Mate s tym skusenosti? Nasiel som par veci, ktore by som chcel objednat ale mam nejak z toho strach kvoli postovnemu a colnemu a tak. lebo napriklad co je tam nejak ta blbost za apr dolarov a ekd tam dam ze postovne na slovensko tak mi tam hodi nejake 4 d
objednávala a poštovné je také, aké si určí predávajúci, to ti nepomôže, ak ti tu niekto napíše, za koľko to mal on, každý jeden predmet na ebayi to môže mať inak. a áno, môžu to byť 4 doláre, rovnako ako 0. predávajúci môže ten zvyšok premietnuť do ceny predmetu, čiže zaplatíš rovnako, ale on chce lepšie vyzerať, lebo nakoniec sa ťa to v ankete opýta, či boli "P&P charges resonable"
nie, hovorím len, že ak niekde uvidíš, že poštovné je štyri doláre, tak je štyri doláre a nemusíš sa obávať, že ide o nejakú blbosť. ale keď už to takto predávajúci určil, tak veľa nezjednáš.
no ale nie je to len enjaky zakladny poplatok, ku ktoremu sa pripocita suma, ktoru si uctuje nejaka ta spolocnost, ktora tie zasielky dorucuje? cisto len ked vidim produkt za 5 dolarov a je tam shipping 4 dolare tak jendoducho iba zaplatim 9 dolarov a mam to? nic viac? prepac za moje sproste otazky ale naozaj nechcem aby sa potom niekde vyskytli problemy
to je v pohode, aj ja som sa prvý krát obávala, či v tom nebude nejaký trik a či mi zrazu nepripočítajú niečo ako napríklad "manipulačný poplatok", ale nie.
to, čo si účtuje zásielková služba, je v tom shippingu. shipping nie je niečo, na čom predávajúci zarába, je to cena poslania a ty mu to preplatíš. nie je to dobierka, on to zaplatí pri posielaní a tebe už len dojde balíček.
takže ak vidíš, že niečo stojí 5 dolárov a shipping je 4 doláre, naozaj zaplatíš len 9 dolárov.
@11 k tým cenám... pozri, predstav si, že máš predmet a chceš ho predať za 10 eur. vieš, že poštovné do nejakej krajiny je 10 eur. povieš si, že ľudí to bude odrádzať, keďže na ebayi je kopa vecí s lacným poštovným, tak vyplníš, že predmet stojí 18 eur a poštovné je 2 eurá. tak či tak ti na účet príde tých istých 20 eur a tak či tak ťa tá služba bude stáť rovnako.
záleží aj na tom, či si naozaj našiel správnu službu. aj u nás môžeš niečo poslať poštou a môžeš to poslať cez UPC. ďalej môžeš mať prvú triedu, môže to byť lietadlom, ale nemusí....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
to, čo si účtuje zásielková služba, je v tom shippingu. shipping nie je niečo, na čom predávajúci zarába, je to cena poslania a ty mu to preplatíš. nie je to dobierka, on to zaplatí pri posielaní a tebe už len dojde balíček.
takže ak vidíš, že niečo stojí 5 dolárov a shipping je 4 doláre, naozaj zaplatíš len 9 dolárov.
záleží aj na tom, či si naozaj našiel správnu službu. aj u nás môžeš niečo poslať poštou a môžeš to poslať cez UPC. ďalej môžeš mať prvú triedu, môže to byť lietadlom, ale nemusí....