Čaute ľudia!Čo vravíte na kapelu Dream Theater?Podľa mňa sú momentálne najlepšia kapela na svete ...ja viem že je to možno trochu prehnané ale lepšia mi teraz určite nenapadne
je to otazka vkusu, mozno ked som bol v puberte tak ma to bralo, ale, cest vynimkam, je to teraz pre mna nezaujimave.... Ja teraz radsej dobru jednoduchsiu hudbu, u mna The Strokes...
Dream je vážne dobrý. chlapíci sú hudobne vyštudovaný... tak sa to aj patrične prejavuje..
na mňa je tá huba príliš zložitá a pretechnizovaná a vykonštruovaná. ako keby bola presne písaná, že toto presne teraz, a toto tu a takto a pod.. necítim z toho takú klasickú jednoduchú spontánnosť.
Ice_stovo: a čo počúvaš?...čo ti "stačí"? Panko: hmm... a prečo jednoduchšiu? Ps1984: a z čoho cítiš jednoduchú spontánnosť?-z garážových kapiel ktoré sa potia aby spravili počúvateľnú pesničku alebo bežné hitové kapely...to je spontánne vyrábať hity?...ja myslím že to že nehrajú falošne a dávajú do toho kus kumštu nieje nejaká chyba...a stačí si pozrieť koncerty a uvidíš tam kopec vecí čo nepočuješ na cedkách odporúčam
To V. Vega: Je to uplne moj nazor ktory nemusi byt pravdivy ale ja ho zastavam:
Technicka hudba je velmi tazka co sa tyka prevedenia, suhry atd... Ale neda sa posudit ci vychadza zo srdca - pretoze ako poznamenal PS1984 je to hudba takmer komponovana - oni vedia presne ako a kde co treba dat, nemusia ani hrat mozu pisat do not - nevravim nie je to zla hudba, je to ale hnede baroko...
Hudba jednoducha je podla mna velmi tazka na vymyslenie - je tazke spravit hit ktory nie je ako vsetky tie ostatne americke radiovky typu Calling atd.. Vyhrat sa s harmoniami nie tak aby to znelo pekne melancholicky a ponuro, ale aby to dalo hudbe energiu pozitivnu... az na par vynimiek zial technicka hudba reprezentuje tu ponurejsiu stranku... Tolko ja
Panko: nemá zmysel... ako všetci ostatní len vymenuješ všetko prečo sú takí dobrí a v ďalšej vete to proti nim všetko obrátiš... a mrkni si dáky koncert a povedz mi že v tom nieje srdce...chcel by som ťa vidieť ako by si to povedal Portnoyovi do očí...
Táto kapela sa nemôže porovnávať s tými dnešnými 2 ročnými kapelami ktoré majú za sebou 2-3 albumy a boli pár týždňov v rebríčku ako prví ale Dream Theater sú pre mňa páni muzikanti ktorí robia neskutočne kvalitnú hudbu ktorej sa nič nevyrovná.
Jasne že na ich štýl človek musí mať istý druh nálady ale tie slová a proste sólové výkony sú fenomenálne
Nikdy v živote som od nich nevidel klip v telke ale bo žeby ich púšťali v rádiu a pritom by sa tam mali hrať denne Proste títo týpci kašlú na nejakú popularitu a hrajú si svoju bezkonkurenčnú hudbu ktorú chápe málo kto ale keď ju chápe tak ju nemôže prestať počúvať
Keď si to vezmeme, každý z ich členov je v súčastnosti ak nie najlepší, tak jeden z najlepších v hre na svoj hudobný nástroj. Dokopy tu máme najprofesionálnejšiu, a najtechnickejšiu kapelu na svete.
Bohužial širšiej verejnosti nie moc blízka, pretože má dosť často samoúčelné rify a pasáže v pesničkách, vôbec ich pesničky sú veľmi ťažké na počúvanie, čo mne ale vôbec nevadí, nakoľko ja som Progress roker/metalista (Rush, Queensryche Genesis, Yes - pustite si Tales from Tophographic Oceans, to je psycho).
Bohužial - k poslednému príspevku - už to o tej nekomerčnosti nieje taká pravda, klipy mali vždy, ale teraz už majú aj singel v rádiu, a bude aj výberovka, čo mi príde na takúto kapelu hlúposť, lebo výberovka sa nedá spraviť z dvoch ich albumov, nie z desiatich. To zas ktosi pototo...
DT su pre mna krali. koli nim som zacal hrat na gitare. koli nim som zacal pocuvat tvrdsiu hudbu o dost aktivnejsie ale nedokazem ich pocuvat stale. musim mat naladu.
Axell: ved prave o to tu ide. aj napriek tomu ze nezasahuju do mainstreamu si dokazu udrzat svojich vernych fanusikov(tam sa radim od roku 1992 aj ja), a este k tomu aj prilakaju novych fanusikov tym ze progresivny metal obohacuju aj o tie moderne, dalo by sa povedat ze uz skoro elektronicke prvky.
A pre ostatnych este jedna vec:
"Vidiet Dream Theater je 100x lepsie ako pozerat DVD a 500x lepcie ako CD. Preto by to mal kazdy vyskusat. "
Axell: a este som chcel povedat ze keby DT normalne heavalo v radiu a v TV tak by skupina stratila dost zo svojej ceny. podla mna to nie je hudba ktoru dokaze pocuvat kazdy len tak z fleku. preto je lepsie ked zostavaju(aspon u nas na slovensku) taky skor znamejsi underground
Ink: k tvojmu prispevku, tu nejde o klasicku vyberovku, ale o tzv. 2008 remix pesniciek Pull me under, Another day a Take the time, aby zneli tak na dnesne pomery, lebo Portnoy na svojej stranke pisal ze uz vtedy sa mu tam nepacili tie samplovane bicie, a detaily ktore sa zabudli vo final mixe, ale uz to nestihali do konca sessionu opravit. ostatne pesnicky na tom dvojalbume su vlastne pesnicky ktore boli vydane len na albumoch pre fankluby, a tymto sposobom ich chce skupina priblizit aj inym ako clenom fanklubov
Dream Theater to je kapela, ktoru tvoria ako tu uz vela krat spominani "pani hudobnici". Vela krat tu pocut, ze je to umele, prespikovane a vsetko ma svoje miesto, a ze to nie je hrane od srdca. Videli ste uz niekto ako Petrucci alebo Portnoy hraju uvolnene na tie svoje nastroje? Hudbou sa bavia a davaju do toho svoje emocie. Kazdy jeden ton je preciteny. To mi ver. Poznam chlapika, ktory hral pred 15 rokmi taku hudbu ako dnes DT a zacali s tym ovela skor. Ten chlapik nieze len hraje srdcom, on tou hudbou zije, tony a hramonia mu koluje v krvi, podobne piesne co hraje DT dokze s gitaristami vymysliet v priebehu hrania. A to iste plati aj pre DT. Kapela sa volala DREAMS, tym starsim a znalym to mozno bude nieco hovorit. Neuplatnili sa, pretoze Slovensko nie je ani dnes pripravene na taku hudbu. Vsetko je ovplyvnovane dnesnou popularnou popovou hudbou a skveli hudobnici, ktori nezmenia svoj styl hrania len preto aby sa zapacili vydavatelstvu, nemaju sancu sa poriadne ukazat. Takze DT tu budu dufam ze velmi dlho a tak isto verim ze aj DREAMS sa zasa daju do kopy a poriadne to este rozbalia. Bol by som rad, ak by sa nasiel niekto, kto ich poznal.
Dream Theater.............. Jednym slovom- Superbombaspicapecka!!!!!!!!!!!!!! Su krali progresivneho metalu, su nenahraditelny....... pocula som vsak, ze sa idu rozpadnut....... Je to pravda?????????? Dufam ze nie.... Ale zerem ich!!!!!!!!!!!!!
To Vincent_vega - ja som ich koncerty videl. moji traja spoluhráči v kapelu frčia na dreame.videl som ich koncerty.pocul som aj cd. u mna mna jednoduchosť znamená niečo co neni až tak pretechnizované. zacal som pocuvat pesnicku a po chvile som sa uz nemohol ani sustredit na nu, lebo stale tam nieco bolo nové. pesničky mi prídu ´´natlačené´´ nápadmi.myslím, že na bežného poslucháča je to až priveľmi.moj stýl záujmu presne vystihuje Deep Purple. O tejto kapele sa podla mna dá povedať, že v každej pesničke ukázala hráčske majstrovstvo, zručnosť, ktorú sklbila s počuvatelnostou aj pre ´´bezneho´´ cloveka..
DT je fakt uzasna kapela.....a je tu na nu hrozne vela nazorov na ich OSOBNOSTI-ae je to jedno pre mna su velmi uzasny hudobnici ktory maju svoj styl a ten je velmi komplikovany....I love DT
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
na mňa je tá huba príliš zložitá a pretechnizovaná a vykonštruovaná. ako keby bola presne písaná, že toto presne teraz, a toto tu a takto a pod.. necítim z toho takú klasickú jednoduchú spontánnosť.
To PS1984: Ja uplne suhlasim.....
To V. Vega: Je to uplne moj nazor ktory nemusi byt pravdivy ale ja ho zastavam:
Technicka hudba je velmi tazka co sa tyka prevedenia, suhry atd... Ale neda sa posudit ci vychadza zo srdca - pretoze ako poznamenal PS1984 je to hudba takmer komponovana - oni vedia presne ako a kde co treba dat, nemusia ani hrat mozu pisat do not - nevravim nie je to zla hudba, je to ale hnede baroko...
Hudba jednoducha je podla mna velmi tazka na vymyslenie - je tazke spravit hit ktory nie je ako vsetky tie ostatne americke radiovky typu Calling atd.. Vyhrat sa s harmoniami nie tak aby to znelo pekne melancholicky a ponuro, ale aby to dalo hudbe energiu pozitivnu... az na par vynimiek zial technicka hudba reprezentuje tu ponurejsiu stranku... Tolko ja
Jasne že na ich štýl človek musí mať istý druh nálady ale tie slová a proste sólové výkony sú fenomenálne
Nikdy v živote som od nich nevidel klip v telke ale bo žeby ich púšťali v rádiu a pritom by sa tam mali hrať denne Proste títo týpci kašlú na nejakú popularitu a hrajú si svoju bezkonkurenčnú hudbu ktorú chápe málo kto ale keď ju chápe tak ju nemôže prestať počúvať
Bohužial širšiej verejnosti nie moc blízka, pretože má dosť často samoúčelné rify a pasáže v pesničkách, vôbec ich pesničky sú veľmi ťažké na počúvanie, čo mne ale vôbec nevadí, nakoľko ja som Progress roker/metalista (Rush, Queensryche Genesis, Yes - pustite si Tales from Tophographic Oceans, to je psycho).
Bohužial - k poslednému príspevku - už to o tej nekomerčnosti nieje taká pravda, klipy mali vždy, ale teraz už majú aj singel v rádiu, a bude aj výberovka, čo mi príde na takúto kapelu hlúposť, lebo výberovka sa nedá spraviť z dvoch ich albumov, nie z desiatich. To zas ktosi pototo...
Vystatujú sa ako vedia hrať ale nemá to dušu..
Obdivujem techniku - počúvať by som nedokázal.
A pre ostatnych este jedna vec:
"Vidiet Dream Theater je 100x lepsie ako pozerat DVD a 500x lepcie ako CD. Preto by to mal kazdy vyskusat. "
btw. nazov albumu je celkom zabavny
Greatest Hit(...and another 21 good songs)
tym greatest HIT narazaju na pull me under.
tot vsio (zatial)
ja zastavam to ze je to metalovy Pink Floyd ciastocne a tym padom sa nachadzaju na jednej z najvrchnejsich priecok mojho rebricku