je to kravina...vsetko je o rozhodnuti...aky osud? ak mi pride niekto do cesty mozem sa snim spoznat blizsie alebo ho proste prejist autom...
ak by ti bol niekto predurceny a ty ho neprijmes alebo on teba neprijme alebo sa da dokopy s niekym inym kto je predurceny pre niekeho ineho tak by sa to cele posralo a boli by sme uplne mimo osudu...staci ak sa stane jedna chyba a osud zlyhal...si slobodny clovek ci nie? mozes sa rozhodovat ci nie? tak aky osud? co to je za kravina ze osud ? mozes si vybrat tu a teraz a to ma dopad na buducnost...ci zajtra pojdem do prace nie je osud..mozem sa rano zobudit stim ze sa mi proste nechce tak nejdem. mozno mi nejaky blbec ukradne auto a autobusom nepojdem ale zas mozem si zavolat taxik...chapes? aky osud....
@1
Verím, že nič nie je náhoda a všetko sa deje ako dôsledok niečoho čo sa stalo skôr. Keby sme vedeli zohľadniť všetko čo je okolo nás (včetne nás) a vedeli by sme ako čo na čo vplýva, vedeli by sme si predpovedať budúcnosť do absolútnych detailov.
Na základe tejto myšlienky si myslím, že je všetko dopredu dané a teda osud existuje. Akurát naša neschopnosť vedieť predpovedať čo sa stane ďalej nám dáva ilúziu, že sa môžeme rozhodnúť, čo spravíme. Nakoniec sa aj tak nejako rozhodneme a to bude vždy práve tá voľba, ktorá nám bola predurčená, ktorú sme si vybrali z nejakého iného dôvodu.
Nakoniec aj tak je to jedno keďže si sučasťou Matrixu... @8
Neverím na osud verím že to čo sa deje je dôsledkom nášho konania. a neznášam keď sa naň ľudia vyhovárajú ako jeden môj ex, podviedol ma a oklamal a nakoniec tvrdil, že nám to nevyšlo lebo to bol osud akože SERIOUSLY?
@ferotferot K tvojmu predošlému komentu.. Samozrejme. Môžeš sa rozhodnúť, či pôjdeš von, či skočíš z balkónu, či si na raňajky spravíš praženicu alebo čokoľvek iné. Môžes sa rozhodnúť akokoľvek. Ale nakoniec si z toho všetkého aj tak vyberieš naraz len to jedno a to urobíš. Podľa mňa je možné odvôvodniť, prečo si sa rozhodol práve tak, ako si sa rozhodol a tým pádom by sa to tak isto dalo aj vopred predpovedať. Ty by si sa rozhodol úplne náhodne a niekto by napriek tej náhodnosti presne vedel, čo ideš spraviť. Je to ako domino. Do jednej kocky strčíš a určitý počet ich popadá. Z mozgom je to podľa mňa podobne, akurát mozog je "trochu" zložitejší.. To si aspoň myslím ja, ríde mi to celkom možné a logické.
neviem ci zrvona ze kazdy je nam sudeny ... ale skor ze kazdy ma nejaku funkciu v mojom zivote a nieco vo mne zanechal ..bud zle alebo dobre ..z dobreho mas radost zo zleho sa ucis ..ale vacsinou ked clovek zanecha vo mne zle tak ho rovno spalim chcem mat okolo seba len mojich ludi
Vela ludi, ktorych stretneme, si po case ani nepamatame, ak v nas nezanechali nejaku hlbsiu citovu spomienku...skor je to vsetko nahoda, inak sa to neda vysvetlit...a nasu mysel riadime my, takze my sme ti, co rozhoduju o nasom osude, nie osud rozhoduje o nas...
niektori dokonca na to, aby si pozeral jak kokot, co sa to s nou stalo zrazu, neveril tomu a nikdy nenasiel odpoved. je predsa fasa byt jebnuty alebo odrbavat..alebo sa zosaliet,skocit z okna a padnut do ciernej diery, na ktorej konci ta nik nepozna a navyse ani ty sam seba. :ehm:
vie niekto 100% zaručiť, že pri možnosti návratu v čase by na jednu a tú istú situáciu i pri existencii výberu z milióna rozhodnutí zareagoval inak ako prvýkrát? že by sa vonkajšie podnety udiali inak? ťažké filozofické otázky...aká je pravda sa asi nikdy nedozvieme...svoju existenciu si však potrebujeme nejako odôvodniť....potrebujeme niečomu veriť, aj keď možno každý niečomu inému....je to ako polemizovať nad otázkou, čo bude po smrti....kto to vie presne? veci sa vždy dejú tak ako sa majú diať, nech to je už z akéhokoľvek dôvodu....
Btw. podľa mňa existuje osud. Osud každého z nás je zomrieť. Môžeš robiť čo chceš, môžeš spoznať ľudí koľko chceš, zabiť koľko chceš hocičo ale aj tak osud nezmeníš a raz zomrieš. To je osud ktorý je spečatený už od chvíle kedy sa narodíš.
clovek nie je pocitac...povedzme ze do urcitej miery je to pravda co pises lebo mozog tak funguje z druhej strany niekedy mozog proste nefunguje...
jedina vec co by si mohol spravit je ze by si dokazal dat dokopy uplne vsetky mozne rozhodnutia..aj to ze sa niekto rozbehne a skoci o stenu alebo proste pusti si youtube a uvidis aj rozhodntuia ktore s logikou nemaju nic a musel yb si zahrnut aj to...to sa neda
ono to nei je az take zlozite ako to vyzera clovek z toho ide robit vedu no pritom je to uplne jasne
a vies keby sa veci diali tak ako maju asi by to na Slovensku vyzeralo trochu inak
@ferotferot to, že situácia na Slovensku nie je práve najlepšia a veci nie sú vždy len dokonalé a také aké by sme chceli, aby boli, ešte automaticky nemusí znamenať, že to tak nemá byť....ale nechajme to tak, momentálne sa mi nad tým nechce polemizovať...naozaj je to len o pohľade jednotlivca a o tom čo ako dokáže vnímať a spracovať...nemám jednoznačné dôkazy, ako to na tom svete naozaj funguje, preto akceptujem tvoj názor a nejdem ťa presviedčať o tom mojom podloženom inými skutočnosťami
@ferotferot
Podľa mňa sa dá všetko odôvodniť. Niečo odvôvodníš jednoducho, pri niečom musíš zájsť do mikroskopických detailov, ale nakoniec má všetko svoju príčinu. Pokiaľ sa dá niečo odôvodniť, dá sa to aj predpovedať. Akurát je to ťažšie. Prirovnal by som to k testu z matiky. Odvôvodnenie je ako vybrať si z odpovedí A, B, C, alebo D, pričom predpoveď je ako vypočítať príklad odzačiatku a sám, pričom máš nespočetne veľa možných výsledkov, pritom správny je len jeden.
Mozog je len predmet, ktorý sa skladá z konečného počtu častíc. Tieto častice na seba vplývajú tak isto, ako ktorékoľvek iné, či ide o kávu, alebo buldozér. Pokiaľ je počet najmenších stavebných častíc mozgu obmedzený, tak sú tak isto ombmedzené aj jeho možnosti. Je ich síce veľa, až tak veľa, že sa nám zdajú byť nekonečné, napriek tomu nekonečné nie sú. Ak v mozgu strčíš do jednej z obrovského počtu dominových kociek, spustíš obrovskú reakciu, ktorá vyústi do jedného jediného výsledku, ktorý by bol vopred samozrejmý, pokiaľ by si vedel zohľadniť všetky "dominové kocky" v mozgu, ich polohu a spôsob, ako vplývaju na všetký ostatné. Viem, že to nie je možné. Zatiaľ. Niekedy možno bude. Dovtedy je to len môj názor.
mna by takyto pohlad ako osobnost mohol aj urazit...
nemyslim to zle no je to naozaj tak...degradujes svoje ja na nieco vypocitatelne ? porovnavas svoje spravanie s matematikou?
emocie a srdce NIŠT ? ci aj to budes pocitat? asi len nechcem rozumiet
Navyše nechápem to s tým urazením. Ako keby som povedal, že ma uráža, že niekto verí v Boha. Je to jeho presvedčenie. Nebudem klamať sám seba, keď si to naozaj myslím.
@1ggy
myslel som to tak ze keby som mal prijat tu myslienku ja. chapes? taky pohlad sam na seba. nebolo to myslene nejak proti tebe preto som to tam aj napisal ze to nie je myslene zle...
@ferotferot Hej už hej... No mne sa tá myšlienka celkom páči Pozerať sa na život ako na film ktorý nemôžeš zastaviť. Veľa krát mi to aj pomôže s niečím sa vyrovnať Berem to ako vtip, ktorému som ešte neprišiel na chuť, ale nerobím si z toho ťažkú hlavu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
ak by ti bol niekto predurceny a ty ho neprijmes alebo on teba neprijme alebo sa da dokopy s niekym inym kto je predurceny pre niekeho ineho tak by sa to cele posralo a boli by sme uplne mimo osudu...staci ak sa stane jedna chyba a osud zlyhal...si slobodny clovek ci nie? mozes sa rozhodovat ci nie? tak aky osud? co to je za kravina ze osud ? mozes si vybrat tu a teraz a to ma dopad na buducnost...ci zajtra pojdem do prace nie je osud..mozem sa rano zobudit stim ze sa mi proste nechce tak nejdem. mozno mi nejaky blbec ukradne auto a autobusom nepojdem ale zas mozem si zavolat taxik...chapes? aky osud....
tak veru
Verím, že nič nie je náhoda a všetko sa deje ako dôsledok niečoho čo sa stalo skôr. Keby sme vedeli zohľadniť všetko čo je okolo nás (včetne nás) a vedeli by sme ako čo na čo vplýva, vedeli by sme si predpovedať budúcnosť do absolútnych detailov.
Na základe tejto myšlienky si myslím, že je všetko dopredu dané a teda osud existuje. Akurát naša neschopnosť vedieť predpovedať čo sa stane ďalej nám dáva ilúziu, že sa môžeme rozhodnúť, čo spravíme. Nakoniec sa aj tak nejako rozhodneme a to bude vždy práve tá voľba, ktorá nám bola predurčená, ktorú sme si vybrali z nejakého iného dôvodu.
Nakoniec aj tak je to jedno keďže si sučasťou Matrixu... @8
to mi je luto ze vlastne mas mozog na nic a srdce len na pumpu
ono natom asi nieco pravdy bude ze zijes v iluzii
niektori dokonca na to, aby si pozeral jak kokot, co sa to s nou stalo zrazu, neveril tomu a nikdy nenasiel odpoved. je predsa fasa byt jebnuty alebo odrbavat..alebo sa zosaliet,skocit z okna a padnut do ciernej diery, na ktorej konci ta nik nepozna a navyse ani ty sam seba. :ehm:
Btw. podľa mňa existuje osud. Osud každého z nás je zomrieť. Môžeš robiť čo chceš, môžeš spoznať ľudí koľko chceš, zabiť koľko chceš hocičo ale aj tak osud nezmeníš a raz zomrieš. To je osud ktorý je spečatený už od chvíle kedy sa narodíš.
clovek nie je pocitac...povedzme ze do urcitej miery je to pravda co pises lebo mozog tak funguje z druhej strany niekedy mozog proste nefunguje...
jedina vec co by si mohol spravit je ze by si dokazal dat dokopy uplne vsetky mozne rozhodnutia..aj to ze sa niekto rozbehne a skoci o stenu alebo proste pusti si youtube a uvidis aj rozhodntuia ktore s logikou nemaju nic a musel yb si zahrnut aj to...to sa neda
ono to nei je az take zlozite ako to vyzera clovek z toho ide robit vedu no pritom je to uplne jasne
a vies keby sa veci diali tak ako maju asi by to na Slovensku vyzeralo trochu inak
Podľa mňa sa dá všetko odôvodniť. Niečo odvôvodníš jednoducho, pri niečom musíš zájsť do mikroskopických detailov, ale nakoniec má všetko svoju príčinu. Pokiaľ sa dá niečo odôvodniť, dá sa to aj predpovedať. Akurát je to ťažšie. Prirovnal by som to k testu z matiky. Odvôvodnenie je ako vybrať si z odpovedí A, B, C, alebo D, pričom predpoveď je ako vypočítať príklad odzačiatku a sám, pričom máš nespočetne veľa možných výsledkov, pritom správny je len jeden.
Mozog je len predmet, ktorý sa skladá z konečného počtu častíc. Tieto častice na seba vplývajú tak isto, ako ktorékoľvek iné, či ide o kávu, alebo buldozér. Pokiaľ je počet najmenších stavebných častíc mozgu obmedzený, tak sú tak isto ombmedzené aj jeho možnosti. Je ich síce veľa, až tak veľa, že sa nám zdajú byť nekonečné, napriek tomu nekonečné nie sú. Ak v mozgu strčíš do jednej z obrovského počtu dominových kociek, spustíš obrovskú reakciu, ktorá vyústi do jedného jediného výsledku, ktorý by bol vopred samozrejmý, pokiaľ by si vedel zohľadniť všetky "dominové kocky" v mozgu, ich polohu a spôsob, ako vplývaju na všetký ostatné. Viem, že to nie je možné. Zatiaľ. Niekedy možno bude. Dovtedy je to len môj názor.
mna by takyto pohlad ako osobnost mohol aj urazit...
nemyslim to zle no je to naozaj tak...degradujes svoje ja na nieco vypocitatelne ? porovnavas svoje spravanie s matematikou?
emocie a srdce NIŠT ? ci aj to budes pocitat? asi len nechcem rozumiet
Nie je to pekná myšlienka, ale áno, berem to tak...
myslel som to tak ze keby som mal prijat tu myslienku ja. chapes? taky pohlad sam na seba. nebolo to myslene nejak proti tebe preto som to tam aj napisal ze to nie je myslene zle...