Je to prínos pre našu ekonomiku, dávajú nám eurofondy... a ďalšie pozitívum je v spoločnej mene. A všeobecne je dobré že sme súčasťou nejakého väčšieho celku.
@flysser co z takych eurofondov ked potom musime davat miliardy v podobe hosp. pomoci prave na zachranu tej spolocnej meny?..a povedz mi naco je dobre byt vo vacsom celku, ked ti musia odsuhlasit pomaly kazdu picovinu a v tom spolku nemame prakticky ziadne slovo?
z pohladu obcana? malokto vie ze mame dvojite obcianstvo, okrem nasho narodneho aj obcianstvo EU, ktorym ti prinalezia iste prava viazuce sa nan. (Zmluva o fungovani EU)
a negativa? pogoogli si "demokraticky deficit v EU".
no keď som počul, že raz riešila také kokotiny ako zakrivenie uhoriek a banánov alebo to, že kaderníčky nesmú v práci nosiť prstene a vysoké podpätky tak neviem okrem iného o ničom prospešnom odtadiaľ, ale prachy berú poriadne tí čo tam sedia
EU urcite som ZA. Ina moznost uz ani nieje. Ale tazko vysvetlovat veci 16 rocnemu + menej vzdelanej skupine ludi ktori nie su na tolko vzdelani aby sa dalo o takejto problematike diskutovat.
EU " bol " dobrý nápad , Európa obchodu a spolupráce znie dobre , nepáči sa mi prístup akým to robia naťahali do EU krajiny ktoré nato neboli pripravené a neboli na úrovni západných štátov , narýchlo im dali kritéria ktoré majú splniť do pár rokov , hlavne bývalé štáty varšavskej zmluvy , vyzerá to akoby nechceli aby každý štát bol suverénne zastúpený ale akoby chceli vytvoriť jeden superštát jednotná mena , jeden prezident , jedna armáda atd. , super dotujú projekty lenže dotojú sa mi zdá úplne všetko a tie peniaze im nerastú v banke ale vyberajú ich od daňových poplatníkov takže dá sa povedať že to všetko si zaplatia ľudia , potom nastávajú situácie ako v grécku , taliansku a portugalsku . Ekonomicky vyspelejšie štáty Nemecko alebo Francúzsko také dačo znesú take slabšie štáty to neznášajú moc dobre , podľa mňa na všetko tlačia rýchlo a nedávajú môžnosť aby sa sami štáty presadili o svoj vlastný rozvoj , preto vravím europa obchodu a spolupráce ano , to kam smeruje toto nie , z histórie Europa je ako sud prachu , všetky snahy o násilne , nátlakové a nezmyselné zjednotenia europy skočili fiaskom a muselo sa ist od znova , myslím že na takú integráciu je treba hodne času a rozumný prístup
Každý ekonomický model ti ukáže, že spolupráca je win-win, ale nie každý sociálny model/ vládny model ti ukáže, že vždy všetky strany vedia spolupracovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
no jo, ale aspon cestovat sa da
posťažovať sa mi môžeš, ale to je všetko
@candy36
a negativa? pogoogli si "demokraticky deficit v EU".
+ postupom času sa dostávať na úroveň EU krajín
- hlbšia integrácia (strata suverenity, angličtina ako úradný jazyk)
Každý ekonomický model ti ukáže, že spolupráca je win-win, ale nie každý sociálny model/ vládny model ti ukáže, že vždy všetky strany vedia spolupracovať.