V škole mám štyri spolužiačky, ktoré sa opili na školskú akciu a vďaka svojmu plaču a rodičom z toho vyviazli len s pokarhaním od riaditeľa a podmienkou. Zhodou náhod ma jedna z nich šikanuje. Zaujímalo by ma, či je tu nejaká možnosť, že ak by som sa do t
Ono je to dvojka zo správania na vysvečku, už sa to naučte ľudia! Kvôli takým som si kedysi myslela, že to je nejaká sranda dvojka schovania...
A k veci, takýmto vždy všetko prejde, lebo sa najviac sťažujú, aj keď malo by to byť naopak...takýchto som fakt neznášala ale oni si chybu nikdy nepriznajú, takže na tvojom mieste by mi to prišlo zbytočné, lenže keď máš na to nervy, tak vyskúšaj. Sprav jej peklo tak ako ona tebe, zaslúži si...zaplač aj ty doma ale, lebo inak to asi veľmi nezapôsobí bez vplyvu rodičov, veď vidíš sama, čo platí u teba na škole...
1. kľudne to povedz ale ak nemáš niekoho kto ti to dosvedčí prípadne nejaký dôkaz tak ti môže ale aj nemusí veriť (radšej by som to riešila priamo s riaditeľkou)
2. keďže som sama zažila čosi podobné upozorňujem ťa že ak s tým pôjdeš von bude ťa šikanovať ešte viac....
tak ked ma nejakych rodicov ktorym jebe a nedopustia aby tu dvojku mala aj tak jej ju nedaju ale tak skus ..... inak nevim co je take strasne na nejake dvojke z chovania ze to tym rodicom tak jebe
@torpedo08 ona má práve, že takých rodičov, čo to majú tam, kde slnko nesvieti. Sú zvyknutí od jej staršieho brata.
@evilangel ako mňa to, že ma šikanuje vôbec netankuje (ono na vysmievanie a ponižovanie som zvyknutá), ale sme ôsmaci a ja na konci roka odchádzam na bilingvál a chcela by som po sebe zanechať niečo, čo ju primäje ľutovať, že si na mňa vôbec niekedy otvorila svoje veľké ústa...
@bress to je ďalší problém, ja nie som ten typ človeka, neuznávam násilie a bolo by mi samej zo seba zle, keby som to riešila takto primitívne (mala by som pocit, že som klesla na jej úroveň, možno ešte pod ňu)
@sapphirizing veď moji rodičia súhlasia ísť rovno za riaditeľkou, ale nie sú si istí, že či mi to za to stojí. Či to nebudem ľutovať, lebo sú tu štyri dievčatá, čo ma šikanujú, ale do tej alkoholickej aféry je zapojená len jedna. Čo sa týka tých ostatných, na nich mám iné páky a stačilo by mi aj pre tie tri pokarhanie od riaditeľky, ako varovanie.
BTW, prepáčte birdzáci Prehlasujem, že od teraz budem používať už len slovné spojenie "dvojka zo správania".
Ja som mal na zakladke spoluziaka co priniesol do skoly domacu palenku (v zavaraninovom pohary) a na hodine povedal spoluziakovy nech si z toho odpije (nevedel co tam je). Ten tak spravil a hned to vyprskol von kedze to necakal. Vsimla si to ucitelka, isli k riaditelovi a nakoniec mal problemy len ten spoluziak co si z toho odpil. Lebo ten druhy mal matku totalnu picu.
aha no ked uz odchadzas, tak nema zmysel a vacsinou takym ludom vobec nevadi nieco take ako nejaka znamka zo spravania Ale inak aj napriek tomu, nikdy si netreba nechat skakat po hlave nech to stoji, co to stoji ( vtedy je zbytocne sa riadit moralnymi zasadami )
@torpedo08 áno, chápeš to správne. Jej brat mal totiž trojku a na základke.
@semhamforas to aj my máme takých. Len s jedným rozdielom, že u nás takéto aféry nikto z učiteľov ani nezistí, lebo vola urobia aj z učiteľa. Ale u mňa to je iné, lebo ja odchádzam a už ma nezaujíma, koho si znepriatelím, tobôž nie mojich rodičov, čiže ja by som sa za tú dvojku pre ňu aj pobila. Len či by to stačilo,lebo naša riaditeľka je neuveriteľne ľahkovážna. Samo o sebe je smiešne už len to, že tie baby sa opili pred školou, na besede so spisovateľkou boli opité, blábolili z cesty, ovracali danú spisovateľku a predsa mali len pokarhanie.
no ak ich rodicia vedia co vyviedli a este to za nich aj zehlili tak dvojka zo spravania urcite neurobi rozdiel.. skor budu na teba este horsie, ja by som na to kaslala
@die skoro mám pocit, akoby som písala sama sebe (nick Die, používam na niektorých iných portáloch). Tiež by som na to miestami radšej kašľala, ale potom si spomeniem, čo všetko mi už oni urobili a akým peklom som si prešla a hneď som viac a viac pomstychtivá. No, u ich rodičov možno nie, ale pri už len pri prijímaní na stredné školy alebo už len tou povesťou im, myslím, poškodím.
@leksi tak preto je vsade obsadeny lenze dvojka zo spravania nevytvara ziadnu zlu povest, pre nikoho to nic specialne neznamena okrem niektorych rodicov ktori ti preto doma urobia bordel (moj pripad, ale urcite nie tych bab). ale ak sa budes po tom citit lepsie, tak preco nie
@wind tak, či už tie dva mesiace prežijem v pokoji alebo nie, už je to jedno. Tak aspoň nech na mňa majú pamiatku.
No, ona na gymko nepôjde, nemá na to známky a vlastne z tej štvorky (čo ma šikanujú) má len jedna priemer do 2. Čiže mám počítať s tým, že je to jedno, prijali by ju aj na gymko aj na odbornú? Super no.
Tak mi niečo navrhni. V podstate nemám žiadne nápady, okrem týchto školských pák a známok.
@leksi máš úplné právo brániť sa, neboj sa na ne vybehnúť aj ty. A nevyčítaj si, že sa znížiš na ich úroveň, lebo v tvojom prípade to bude iba obrana. Teraz, keď odchádzaš zo školy, už nemáš čo stratiť. Úplne ťa chápem, aj ja som mala takéto problémy. Najdôležitejšie je dokázať im, že sa ich nebojíš. Povedz riaditeľke všetko, čo máš na srdci. Aj keď nedostanú 2-ky zo správania, nebudú sa tešiť, že odchádzaš porazená, so sklopenými ušami. Držím ti palce!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
hovori sa spravanie
A k veci, takýmto vždy všetko prejde, lebo sa najviac sťažujú, aj keď malo by to byť naopak...takýchto som fakt neznášala ale oni si chybu nikdy nepriznajú, takže na tvojom mieste by mi to prišlo zbytočné, lenže keď máš na to nervy, tak vyskúšaj. Sprav jej peklo tak ako ona tebe, zaslúži si...zaplač aj ty doma ale, lebo inak to asi veľmi nezapôsobí bez vplyvu rodičov, veď vidíš sama, čo platí u teba na škole...
2. keďže som sama zažila čosi podobné upozorňujem ťa že ak s tým pôjdeš von bude ťa šikanovať ešte viac....
@evilangel ako mňa to, že ma šikanuje vôbec netankuje (ono na vysmievanie a ponižovanie som zvyknutá), ale sme ôsmaci a ja na konci roka odchádzam na bilingvál a chcela by som po sebe zanechať niečo, čo ju primäje ľutovať, že si na mňa vôbec niekedy otvorila svoje veľké ústa...
@bress to je ďalší problém, ja nie som ten typ človeka, neuznávam násilie a bolo by mi samej zo seba zle, keby som to riešila takto primitívne (mala by som pocit, že som klesla na jej úroveň, možno ešte pod ňu)
@sapphirizing veď moji rodičia súhlasia ísť rovno za riaditeľkou, ale nie sú si istí, že či mi to za to stojí. Či to nebudem ľutovať, lebo sú tu štyri dievčatá, čo ma šikanujú, ale do tej alkoholickej aféry je zapojená len jedna. Čo sa týka tých ostatných, na nich mám iné páky a stačilo by mi aj pre tie tri pokarhanie od riaditeľky, ako varovanie.
BTW, prepáčte birdzáci Prehlasujem, že od teraz budem používať už len slovné spojenie "dvojka zo správania".
v tom prípade na nič nečakaj a povedz to... nech má na teba pamiatku držím palce
@semhamforas to aj my máme takých. Len s jedným rozdielom, že u nás takéto aféry nikto z učiteľov ani nezistí, lebo vola urobia aj z učiteľa. Ale u mňa to je iné, lebo ja odchádzam a už ma nezaujíma, koho si znepriatelím, tobôž nie mojich rodičov, čiže ja by som sa za tú dvojku pre ňu aj pobila. Len či by to stačilo,lebo naša riaditeľka je neuveriteľne ľahkovážna. Samo o sebe je smiešne už len to, že tie baby sa opili pred školou, na besede so spisovateľkou boli opité, blábolili z cesty, ovracali danú spisovateľku a predsa mali len pokarhanie.
(btw: seriózne, dvojka jej nič neublíži. aj ja som mala v devine na konci aj na polroka dvojku a zobrali ma na gympel. sprav jej čosi horšie)
No, ona na gymko nepôjde, nemá na to známky a vlastne z tej štvorky (čo ma šikanujú) má len jedna priemer do 2. Čiže mám počítať s tým, že je to jedno, prijali by ju aj na gymko aj na odbornú? Super no.
Tak mi niečo navrhni. V podstate nemám žiadne nápady, okrem týchto školských pák a známok.