pijete ? ak áno ako často? prečo ich pijete ? a akej značke dávate prednosť ? myslíte, že je to o moc horšie ako piť kávu napr. ? mne káva nechutí skúšala som už viackrát ale nejde to a niekedy proste musím byť dlhšie hore kvôli učeniu atď
v poslednom case som zacala dost casto, takmer kazdy den. nedobre.
pijem ich kvoli rannym nevolnostiam a unave, pomozu mi aspon trochu. aj ked stale nemam problem zaspat ako poleno ked pridem zo skoly.
Kávu nedokážem vypiť. A počas dňa musím fungovať priemerne 20 hodín, takže bez ranného energeťáku to nejde. Potom pri najbližšej možnej príležitosti sa to snažím dospať, ale po dvoch súvislých týždňoch nespavosti plných energeťákov už pociťujem rýchlejší rytmus srdca. Snažím sa ich preto obmedzovať, ale závislosť mi zakazuje to obmedziť úplne.
A názor mám taký, že energeťák funguje skôr ako placebo, takže kupujem hlavne tie najlacnejšie značky. No ako najúčinnejší pociťujem Monster, ale začal byť nedávno na môj vkus príliš sladký.
cez skúškové a festivaly som to pila ako vodu
keď som si potom raz kúpila energeťák po dlhšej prestávke tak som ho ani nebola schopná dopiť, neviem teda či ich začali ešte viac sladiť alebo som mala dovtedy chuťové bunky mŕtvej kravy
nepijem vôbec.
mala som to asi 3krát v živote. nechutí mi to.
ale kávu ľúbim najviac na svete ale nepijem ju nikdy kvôli tomu, že musím byť dlho hore alebo čo...
energeťáky nepijem, (teda párkrát som si odpila, keď si niekto kúpil, ale tak... je to na mňa príliš sladké)
a kávu pijem, pretože mi chutí, nie preto, že potrebujem energiu...
Kedysi som vypila v pohode dva za den. Tie z Lidlu. Chutilo mi to.
Kavy som tiez kedysi pila litre.
Nic z toho mi nikdy nedodalo energiu O.o len mi to proste chutilo.
Teraz sa za to hanbim a lutujem, ze som si takymi stankami nicila telo :tralala:
Energetický nápoj je o moc horší ako káva , áno presne tak.
99% energetických nápojov má rovnaké zloženie s nedostatočným množstvom kofeínu a zbytočnými umelinami.
Značka nehrá absolútne rolu.
Okrem toho účinok je len v hlave.
Snáď toto ľudia raz pochopia
Keď vidím postoj mladých k energetickým nápojom tak je mi až zle
minimalne 1 za den si dam... nepijem to pre energiu ale pre chut namna to uz neposobi
znacku najradsej mam red bull
a ludia ako @18 vedia o tom hovno lebo znacka hra rolu
lacnejsie maju o trochu ine zlozenie ako drahsie len treba poriadne citat
nikdy som nepochopila ako sa ludia dokážu buď po káve alebo energeťáku do noc učiť. mne keď sa chce spať tak mi nič nepomôže. ale hlavne mi to ani nechutí, je to príliš sladké. jediné, čo u mňa zaberá je spánok. inak nedokážem fungovať
tak mne jedna značka energeťákov fakt mrte pomáha - aj proti bolestiam hlavy, aj na vitalitu a energiu a najmä mi nedodáva umelú nabudenosť. aa je značka ktorá sa nedá kúpiť v supermarkete, vyzerá to takto:
ale keď som minule mala nejaký z lidlu za 0,30€ ZELENEJ farby , tak naozaj by som si už asi normálny energeťák nebola schopná kúpiť, :ble: ..a to som už fakt povyskušovala všeličo
Kávu pijem pravidelne, raz za jeden/dva dni espresso z čerstvo pomletej kávy. Energeťáky mi chutia, obzvlášť Monster Ripper, ale zároveň to považujem za presladené svinstvo a dám si max jeden za cca 2 mesiace. Známemu, ktorý pil každý deň po jednom energeťáku to seriózne dokurvilo zdravie, skolaboval v robote.
@martina123 pijem ich len pocas nocnej brigady, alebo pri skuskovom, pri uceni... uprednostnujem tie z Lidlu, za 0,30 centov ribezlovy... je tam podobny bordel ako v redbulle a je to lacnejsiea azabera
fuuu nepijem, parkrat do roka, ked nie je ine po ruke (napr. v skole po preprogramovanej noci zadani) ... ale snazim sa pri tom zjest aj dost jedla+sojove tycinky a tak, lebo to nedoda energiu, len oblbne hlavu
Kávu som pila roky, v septembri som prestala, zbavila som sa nepríjemných side efektov. Neviem prečo som zase začala pred pár týždňami, došlo mi z nej zle, zas som prestala.
Na redbulle som fičala až kým mi organizmus raz nepovedal stop (nepoviem vám čo sa stalo, sami si na to prídite) a teraz už ani piči.
Ja mám najradšej Hell, ako aj Monster a Rockstar sú dobré ale nie všetky napríklad modrý Rockstar mi vôbec nechutil... A ešte je tam Semtex ale ten je podľa mňa príliš sladký.. tak neviem, ja by som odporúčala Hell, už som pila všetky druhy a mne chutili... tak neviem, asi toľko
@alysia dodržiavať denný režim (čiže žiadne učenie v noci), zelené čaje (napr. maté) poprípade doplniť guaranou (ale ja neužívam, keď tak v čaji), učiť sa pri otvorenom okne alebo v dobre vyvetranej izbe, piť vodu... základom je dobrý spánok
Ja nepijem vobec kavu, chcela som sa to naucit ale nedalo, takze ak potrebujem nieco proti spaniu vzdy je to energetak, momentalne som sa dala na Vejr energy beer.
Ja som prešla z kávy na nealko energy pivo. Je veľmi osviezujuce v tychto horucavach, mozem jazdit kedze je to nealko. A celkovo mi chuti hlavne s prichuti jablko ....keby si si ho chcel kupiť tak som ho kúpila z rosenpharma.cz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
pijem ich kvoli rannym nevolnostiam a unave, pomozu mi aspon trochu. aj ked stale nemam problem zaspat ako poleno ked pridem zo skoly.
A názor mám taký, že energeťák funguje skôr ako placebo, takže kupujem hlavne tie najlacnejšie značky. No ako najúčinnejší pociťujem Monster, ale začal byť nedávno na môj vkus príliš sladký.
ked kava tak kapucino, alebo nescafe s mliekom a cukrom.
v budúcnosti vypijem tak asi nula týchto nápojov.
skús radšej žiť zdravím životom v rovnováhe.
potom žiadnu kávu ani energeťák potrebovať nebudeš.
kavu lubim, dobrunku kvalitnu s trochou mlieka a bez cukru. ale aj indtant obcas postaci
skus si kupit kakaove bôby, resp. drvene kakaove bôby v horkej cokolade, to som mala, to bola uplna zavislost v kombi s kavou dost ucinne
keď som si potom raz kúpila energeťák po dlhšej prestávke tak som ho ani nebola schopná dopiť, neviem teda či ich začali ešte viac sladiť alebo som mala dovtedy chuťové bunky mŕtvej kravy
mala som to asi 3krát v živote. nechutí mi to.
ale kávu ľúbim najviac na svete ale nepijem ju nikdy kvôli tomu, že musím byť dlho hore alebo čo...
a kávu pijem, pretože mi chutí, nie preto, že potrebujem energiu...
Kavy som tiez kedysi pila litre.
Nic z toho mi nikdy nedodalo energiu O.o len mi to proste chutilo.
Teraz sa za to hanbim a lutujem, ze som si takymi stankami nicila telo :tralala:
99% energetických nápojov má rovnaké zloženie s nedostatočným množstvom kofeínu a zbytočnými umelinami.
Značka nehrá absolútne rolu.
Okrem toho účinok je len v hlave.
Snáď toto ľudia raz pochopia
Keď vidím postoj mladých k energetickým nápojom tak je mi až zle
znacku najradsej mam red bull
a ludia ako @18 vedia o tom hovno lebo znacka hra rolu
lacnejsie maju o trochu ine zlozenie ako drahsie len treba poriadne citat
viac vydrzim cvicit
ked som sa potrebovala ucit, tak na kombinacii kava + guaranove tabletky. plus pravidelny denny rezim a dostatok spanku.
ale keď som minule mala nejaký z lidlu za 0,30€ ZELENEJ farby , tak naozaj by som si už asi normálny energeťák nebola schopná kúpiť, :ble: ..a to som už fakt povyskušovala všeličo
poriadny cierny caj je dost poprdeli energetak,
Na redbulle som fičala až kým mi organizmus raz nepovedal stop (nepoviem vám čo sa stalo, sami si na to prídite) a teraz už ani piči.
raz som potrebivala tyzden nespat, tak som sa dopovala, ale nic podobne uz zazit nehcem.
ked vela energie, tak maté.