Zdravim neviete niekdo o nejakych fuškach tahanie elektriky na domoch bytoch proste stavbach?
Pripadne niečo podobné stavebneho...
(nudim sa v praci potrebujem zabavku popri)
Nemáš to v hlave trochu pomýlené? Najprv píšeš o ťahaní elektriky a o stavbarine a potom o inteligentných domoch? Si uvedomuješ aký to je rozdiel?
Keď niekto príde a povie mi že chce ťahať "elektriku" alebo dačo stavebné tak si predstavím možno sekanie drážok.
Keď niekto príde a povie že chce robiť "kompletky tzv. Inteligentné domy" tak si pomyslím, že je aspoň projektant alebo programátor. Proste človek čo robí mozgom a nie seká drážky.
@james144 a ako asi začneš staviat inteligentne domy?
Od A po B nie?
Neviem ako ty ale tak ja ked robím tak začinam rezanim drážok tahanim kablov , silno ,slabo prud atd... a az nakoniec sa programuje , ovladanie bran dverí žaluzí , klima, kamery, domaca sieť , kurenie osvetlenie atd.. A nie nemusí byť projektant kludne obyčajny elektrikár čo ho to baví.
Pravda, na to nemusi byt projektant. Projektant tak vytvorí plan, ze kde to ma byt umiestnene. Toto vsetko robia elektrikári, alebo elektronici na takéto ucely
@thevanderdark Presne ako hovoriš , mnes stačí vykres a hotovo .
Je to tiez o zručnosti .
Niekdo len taha kable niekdo robí slaboprud niekdo len tv a niekdo všetko .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Keď niekto príde a povie mi že chce ťahať "elektriku" alebo dačo stavebné tak si predstavím možno sekanie drážok.
Keď niekto príde a povie že chce robiť "kompletky tzv. Inteligentné domy" tak si pomyslím, že je aspoň projektant alebo programátor. Proste človek čo robí mozgom a nie seká drážky.
Od A po B nie?
Neviem ako ty ale tak ja ked robím tak začinam rezanim drážok tahanim kablov , silno ,slabo prud atd... a az nakoniec sa programuje , ovladanie bran dverí žaluzí , klima, kamery, domaca sieť , kurenie osvetlenie atd.. A nie nemusí byť projektant kludne obyčajny elektrikár čo ho to baví.
Je to tiez o zručnosti .
Niekdo len taha kable niekdo robí slaboprud niekdo len tv a niekdo všetko .