rakúske, francúzske, nemecké, holandské, talianske a belgické sú hádam samozrejmosť... ale taká rarita, mala som 50 centov z Malty a tiež aj luxemburskú euromincu som určite mala, len neviem akej hodnoty. no až tak si to nevšímam, ako niekedy si prezriem tie mince ale keďže v mojej peňaženke majú eurá veľmi rýchly obeh tak si to nestíham ani všimnúť.
inak myslím si a pokiaľ viem Monako a Vatikán nemajú svoje euromince, lebo vlastne priamo do EÚ nepatria, len pod Francúzsko a Taliansko, čiže majú určite ich euromince...
tie som vydel, zbieram ich totis aj ked len centove, lebo eurove su namna prilis..... finske som mal. ale len 1 eurovki. zaujimave su luxemburske. nepacie sa mi grecke aj z tym ich napisom ze lepta to znie ako lepra, a podla mna to dost odpuduzje. ved kto bi nosil rad v penazenke lepru?! pardon leptu ale sa to dost podoba nazou. inac predavacki unas v potravinach vobec nepoznaju eura minule mi sla zobrat predavacka 2-dolar , lebo si myslela ze je to euro este dobre ze som jej to zobral z ruki ze "to nie..to nieje euro" ale stalo sa mi to aj pr inich minciach . ja ich lahko rozoznam podla hran a velkosti. aj bez toho zebi som musel pozerat na cislo ake maju vyrazene.
(mam aj byvale pred-euro peniaze, :d napriklad vatikanske liri z papezom alebo svedske koruny...vlastne tie este platia vo svedsku )
@shosana Monako aj Vatikán, napriek svojej mikroveľkosti sú normálne samostatné štáty a majú aj vlastné euromince.
Mince si všímam, kamarátka ich zbiera, takže dozerám na to, aby sa jej zbierka mohla rozrastať
Ale skôr sa ku mne dostávajú len slovenské a rakúske... občas talianske alebo podobne... A najkrajšia čo som držala v ruke, bola grécka 1-eurovka (aspoň myslím že grécka, s takou sovičkou...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
btw. vatikanske a monacke su (asi) len zberatelske
rakúske, francúzske, nemecké, holandské, talianske a belgické sú hádam samozrejmosť... ale taká rarita, mala som 50 centov z Malty a tiež aj luxemburskú euromincu som určite mala, len neviem akej hodnoty. no až tak si to nevšímam, ako niekedy si prezriem tie mince ale keďže v mojej peňaženke majú eurá veľmi rýchly obeh tak si to nestíham ani všimnúť.
inak myslím si a pokiaľ viem Monako a Vatikán nemajú svoje euromince, lebo vlastne priamo do EÚ nepatria, len pod Francúzsko a Taliansko, čiže majú určite ich euromince...
(mam aj byvale pred-euro peniaze, :d napriklad vatikanske liri z papezom alebo svedske koruny...vlastne tie este platia vo svedsku )
Mince si všímam, kamarátka ich zbiera, takže dozerám na to, aby sa jej zbierka mohla rozrastať
Ale skôr sa ku mne dostávajú len slovenské a rakúske... občas talianske alebo podobne... A najkrajšia čo som držala v ruke, bola grécka 1-eurovka (aspoň myslím že grécka, s takou sovičkou...)