nebyť redbullov, upov a podobných vecí, neprežila by som každé jedno skúškové a každé jedno leto, celkom na tom fičím. káva mi totiž pomáha málo, iba ráno na prebratie zaberie, inak veľmi nie.
Áno pijem a v poslednom období dosť často (maturita).
Najradšej mám Adrenalin,Redbull a Maxx.Hoci spolupôsobenie taurínu a kofeínu na mňa nemá až taký výrazný účinok.Inak aj vám všetky rovnako? Či to len ja som taký divný.
nemam ich rada,ale obcas z nudze jj ked som sa ucila na vodicak naposledy aby som vydrzala co najdlhsie-redbull,pomhol aj... a po chate raz taky nejaky iny a nepomohol,chata ma zmohla viac...
@pietro93 Ide o to,že všetky tieto energetické nápoje sú vyrábané na rovnakom základe.Voda,podstatná časť celej plechovky + taurín + kofeín.Táto "zmes" má vo väčšine prípadov účinok na ľudský organizmus v takej podobe,že sa človek cíti sviežejší,živší,schopný podať väčší fyzický aj psychický výkon.Navyše obsahujú cukor.Plechovka takéhoto nápoja nakopne činnosť srdca,ale paradoxne tlak nezvyšuje .Doslova predstavuje poriadny energetický príval.Predstav si osi x a y.Tak v krátkom časovom intervale dochádza k prudkému rastu krivky,ktorá znázorňuje príjem a výdaj energie.Ale účinok je dočasný.Prítomnosť kofeínu môže byť nebezpečná pre ľudí so srdcovou arytmiou.Celkovo kofeín pôsobí na centrálnu nervovú sústavu.Energetické nápoje však nezaťažujú len kardio-vaskulárny systém,ale aj žalúdok a nervový systém.Navyše je tu taký aspekt,že rýchly príjem energie a takisto jej úbytok môže viesť ku výkyvom psychickej rovnováhy.Niekedy aj k bolestiam hlavy.
Kombinácia energetických nápojov a alkoholu je nebezpečná v tom,že síce prispievajú ku fyzickej výdrži.Ale po opadnutí účinku dochádza k dehydratácií a strate minerálov.Alkohol prehlbuje dehydratáciu.Čo je zaujímavé,teda čo potvrdzujú klinické testy.Opitosť má pri požití eneregetických nápojov úplne iný priebeh.Z hľadiska fyziológie látky obsiahnuté v nápojoch takéhot druhu umocňujú vplyv alkoholu,ale aj psychotropných látok.Inými slovami vypiješ menej alkoholu a má to rovnaký následok ako by si ho vypil viac ale bez vypitia energy drinku.
energy drink so zlatým jelzinom je asi jediný chlast, ktorý mi chutí ...a inak energy drinky pijem - hlavne v lete. A strašne mi chutí taký jeden ochutený ríbezľou A je mi jedno, že je to sajrajt, každý si ničí telo niečím iným
Kamikadze jednoznačne u mňa víťazí, keď potrebujem nakopnúť... ale jeho chuť nieje nič moc...
Big Shock mi chutí a tiež vie zabrať, no ak sedím za volantom, po asi dvoch hodinách z neho zaspávam... (čo je nepríjemné, ale keďže to viem, tak vtedy pijem práve kamikadze)
Ale pre vysokoškolákov dávam na prvé miesto zmes zeleného a čierného čaju, ktorý si prevaríte... funguje nenormálne dobre.
Tiež je dobrý čaj T-kick... divil som sa, ale fakt vie povzbudiť.
(Raz som skúšal adrenalínovú injekciu... iba raz a už nikdy viac )
hej, ale bud ked idem v noci autom, alebo ked sa idem s kamosmi zabavit, alebo ked mam skuskove, a do noci sa ucim... a najlepsie mi chuti asi klasicky red bull.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
A ináč UP chutí skvelé. =D
alebo len samotnny redbull na opicu
sice som raz mala z toho zaludocne problemy ale nevadiiii
Najradšej mám Adrenalin,Redbull a Maxx.Hoci spolupôsobenie taurínu a kofeínu na mňa nemá až taký výrazný účinok.Inak aj vám všetky rovnako? Či to len ja som taký divný.
@lelia Neodporúčam piť Redbull s alkoholom.
@krampus - ani na mňa to nijako neúčinkuje
@lelia - veru veru, krampus má pravdu... @8
a uz ne! lebo je to asi jedine, na co si dokazem vytvorit zavislost
najprv, ze chut. a potom clovek nevstane ani z postele bez toho aby nemal v sebe energy.
aj ked... este si ho niekedy kupim
Kombinácia energetických nápojov a alkoholu je nebezpečná v tom,že síce prispievajú ku fyzickej výdrži.Ale po opadnutí účinku dochádza k dehydratácií a strate minerálov.Alkohol prehlbuje dehydratáciu.Čo je zaujímavé,teda čo potvrdzujú klinické testy.Opitosť má pri požití eneregetických nápojov úplne iný priebeh.Z hľadiska fyziológie látky obsiahnuté v nápojoch takéhot druhu umocňujú vplyv alkoholu,ale aj psychotropných látok.Inými slovami vypiješ menej alkoholu a má to rovnaký následok ako by si ho vypil viac ale bez vypitia energy drinku.
Myslim, ze mi to nepomaha, ale ani to zas nevylucujem
Poznam len Redbull a teda chut nic moc.
alebo ako brzdu na chate
a pridávam sa k @eraser -ovi fialový energeťák z Lidlu je už legenda!
Big Shock mi chutí a tiež vie zabrať, no ak sedím za volantom, po asi dvoch hodinách z neho zaspávam... (čo je nepríjemné, ale keďže to viem, tak vtedy pijem práve kamikadze)
Ale pre vysokoškolákov dávam na prvé miesto zmes zeleného a čierného čaju, ktorý si prevaríte... funguje nenormálne dobre.
Tiež je dobrý čaj T-kick... divil som sa, ale fakt vie povzbudiť.
(Raz som skúšal adrenalínovú injekciu... iba raz a už nikdy viac )