde tiež málo, akože prvý rok ok, ale ten ďalší ovedieš pomaly polovicu tomuto podarenému štátu... a za tak rizikovú robotu by som čakal fakt minimálne 15.
Chcela som robiť buď v pohrebníctve, sexshope alebo so zvieratkami...a robím v sexshope, takže som rada, že sa mi niečo z toho splnilo. Dokonca som po novom vedúca predajne ^_^
Ale taký môj najviac sen je robiť umenie z mŕtvoliek a tým sa živiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
Ešte by som hrozne chcela vlastniť "pohybové centrum " kde sa budú cvičiť rôzne cvičenia a súkromnú škôlku takže som len tak na polceste... Keď budem mať všetko toto tak práce bude nad hlavu a bude fakt rôznorodá tak už budem úplne spokojná.
A zatiaľ v tom obchodíku iba predávam xD
wtf. 0_0
chces mat kolektiv sestriciek a neskusenych lekarov v tvojom veku pod 30r?
tak to by som sa prisiel pozriet ako profesionalne to vyzera.
Poprípade mať farmu, zbierať si do nej rescues a spojiť to s nejakým edukačno relaxačným centrom pre zvieraťomilov.
Stružlikať nábytok z dreva by ma bavilo.
Reštaurovať staré autá.
Stavať závodné špeciály.
Lol
Veď práve pristup že vek=skusenosti&kvalita nám zabezpečuje špičkové zdravotníctvo, školstvo, výkon verejnej správy....
to co robim teraz je low-effort job, kde mam vela penazi a vela benefitov ale nebavi ma
pretoze vek a skusenosti lekarov su jedine, ktore udrzuju ako tak este toto zdravotnictvo na slovensku.
Z hladiska naplne je toho vela, od projekcie/inzinieringu/prevadzkovania vyroby cez konzultacnu cinnost az po polomanazerske veci (ale napr. v oblasti social responsibility, udrzatelnosti, zefektivnovania procesov, nie nejaky cisty biznis alebo financie, to by ma zabilo dusevne)
A z hladiska podmienok: predovsetkym robit SAMA, mat svoje dvere a zavriet si ich, pokojne mat milion meetingov a cinnosti s inymi ludmi, ale nie zdielat nejaku hnusnu kobku alebo open space
A mat normalny pokrokovy styl riadenia a prace primerany tomuto storociu, ziadne pipaky na dochadzku, moznost byt remote v maximalnej moznej miere, nerobit samoucelne chujoviny na umele vykazanie hocijakej cinnosti, proste ked treba makam, a ked netreba idem prec
teraz dream job, neprekvapivo, nemam, lebo na kazdy z mojich dream jobov treba kvanta skusenosti a roky praxe. kazdopadne, v ramci it to vidim do 5 rokov na nejaku veducu technicku poziciu, napr. solution architect a na stare kolena zavesim it na klinec a otvorim si dielnu na vyrobu nozov, kozenych topanok a nabytku z tvrdeho dreva.
Moj dream job je vlastnit a prevadzkovat malu sukromnu polikliniku, idealne s lekarnou
A nie, nerobim ho a realne asi nikdy nebudem.
kazdopadne, mne sa robit moc nechce, cize to skusim kvantifikovat/monetizovat... max 100hodin mesacne/30€ a viac na hodinu netto.
ale dream job je pre mňa asi nemať žiadnu prácu, ale to by som sa asi nudil, ale nebolo by to zlé, mať len tak peniaze a robím čo chcem, každý deň niečo iné
robila by som kludne aj v drogerii, keby som tam nemusela mat kolegov a nadriadenu
alebo sa potom zasit dakde do archivov ci kniznice alebo robit upratovacku ked vsetci uz vypadnu a ja si v klude porobim
kazdopadne, za nie o moc mensiu hodinovku som uz robil, skoda, ze to neni pravidelne :S
ked ta volaju na fusku, kde si musis navlacit svoj vercajch, cele si to zorganizovat zabezpecit, tak nepytat si tolko, aby si vysiel menej jak 15/hod je picovina.
kamos je elektrikar a menej jak 15 si vypyta mozno od kamosa a bez papiera
Ale taký môj najviac sen je robiť umenie z mŕtvoliek a tým sa živiť