Ahojte, prosím vás, máte niekto skúseností s e-shopom? Máte sami vlastný e-shop ? Potrebovala by som odpovede na nezodpovedané otázky Alebo všeobecné informácie, čo mi vlastne všetko treba a tak. Ak by bol niekto ochotný, veľmi by ma to potešilo. Praje
Ak chceš eshop tak musíš niekoho nájsť kto ti ho urobí (alebo máš také hotové kde si platíš nejaké mesačné poplatky) a nejaká firma alebo živnosť ktorou budeš eshop prevádzkovať.
Myslím si, že sa dá začať aj s menšou sumou, kedže nič veľké nechcem @5 Nemôžem si ho urobiť sama ? Vlastne našla som aj pár neplatených, Teda tuším prvé mesiace sa neplatí
Vlastne by ma najviac zaujímalo ako je to s tovarom, aj tu platia zákony a ako si môžem meniť sumu produktu ? Treba mi nejaké potvrdenia a tak ? ďakujem vám za odpovede
Ak planujes zarobit par stovak mesacne, tak ti zivnost netreba. Potvrdenia potrebujes hlavne ak planujes predavat potraviny, vtedy potrebujes aj zivnost. V opacnom pripade by som na zaciatok formality urcite neriesil.
Ako uz bolo spomenute, bud si vyber riesenia, kde si len platis mesacny poplatok, alebo si objednaj hosting (+ domenu) a nainstaluj si napriklad prestashop, ktory je zadarmo. To budu na zaciatok velmi lacne riesenia.
Este by mozno stalo na zvazenie predavat cez ebay, etsy a podobne, kde platis proviziu az po predaji tovaru.
@smileykaja samozrejme že si ho môžeš urobiť sama, ale to by asi tak dopadlo ako keby som sa rozhodol navariť si obed (neviem variť) tak radšej pôjdem do reštiky - ak chceš mať kvalitný shop ktorý bude zarábať tak zver tvorbu profesionálom alebo ako vravím daj si nejaký hotový do prenájmu.
S tovarom je to jednoducho, niekde ho nakupiš (zrejme od dodavatelov za velkoobchodne ceny), predaš ho - ty ako firma alebo živnostnik platiš z predaja daň zo zisku/dph. S cenami produktov si môžeš hýbať ako chceš. Potvrdenia ti netreba žiadne iba klasicka byrokracia okolo firmy/živnosti.
@9 Nie potraviny nie, oblečenie hlavne. Takže mi žiadne takéto papiere pri menšom zárobku netreba ? @10 A prosím ťa, koľko stojí keď si to dám spraviť od profesionála ?
Od dodávateľa potrebujem uzatvoriť aj zmluvu, alebo to potrebné nie je? Môžem vlastne kupovať aj z ebayu a potom to predávať tu, na slovensku ? Teda, s dohodou predávajúceho. Aha. Ďakujem
záleži od toho ake máš požiadavky na eshop - od toho sa odvíja cena. Skús požiadať zopár firiem o cenové ponuky, prípade niektore majú cenník zverejnený.
Zmluvy - tak to je individuálne ako sa s dodávateľmi dohodneš, či budeš kupovať jednorazovo, alebo budeš staly odberateľ..
a hej, kludne predavaj nakupene veci z ebay na slovensku
@12 Prepáč, že mám také s prepáčením blbé otázky, ale vôbec sa v tom nevyznám
Aha, mne by stačilo niečo základné.
Takže, nevadí keď to kúpim na ebay predávam na slovensku ? Nemôžu mi nič hej ?
A ešte taká otázočka, je to nejako vekovo obmedzené ? Teda, mám 17, môžem mať stále vlastný e-shop ?
vcelku jednoduche pouzivanie, vela tem, niektore free tie krajsie za par korun. keby si mala niekoho polizko co kusok pracuje s pc tak sa to vcelku lahko instaluje a rozbehava a usetris prachy za nejaky drahy system na mieru.
@16 Takže napriek tomu že som neplnoletá môžem bez živnosti podnikať pokiaľ nebudem mať vysoký zárobok. Ak tomu správne rozumiem.
Ako je to vlastne s tým dph? @17 ďakujem krásne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
kliknes na kosik, vyplnis udaje a a za par dni pride kurier/posta, t.j. cena tovaru+3 eura za postu alebo 4 za kuriera (orientacne samozrejme)
Ak chceš eshop tak musíš niekoho nájsť kto ti ho urobí (alebo máš také hotové kde si platíš nejaké mesačné poplatky) a nejaká firma alebo živnosť ktorou budeš eshop prevádzkovať.
@5 Nemôžem si ho urobiť sama ? Vlastne našla som aj pár neplatených, Teda tuším prvé mesiace sa neplatí
Vlastne by ma najviac zaujímalo ako je to s tovarom, aj tu platia zákony a ako si môžem meniť sumu produktu ? Treba mi nejaké potvrdenia a tak ? ďakujem vám za odpovede
Ako uz bolo spomenute, bud si vyber riesenia, kde si len platis mesacny poplatok, alebo si objednaj hosting (+ domenu) a nainstaluj si napriklad prestashop, ktory je zadarmo. To budu na zaciatok velmi lacne riesenia.
Este by mozno stalo na zvazenie predavat cez ebay, etsy a podobne, kde platis proviziu az po predaji tovaru.
S tovarom je to jednoducho, niekde ho nakupiš (zrejme od dodavatelov za velkoobchodne ceny), predaš ho - ty ako firma alebo živnostnik platiš z predaja daň zo zisku/dph. S cenami produktov si môžeš hýbať ako chceš. Potvrdenia ti netreba žiadne iba klasicka byrokracia okolo firmy/živnosti.
@10 A prosím ťa, koľko stojí keď si to dám spraviť od profesionála ?
Od dodávateľa potrebujem uzatvoriť aj zmluvu, alebo to potrebné nie je? Môžem vlastne kupovať aj z ebayu a potom to predávať tu, na slovensku ? Teda, s dohodou predávajúceho. Aha. Ďakujem
Zmluvy - tak to je individuálne ako sa s dodávateľmi dohodneš, či budeš kupovať jednorazovo, alebo budeš staly odberateľ..
a hej, kludne predavaj nakupene veci z ebay na slovensku
Aha, mne by stačilo niečo základné.
Takže, nevadí keď to kúpim na ebay predávam na slovensku ? Nemôžu mi nič hej ?
A ešte taká otázočka, je to nejako vekovo obmedzené ? Teda, mám 17, môžem mať stále vlastný e-shop ?
Normalka...
jediny limit je asi založenie živnosti/sro od 18, ale ako spominal @9 pri začiatkoch s menšimy ziskmi formality nerieš
» www.prestashop.com/...
vcelku jednoduche pouzivanie, vela tem, niektore free tie krajsie za par korun. keby si mala niekoho polizko co kusok pracuje s pc tak sa to vcelku lahko instaluje a rozbehava a usetris prachy za nejaky drahy system na mieru.
Ako je to vlastne s tým dph?
@17 ďakujem krásne