Caute.. mam potkanicu, asi 4-5 mesačnú, doteraz bola sama a teraz som si kúpila dalšiu samičku, asi 1,5 mesačnú a neviem ako ich dať dokopy.. ked som to skúšala prvý krát, staršia ju trochu napadla, čítala som, že je to normalne lebo davaju najavo svoju n
Nechaj ich v rozdielnych klietkach, ale daj ich (tie klietky) vedla seba. Po par dnoch ich skus dat znova dokopy. Starsia sice bude chvilu skakat, ale malo by to byt ok...
zoznamuj ich v neutralnom prostredi, v nejakej vacsej krabici napriklad, aby si ziadna z nich nechranla svoje teritorium, ked mladsiu hodis do klietky k starsej tak je to normalna reakcia ze ju napadne, pretoze to je jej teritorium a niekto cudzi jej tam vnikol....rob to v tej novej krabici, stale bud nad nimi keby nieco, mozno sa aj tam trochu pochytia, tak ich daj zas von a opakuj o nejaku hodinu alebo tak, zas len na chvilku, a opakuj a opakuj az kym sa ti nebude zdat ze su fakt v pohode a potom ked ich uz budes chciet dat po case do spolocnej klietky tak ju nezabudni poriadne umyt a vymenit podstielku, aby sa odstranili vsetky pachy tej starej a nebolo to uz iba jej teritorium, ale opat nieco kvazi neutralne
Ja sa bojim že si ublizia, už ju minule trochu drapla a teraz tam má niečo, ale neviem...ak majú vedľa seba klietky, stale ta staršia sa snaží cez mreže dostat sa k mladej.. Sk skúsim, ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
tak to má byť
A potom ich vymieňaj, nevymeň podstieľku ale prehoď och, nech si navzájom zvykajú na svoje pachy.