Pis o ozone. napr. hod tam vetu slnecne luce tzv. ultrafialove ziarenia rozkladaju molekuly kyslika na atomy a ptm tieto atomy reaguju s kyslikom, tym padom vznika niekolo 0,001 ozon. Blahh.
Píš o odpadových vodách.Je všeobecnou chybou,že ich sústavné znečisťovanie sa neradí medzi "oficiálne" enviromentálne problémy.Keď začneš tým,že je chybou podceňovať túto problematiku,zaujmeš prosefora/ku.Ak chceš môžem ti poslať aj materiály.Na túto tému,respektíve problematiku odpadových vôd a opätovného čistenia som podľa možnosti kompletne rozobral mojou SOČ-kou.Myslím ,že celkom úspešne,vyhral som okres.Ak chceš,daj mi vedieť.Ak ti nevadí,že nie som ekológ Som ale maturant z biológie na gyme
moj nazor: globalne oteplovanie je uz otrepana tema, ak chces zaujat, skus najst nieco unikatne o com sa tak velmi nerozprava ja neviem - testy jadrovych hlavic, rozne druhy vyskumov zbrani alebo ja neviem... to bol len priklad a napad
nuz dakujem vam, ale stale su to len vseobecne temy... potrebujem nieco konkretne... asi sa neviem poriadne vyjadrovat :/ proste... su to vsetko vdacne temy, ale ja k nim nie som schopna nic napisat, rozumiete? proste napisem tak nadpis akurat...
@krampus no to by si mi neskutocne pomohol, poslem ti TS moj mejl...
@majo vsetky tie globalne problemy su o tom, ze clovek negativne vplyva na prirodu... a nie, proste sa neviem pohnut. mam tu nadpis a pod nim dve trapne vety.
@ronik16 a je to urcite kvoli tej sopke? a neviem, ci mi sedi tema, lebo to ma byt asi skor o globalnych problemoch zavinenych ludmi... a navyse neviem, ci sa ta sopka moze povazovat za globalny problem...
@lojla sopky budu od teraz nielen globálny problém ale problém celého ľudstva na veľa rokov dopredu,
napr. vznik zunami pripisujú jadrovým podzemným skúškam, pri výbuchu vznika zemetrasenie a to zapríčini zunami s katastrofalnými dôsledkami, ďalej je to neustáli výrub pralesov, teraz najnovšie katastrofa v mexickom zálive - únik ropy, topenie ľadovcov, pomalá zmena polarity zeme
Ja ti môžem pomôcť podobne ako bobomir. Ja potrebujem napísať semestrálku a zatial ani bodka =D... Snád niekedy sa mi zachce.
Inak k tejto téme by som ti vedel pred rokom povedať viacej, mal som predmet "Ochrana ŽP" a tam o tom bola spústa ale tie skripta sú už dávno niekde ... niekde kde netuším kde =D
Tiež spolužiaci majú témy na semestralky podobné, ako tebe treba, jedine ak by som od nich niečo zohnal
@delpurr no ako ti to vysvetlit... urcite ze grcne, ale nemienim skopirovat nieco piate cez deviate, ak ma rozumies. len si neviem predstavit, co, ked uz mam temu, s nou dalej robit. co proste sa da pisat o love velryb napriklad. no, kto lovi velryby je debil, lebo velryby to a to, a od roku sa kvoli tymto debilom znizil ich pocet o, je to hrozne, je to strasne, nerobte to, chrante ich. ved to je zrejme ako facka a nie je tam o ocm pisat...
@nonormal si velmi mily, ale tolko namahy kvoli jednemu vyhorenemu cloveku naozaj nebude potrebnej... ale dakujem... ved ja sa snad nejako rozhybem, len potrebujem najst nejake postrcenie, nejaku viziu, co to vlastne budem pisat.
predtým, než som ja išiel rozoberať túto tému tak som si pozrel jeden veľmi dobrý a silný dokument. z neho som vychádzal. tuším tam boli skvelé príklady zmeny klímy vo svete. o tom ako v Paríži v roku 2004 namerali najvyššie teploty počas leta, bolo tam vyobrazené ako asi bude vyzerať najväčší dažďový prales o niekoľko rokov. skrátka, pozri si niečo zaujímavé.
alebo si zober na mušku len kyslé dažde alebo topenie ľadovcov a zmena polárnej flóry a fauny alebo lavíny odpadov, čierne skládky, triedenie odpadu,...; tých tém je ozaj dosť.
Myslím, že k tomu nebudeš mať problém nájsť informácie, asi fakt ide len o to "nakopnúť sa"... ale v tom upršanom počasí sa človeku chce akurát tak podriemkávať a sŕkať čaj =D
rofl globalne oteplovanie.. Nic take neexistuje a ako jeden mudry clovek povedal: za teoriou globalneho oteplovania je 5 vedcov a 50 000 fanatikov a proti nej je 50 000 vedcov a 5 fanatikov.
Je to len kampan eko teroristov (v amerike dost rozsireny pojem), ktori oblbuju pospolity lud
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
chov ohrozených zvierat
GMO
lov veľrýb
@krampus no to by si mi neskutocne pomohol, poslem ti TS moj mejl...
@bobomir tak prajem vela zdaru :/
@majo vsetky tie globalne problemy su o tom, ze clovek negativne vplyva na prirodu... a nie, proste sa neviem pohnut. mam tu nadpis a pod nim dve trapne vety.
@ronik16 a je to urcite kvoli tej sopke? a neviem, ci mi sedi tema, lebo to ma byt asi skor o globalnych problemoch zavinenych ludmi... a navyse neviem, ci sa ta sopka moze povazovat za globalny problem...
napr. vznik zunami pripisujú jadrovým podzemným skúškam, pri výbuchu vznika zemetrasenie a to zapríčini zunami s katastrofalnými dôsledkami, ďalej je to neustáli výrub pralesov, teraz najnovšie katastrofa v mexickom zálive - únik ropy, topenie ľadovcov, pomalá zmena polarity zeme
Inak k tejto téme by som ti vedel pred rokom povedať viacej, mal som predmet "Ochrana ŽP" a tam o tom bola spústa ale tie skripta sú už dávno niekde ... niekde kde netuším kde =D
Tiež spolužiaci majú témy na semestralky podobné, ako tebe treba, jedine ak by som od nich niečo zohnal
Je to len kampan eko teroristov (v amerike dost rozsireny pojem), ktori oblbuju pospolity lud