Ako sa najlepšie naučim anglinu z filmov s anglickym dabingom a anglickymi titulkami ? Hlavne na ten odposluch, lebo ako som minule spominala , nerozumiem anglicanom . Je dobre si to najprv cele prejst, vypisat slovicka a frazy, ktore neviem, potom sa ich
Neviem, ci ti vypisovanie slovicok a fraz pomoze s odposluchom... si stiahni serial, pozri prvych par dielov s titulkami a potom vypni titulky, ked si uz trosku zvyknes na hlasy, a uvidis pripadne sa snaz vzdy novy diel zapnut bez titulkov a az ked budes uplne stratena, tak si ich na chvilku zapni (a nebud zufala, ked to nepojde, ja ani po jeden a pol roku zivota v Anglicku niektore serialy bez titulkov nemozem pozerat
@stannis93 zial, toto nefunguje vzdy ja som pozeravala titulkovane filmy odmalicka a moj mozog tym padom vytrvalo odmieta, ze by sa ceske titulky pri filme necitali. teraz ma to este aj obcas rusi, lebo zaroven ich citam a zaroven pocujem, co bolo prelozene inak (zle , ale ked tam su, tak ich proste musim citat
Mne sa napr. ľahšie počúva monológ, napr. nejaké TED prednášky... Skús začať s tým a potom prejdi na filmy, ak niektorému nebudeš rozumieť, skús iný (niekde je tá AJ krajšia, niekde nie)... A postupne to striedaj, raz s AJ titulkami, raz bez...
No ja, keď pozerám niečo s titulkami, sústredím sa hlavne na to čítanie, čiže radšej vyskúšaj hlavne bez nich... Aj keď každému sadne niečo iné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
No ja, keď pozerám niečo s titulkami, sústredím sa hlavne na to čítanie, čiže radšej vyskúšaj hlavne bez nich... Aj keď každému sadne niečo iné